Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Lambader Seçiminde Dikkat Etmen Gerekenler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Lambader Seçiminde Dikkat Etmen Gerekenler

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Ev dekorasyonuna zarafet katan, birbirinden şık lambader modelleri arasında seçim yapmakta zorlanıyor olabilirsin. Öyleyse, senin için hazırladığımız bu dekorasyon rehberine göz at! Lambader şapkası, başlığı, ayağı ve ampülü ile ilgili yapacağın seçimlerde dikkat etmen gerekenler neler? Mekâna göre armatür seçimi nasıl yapılır? Bu soruların cevapları ve çok daha fazlası, bu yazıda seni bekliyor. Keyifli okumalar…

1. Lambader şapkası seçerken nelere dikkat etmelisin?

Lambader başlığı olarak da bilinen şapka seçiminde dikkat etmen gereken ilk konu, mekânın dekorasyon tarzı olmalı… Dekorasyonda kullanılan renk ve desenler ile uyum sağlayacak bir başlık tercih ederek, aydınlatma elemanı seçimini başarıyla tamamlayabilirsin. Vintage tarza uygun olarak dekore edilmiş bir mekânda çiçekli desenlerle bezenmiş abajur başlıklarını kullanabilirsin. Klasik mekânlarda taşlı ve kristalli modelleri değerlendirebilir; modern bir tarz yaratmak için ise olabildiğince yalın ve spor tarzdaki başlıkları tercih edebilirsin. Ahtapot adı verilen ürünlerle tek armatürde birden çok ışık kaynağına sahip olabilir; ağaç lambader modelleri ile dekorasyonda farklı bir tarz yaratabilirsin.

2. Lambader ayağı nasıl seçilir?

Ayak seçiminde mekânın dekorasyon stilinin yanı sıra boyutlarını da göz önünde bulundurmalısın. Örneğin; tripod tarzı köşe lambası modelleri için zeminde yeterince geniş bir boşluğa sahip olduğundan emin olmalısın. Böyle bir alanın yoksa, daha az yer kaplayan, metal veya ahşap ayaklı ürün seçeneklerine göz atabilirsin. Düşeyde zarif bir duruş sergileyen ve kendi içinde işlemeler olan ahşap lambader ayakları ile klasik ve avangart dekorasyon tarzına kolayca uyum sağlayabilirsin. Modern tasarımlarda ise metal ayaklı ürünleri tercih edebilirsin.

3. Lambader ampulü nasıl olmalı?

Ampul seçiminde aydınlatma elemanının tasarımı ile birlikte mekândaki ışık gereksinimlerini dikkate almalısın. Mekânın genel aydınlatma ihtiyacını karşılayan başka armatürler kullanılıyorsa, köşe lambasının ampulü için daha dekoratif alternatiflere yönelebilirsin. Sıcak ve samimi bir atmosfer oluşturmak için beyaz ya da gün ışığı yerine sarı ışık veren ampulleri tercih edebilir; bu sayede loş ve huzurlu bir ortam yaratabilirsin. Ayrıca, elektrik anlamında tasarruflu bir ürün seçimi yapmak istiyorsan LED ampuller, senin için daha doğru bir seçim olacaktır. Özellikle rustik tarzdaki modellerde, bu tarza uygun LED ampuller ile otantik bir dekorasyona imza atabilirsin.

4. Çocuk odası için lambader seçimi nasıl olmalı?

Bebek odasında dekoratif bir köşe lambası kullanmak, hem bebeklere hem de ebeveynlere kendilerini daha huzurlu hissettiriyor. Ancak, çocuk odasında devrilme riski nedeniyle lambader kullanımı çok fazla tercih edilmiyor. Yine de, çocuk odası dekorasyonunda köşe lambası kullanmak istiyorsan, tercihin mutlaka zemine kusursuz bir biçimde oturan, dayanıklı ve devrilme ihtimali düşük ürünlerden yana olmalı. Bunun yanında, tasarım açısından ise çocukların hoşuna gidecek, farklı renk ve desenlerde birçok ürün seçeneğine ulaşabilirsin. Çocuğunun ilgi alanlarına uygun bir desen belirleyerek ürün seçimini tamamlayabilir; birbirinden güzel armatürler ile çocuk odası dekorasyonuna yepyeni bir soluk getirebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message