Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Karo Seramik Nasıl Döşenir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Karo Seramik Nasıl Döşenir?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Son dönemin popüler trendlerinden biri olan kendin yap ile karo seramikleri usta çağırmadan kendin döşeyebilir, her bir karoya emeğini katabilirsin. Karo seramik döşeme rehberi ile neler yapman gerektiğini kolay bir şekilde öğrenebilir ve yer döşemende harikalar yaratabilirsin!

Karo seramik döşeme işleminde gerekli aletleri öğrenin

Döşeyeceğiniz karo seramik modelleri her ne olursa olsun bu alet edavat yardımı ile hepsini gönül rahatığı ile döşeyebilir, yardım almadan pratik bir şekilde yapabilirsin.

Karo seramik döşeme işleminde gerekli aletleri öğrenin

Karo seramik kaplama işlemi sırasında karoları monte etmeni sağlayan karcı karıştırman ve rahatlıkla uygulaman için gereken aletler; mala, köşeli mala, karıştırıcıdır. Dilersen darbeli matkapta kullanabilirsin.Seramikleri döşeme işlemi için gerekli olan aletler; harç serme malası, kerpeten, plastik çekiç, derz askısı ve kurşun kalemdir.Seramiklerin haçla doldurup üzerinden mala çekilerek düzeltilen aralığa denilen derz dolgusu için elinin altında bulunması gerekli aletler; sünger ve plastik maladır.

Karo seramik döşeme işlemi

İlk olarak karo seramik kalınlığı döşeme işlemi sırasında dikkat etmen gereken bir unsurdur ve seni kalın seramik döşeme işleminde zorlayabilir. Seramikleri döşerken zorlanmaman için döşeyeceğin zeminin kuru, temiz ve her yeri eşitlenmiş bir yüzey olmasına özen göstermelisin. Böylece karo seramik ölçüleri için çok fazla ayar yapmana gerek kalmadan seri ve rahat bir uygulama gerçekleştirebilirsin. Yine de döşeme öncesi mekanın planlamasını yapabilir, kullanacağınız motifler birden fazla ise yer tespitini yapabilirsin. Temel aşamayı geçtikten sonra karoları monte etmene yarayacak harc yapımına başlamalısın. İyi bir harç elde etmenin püf noktası harcın ne çok sulu ne de çok katı olmasıdır!Artık döşeme işlemine hazırsın! Çimonte harcını karo seramik dizer gibi yan yana dizmeli ve zemine yaymalısın. Yaydığın harcı mala ile eşit bir şekilde yüzeye yedirmelisi, düzgün ve eşit bir görünüm elde etmelisin. Bu işlem sonrası karo seramik döşemeye geçebilir, seramikleri döşeyeceğin mekanın giriş kapısının karşı tarafından başlayarak zemine yerleştirmelisin. Seçtiğin seramik silimli bir modelse her yerleştirme işlemi sonrası süngerini hafifçe ıslatarak seramiğin yüzeyini temizlemelisin. Aksi taktirde harc kuruyup seramiğine zarar verebilir. Buna rağmen tercih ettiğin karo seramik süpürgelik gibi bir modelse bu işlemi uygulamaya gerek yoktur.

Karo seramik döşeme işlemi

Döşeme işlemini yer zeminine değil de bir duvara yapamayı planlıyorsan yer döşemesinde olduğu gibi duvarın kuru, temiz ve eşit olmasına özen göstermelisin. Ardından karo seramik desenlerini birbirine uygun bir şekilde bir yere dizerek karıştırma ihtimalini sıfıra indirebilir ve duvara harç uygulamaya geçebilirsin. Yapıştırma işleminde yer döşemesinde olduğu gibi derz aralıklarını orantılı bir biçimde belirlemeli ve kurşun kalem vasıtası ile işaretlemeler yapmalısın. Karo seramik işlemi sırasında karoları duvarın aşağısından yukarı kısmına doğru döşemelisin. Döşeme işlemi sonrası karo seramik sıralarının üzerinden nemli bir bez yardımı ile geçmeli ve temizlemelisin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Modası Geçmeyen Boya Önerisi: Şampanya Rengi Duvar Boyası
Genel
Evinizin Odalarını Zenginleştirin: Derin ve Canlı Renkler
Genel
Çocuk Odaları İçin Eğlenceli Duvar Boyama Teknikleri

Toast Message