Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Laminat Parke Nasıl Döşenir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Laminat Parke Nasıl Döşenir?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

İç mekan dekorasyonunda tasarım her zaman ön planda oluyor. Zemin de duvar boyası ve mobilya gibi tamamlayıcı bir nitelik taşıyor. Mutfaktan oturma odalarına kadar mekanın ambiyansını değiştiren zemin döşemelerinde laminat parkeler sıklıkla tercih ediliyor. Laminat parke nedir ve nasıl döşenir? Senin de tercihin parkeden yanaysa döşeme esnasında bazı detayları bilmende yarar var. Özellikle parke seçiminde ve döşemesinde püf noktalara hakim olman sonucu pozitif yönde etkiler. 

Laminat parke döşeme işleminde püf noktalar nelerdir?

Şık görünümü ve yaşam alanlarına kazandırdığı samimi hava nedeni ile laminat parkeler zamana meydan okuyan zemin döşemeleri arasında kendine yer buluyor. Kusursuz bir sonuç elde etmek için döşeme yapmak istediğin zeminin bakımını yapman gerekir. Uygulama öncesinde zemini toz ve kirden arındırmak ile işe başlayabilirsin. Laminat parke döşeme işlemini yapmadan bir gün önce ürünü kutusundan çıkar ki malzeme mekanın nem düzenine uyum sağlayabilsin. Konforlu bir çalışma alanı sağlayabilmek için ise kapıları çıkarmanı tavsiye edebiliriz.

Düzgün bir alt zemin ile kaliteli bir laminat parke döşemesi

Laminat parke, uygulamasının başarılı olabilmesi için zeminin iyi hazırlanması gerekiyor. Tamamen düz bir zemine uygulanan döşemede verimliliğin de arttığını görebilirsiniz. Eğer uygulamadan kısa bir süre sonra parkede kabarma ortaya çıkıyorsa zemin hazırlığına yeteri kadar özen göstermemiş olabilirsin. Ayrıca yerden ısıtma sistemine sahip olan bir mekanda çalışacaksan zeminde polietilen kullanmak gerektiğini bilmen gerekiyor. Halihazırda bulunan süpürgelikleri de çıkardıktan sonra zemini laminat parke için hazır hale getirmiş olursun. 

Uzun ömürlü laminat parke nasıl döşenir?

Laminat parke ölçüleri uygulamayı yapmak istediğin zemine uygun olarak seçtiğinden emin olmalısın. Laminat parke çeşitleri fazlasıyla zengin olduğu için aradığın ölçülerde bir ürünü kolaylıkla bulabilirsin. Farklı genişliklere sahip seçenekler arasından senin ve mekan için uygun ürünü satın alabilirsin. İlk parkeyi uygulamaya başladıktan sonra diğer parkelerin her birini önceki parkeye 30 derecelik eğim ile yerleştirmeye çalışırsan uygulama sonrasına kadar herhangi bir sorunla karşılaşmazsın. Doğru parke dizilimi zeminde efektif bir görüntü yaratmanı sağlıyor. Döşemede son adımı ise süpürgelikleri takarak atabilirsiniz. Fakat süpürgelikleri sabitleme işlemini zemine yapmak yerine duvara yapman zemini koruman açısından yarar sağlıyor.

Laminat parkenin bakımı nasıl olmalı?

Laminat parkenin bakımı kolay olsa da zaman içerisinde renginin matlaşması cila ihtiyacını doğurabiliyor. Fakat ürün sıkıştırılmış talaştan yapıldığı için cila uygulaması ustalar tarafından pek tavsiye edilmiyor. Kullandığın ürünün kalitesine de bağlı olarak laminatı oldukça uzun yıllar kullanabilirsiniz. Matlaşma ise artık parkenin miyadını tamamlaması ile ortaya çıkıyor. Bu süre içerisinde ise herhangi bir cila uygulaması yapmana gerek bulunmuyor. Temiz bir su ile silerek günlük bakımını yapman yeterli olur. Üzerinde leke ve iz bırakmadığı için gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message