Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Koltuk Mesafesine Göre TV ve TV Ünitesi Seçimi Nasıl Olmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Koltuk Mesafesine Göre TV ve TV Ünitesi Seçimi Nasıl Olmalı?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Yeni bir televizyon almak istiyorsunuz ancak beğendiğiniz televizyon modeli ile uygun ekran boyutları hakkında detaylı bilgiye sahip değil misiniz? Ya da tv seçme sihirbazı size aradığınız sorgulamayı detaylıca vermiyor ve zaman kaybı mı yaşıyorsunuz? Öyleyse sizleri bilgiye doyuracak yazımızı, sonuna kadar okumadan buna karar vermeyin.

Birden fazla etkeni göz önünde bulundurabilirsiniz

Evinize yeni bir beyaz eşya alırken konumlandıracağınız yeri ve eşyanın boyutlarını ne kadar ölçüp biçiyorsanız, yeni bir TV ve TV ünitesi için de aynı işlemleri yaparak ilk adımı atabilirsiniz. Öncelikle işe; yeni televizyonunuzu yerleştireceğiniz yeri ve beraberinde almayı düşünüyorsanız televizyon ünitenizi konumlandıracağınız yeri ölçüp bu değerleri not alarak başlayabilirsiniz. Beğendiğiniz ürünlerin ölçülerini elinizdeki mevcut ölçülere göre oranlayıp ekstra iş yükünden kurtulmuş olursunuz. Böylece ne gözünüzü yoracak kadar büyük, ne de ihtiyaçlarınızı karşılamaktan uzak kalacak kadar küçük ölçülerle uğraşmanıza gerek kalmayacaktır.Ekran boyutunu belirlerken bireysel tercihlerinizin yanında, televizyonunuzun yer alacağı odanın; aydınlatması, büyüklüğü, izleme açısı ve tv koltuk mesafesi gibi birçok etken televizyonunuzdan maksimum verimi alabilmeniz için önemli rol oyanayacaktır.

İdeal oturma uzaklığını ayarlayın

Büyük ekranlı televizyonların geniş açıdan izlenebilmesine karşın, ideal izleme noktası ekranı tam karşıdan gören pozisyondur. Televizyon karşısında ideal oturma uzaklığı, ekranın orta yüksekliğinin göz düzeyinde olacağı şekilde ayarlama yapılmalıdır.Televizyonunuzdan çok uzakta oturduğunuzda, ekranda gördüğünüz resimler küçülür ve birçok detayı kaçırırsınız. Hem sinematik deneyimden uzaklaşırsınız hem de göz sağlığınız için olumsuz etkileri olacak bazı etkenlere davetiye çıkarmış olursunuz.Küçük çaplı bir televizyonunuz varsa ve zaman zaman çok yakın mesafeden izleme gereği hissediyorsanız, resmin homojen görünmemesi sizi rahatsız edebilir.

Peki televizyon karşısında oturma uzaklığı nasıl ayarlanmalı?

32 inç Full HD bir tv için uygun uzaklık değeri 1.20 – 1.59 m’dir.32 inç SD bir tv için uygun uzaklık değeri 1.99 – 2.39 m’dir.      37 inç Full HD bir tv için uygun uzaklık değeri 1.38 – 1.84 m’dir.37 inç SD bir tv için uygun uzaklık değeri 2.30 – 2.76 m’dir.40 inç Full HD bir tv için uygun uzaklık değeri 1.49 – 1.99 m’dir.40 inç SD bir tv için uygun uzaklık değeri 2.49 – 2.99 m’dir.42 inç Full HD bir tv için uygun uzaklık değeri 1.57 – 2.09 m’dir.42 inç SD bir tv için uygun uzaklık değeri 2.62 – 3.14 m’dir.46 inç Full HD bir tv için uygun uzaklık değeri 1.72 – 2.29 m’dir.46 inç SD bir tv için uygun uzaklık değeri 2.86 – 3.44 m’dir.50 inç Full HD bir tv için uygun uzaklık değeri 1.87 – 2.49 m’dir.50 inç SD bir tv için uygun uzaklık değeri 3.11 – 3.74 m’dir.55 inç Full HD bir tv için ideal izleme mesafesi 2.05 – 2.74 m’dir.55 inç SD bir tv için uygun uzaklık değeri 3.42 – 4.11 m’dir.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message