Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kiralık evde kusuraları düzeltecek püf noktaları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kiralık evde kusuraları düzeltecek püf noktaları

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Kiracı olarak taşındığın evde çeşitli sorunlar ve eksiklerle karşılaşabilirsin. Bu sorunların birçoğunu ise küçük dokunuşlarla kapatmak mümkün. Biraz vakit ayırarak kirli ve nahoş görüntünün önüne de geçerken, evinde yepyeni bir görünüme sahip olabilirsin. Kiralık evlerdeki kusurları örtmek için, önce sorunları tespit etmen gerekiyor. Daha sonra harcamalar başlıyor. Bu harcamaları, pratik çözümler ile daha küçük masraflar yaparak daha makul seviyelere çekebilirsin. Bazı sorunların üstesinden gelmek için profesyonel yardım almak gerekiyor. Profesyonel yardımı tadilat ve tamirat ustalarından alabilirsin. El becerilerine güveniyorsan, tamirat ve tadilat hakkında bilgin varsa ve yeterli araç gerece sahipsen, bu işlemleri kendin yapabilirsin. Böylece daha az harcama yapış olursun. Araç gerecin yoksa bile komşularından ya da yakınların ihtiyacın olan teçhizatı temin edebilirsin. Bunlara ek olarak, ev sahibi ile konuşarak bazı masrafları kiradan düşebilirsin.

Küçük dokunuşlar ile kusurları örtebilirsin

Kiralık ev dekorasyonu konusunda en çok sorun çıkaran durumlardan biri, ortada dolaşan kablolar. Yeni yapılan evlerde kablolar sıvanın altına gizlenmiş olsa da, biraz daha eski evlerin pek çoğunda bu tür uygulamalara rastlanmıyor. Ortada dolaşan kablolar ise daha çok anten ve internet kabloları olarak öne çıkıyor. Bu kabloları gizlemenin oldukça kolay bir yolu bulunuyor. Kablo gizleme kanalı satın alarak bu işi çözebilirsin. Kablo gizleme kanalının arka kısmında yapışkan bulunuyor. Bu yapışkan ile kanalı duvara monte edebilir, kabloları bu kanala sokabilirsin. Son olarak kanalın kapığını yerleştirebilir ve kablolardan kurtulabilirsin. Dikkat etmen gereken nokta, kanalın kalınlığı ve köşelerin yönleri. Kanalı köşeli bir şekilde döşemen gerekiyorsa, köşe aparatı almalısın Bu aparatların kanal ile aynı kalınlıkta olmasına ve yönüne dikkat etmelisin. Bir diğer kiralık ev dekorasyonu çözümü ise, delikleri kapatmak. Evdeki delikleri kapatmak için alçı kullanabilirsin. Alçı kuruduktan sonra da, alçı yerini saklamak için boyama işlemi yapabilirsin.

Mutfak için pratik çözüm

Kiraladığın evde mutfak dolapları eskimiş ise, yapışkanlı kağıtlara başvurabilirsin. Yapışkanlı kağıtlar, maliyeti düşük ürünler arasında yer alıyor. Mutfak dolaplarınızda fazla girinti – çıkıntı yoksa, kağıt uygulamasını daha kolay yapabilirsin. Ayrıca, dolapta kırık kulplar varsa bu kulpları yenileyebilir ya da hoşunuza giden kulp modelinden satın alarak tüm kulpları değiştirebilirsin. Mutfak fayanslarında delikler varsa, bu delikleri de fayans süsleri ile kapatabilirsin.

Avize ve Boyanın Önemi

Ev dekorasyonunda ortama şıklık katan en önemli ürünlerden biri de avizeler. Kiralık ev dekorasyonu yaparken, mobilyalarınıza evin genel havasına uygun olan avizeler tercih edebilirsin. Böylece, evde daha hoş bir görüntü yakalayabilirsin. Öte yandan, kiralık evlerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri boya ve badana sorunları olarak öne çıkıyor. Pek çok kiralık evin boyası yıpranmış şekilde kiracıya teslim ediliyor. Boya yapmayı biliyorsanız, sadece boya malzemeleri satın alarak bu işten kurtulabilirsin.Boya yapma konusunda pek bilgin yoksa, internet üzerinden araştırma yaparak ya da boya işlerinden anlayan tanıdıklarınızdan yardım isteyerek bu işi çözebilirsin. Boya seçimi konusunda ise Bi’Boya sana yardım etmeye hazır! Rulo ve fırça gibi diğer malzemeleri de Biboya’da bulabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message