Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kiralık Evde Çok Masraf Yapmadan Ev Yenileme Fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kiralık Evde Çok Masraf Yapmadan Ev Yenileme Fikirleri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Kiralık olarak oturulan evlerde ev yenilenmek istendiğinde sorunlarla karşılaşılabilir. Bazen ev sahipleri duvara çivi çakılmasını bile istemez. Bu nedenle kiralık ev yenileme yapılacaksa; önceden ev sahibiyle konuşulmasında yarar vardır. Eğer kendi kendine ev yenilmesi yapacaksan öncelikle yenilemek istediğin yerlere karar vermen ve bu doğrultuda bütçe ayırmanda fayda var. Peki, kiracı olarak oturulan evde çok masraf yapmadan ne gibi yenilikler yapabilirim sorusunun cevabını birlikte inceleyelim.

Duvarın boyanması

Kiralık ev yenileme denilince akla en sık olarak yapılan yeniliklerden biri duvarların boyanması gelmektedir. Duvar boyamasını kolaylıkla kendin yapabilirsin. Bir usta yerine kendin boyama işlemini yaparsan masraftan da kaçınmış olursun. Zevkine ve mobilyana göre koyu veya açık tonda boyayla duvarlarını boyayabilirsin. Bunun yanında, duvarlar için duvar kağıdı da kullanabilirsin. Bu sayede kiralık ev yenileme için daha temiz bir görüntü elde etmiş olursun.

Kapı ve pencere yenileme

Kiralık ev yenileme yaparken köklü değişiklikler yapmana imkan olmaz. Çünkü bu işlem hem maliyetli olur hem de kendin evin olmadığı için yarar sağlamaz. Kiralık evde pencereleri ve kapıları sıfırdan değiştirmene gerek yok. Perdeler yardımıyla pencerelerdeki deformeyi kapatabilirsin. Kiralık ev yenileme esnasında eğer kapılar çok eski değilse sadece kapı kollarını değiştirerek yenileme sağlayabilirsin. Yenilemeden sonra görüntü seni memnun etmezse kapıları yine kendin boyayarak istediğin görüntüyü elde edebilirsin.

Banyo ve mutfak yenileme

Genellikle kullanıma bağlı olarak özellikle banyolarda sararma ve pas tutma sorunları oluşmaktadır. Bu sorunların çözümünde kiralık ev yenileme için ufak tamiratlar yapılabilir. Duşakabin, lavabo ve klozet ürünlerinde eskiyenleri veya pas tutanları iyi bir fiyat araştırması yaparak düşük maliyetlere değiştirebilirsin.Mutfak lavaboları için eğer eskimişse gider borularını değiştirerek yenileme sağlayabilirsin. Eğer mutfak dolapları eskiyse ya da sevmediğin bir renkteyse dolapları da boyayabilirsin. Örneğin, kahverengi bir mutfak dolabın varsa beyaz boya ile boyayarak mutfağa canlılık katabilirsin.

Zemin yenileme

Zemin yenileme kiralık ev yenileme yaparken biraz maliyetli bir işlemdir. Bu nedenle banyolarda ya da mutfakta zemini komple değiştirmek yerine zemin kaplama folyolarından yana seçimini yapabilirsin. Parke, mermer veya fayans üzerine kolayca kaplama yaparak yeniymiş gibi gösterebilirsin. Salon ve diğer odaların zemini için halılar yardımıyla eskimiş yerleri kapatabilirsin.

Balkon ve bahçe yenileme

Eğer oturacağın evin balkonu veya bahçesi varsa çok fazla para harcamadan yenileme sağlayabilirsin. Balkon korkulukları yıkamaya ya da yağmura bağlı olarak zaman geçtikçe paslanabilir. Pas görüntüden kurtulmak için balkon korkuluklarını boyayabilirsin. Boya işlemi bittikten sonra koruyucu boya da kullanırsan uzun süre paslanmayı önlemiş olursun.Kiralık ev yenileme için en büyük farkı yaratacak şey boyadır! Bütçenden tasarruf etmek için boyayı usta yerine kendin yapabilirsin. Bi’Boya‘nın uygun boya fiyatları tasarrufta sana yardımcı olacaktır. Hemen Bi’Boya‘yı ziyaret ederek birbirinden farklı boya seçeneğinden tarzına uygun olanı seçip evini yenilemeye başlayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message