Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Parke Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar Nelerdir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Parke Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar Nelerdir?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Parke vazgeçilmez bir yer döşeme malzemesi olarak alışveriş merkezlerinden evlere kadar hemen hemen bütün mekanlarda yerini alan popüler bir uygulama haline geldi. Diğer yer döşemeleri arasında kendini ön plana çıkaran parke kullanım kolaylığı ve rahat temizlenmesi ile sıkça tercih edilen bir döşeme ürünüdür.

Parke çeşitleri nelerdir?

Rakipsiz yer döşemesi haline gelen parke uygulaması, kendi çeşitleri arasında yarışır bir hale geldi. Parke dünyasında öne çıkan parke çeşitleri adları nelerdir? Rakip tanımayan parke çeşitleri ve özellikleri nelerdir? Gelin beraber tanıyalım.

Masif parke

Masif parke, tek katmanlı tamamı tek cins ağaçtan yapılan homojen döşeme malzemesidir. Parke çeşitleri arasında masif parkenin en önemli özelliği geri dönüşebilir olmasıdır. Uzun ömürlüdür ve yalıtımda kullanılabilen kaliteli bir parke türüdür. Hammaddesi Afrika ve Uzak Doğu’dan getirilen parke çeşitleri arasındadır.

Lamine parke

Lamine parke, parke çeşitleri arasında birden fazla katmanlı olması ile farklılaşıyor. 3 farklı katmana sahip lamine parke, ahşap katmanların üst üste bindirilmesi ile oluşuyor. En alttaki katmanın kalitesi üstte bulunan katmanın kalitesine göre daha kötüdür. Tamamen doğal bir ürün olarak hazır ve cilalanmış olması ile sık sık tercih edilir. Fakat kalitesi masif parkeye daha düşüktür ve masif parkeye göre daha çabuk deforme olabilir.

Laminat parke

Parke çeşitleri arasında adını en çok duyuran parke modelidir desek yanlış olmaz! Laminat parke, diğer parçe çeşitlerine göre doğal malzemeden oluşmaz. Buna rağmen dayanıklı ve uzun ömürlü bir üründür. Laminat parke, doğal malzemeden üretilmemesi sayesinde geniş bir renk ve model yelpazesine sahiptir. Estetik bir görünüm sunan laminat parke, kolay temizlenen düşük maliyetli bir üründür . Tek dezavantajı çizilmelere karşı dayanıksızdır ve yıpranan kısımları onarılamaz.

En gözde laminat parke renkleri

Laminat parke, bol çeşit barındırması ile evine ve mobilyalarına en uygun parkeyi bulmanı kolaylaştırır. Parke seçimini dekorasyonun temel unsuru yapmana gerek kalmayacak! Laminat parke ile evinin dekorasyonuna göre parke seçimini yapabilir, dekorasyon hileleri ile evini daha şık kılabilirsin! Nasıl mı? Örneğin; küçük bir evin varsa açık renk laminat parke ile evini olduğundan geniş gösterebilirsin.

Parke çeşitleri arasında fiyat farkı var mıdır?

Parke çeşitleri fiyatları ve modelleri temelinde yapıldığı malzemeye göre belirlenir. Malzemenin işlevi, kalitesi fiyat belirleme de esas noktayı oluşturuyor. Parke çeşitleri ve fiyatları ahşabın değerine ve evinin metre karesine göre değişiklik gösterebilir. Bu değişiklik en pahalı ürün olan saf ahşaptan üretilen parke çeşitleri ile başlıyor. Yüksek maliyete gelen bu ürünler, işçilik fiyatı ile de fark gösterebiliyor. En uygun maliyetli ürün ise ekonomik bir bütçe isteyen laminat parkedir. Laminat parke, ekonomik olmasının yanı sıra kolay uygulanabilen yapısı ile parke ihtiyacını giderebilen, hoş bir üründür.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message