Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Paslanmaz Çelik Nedir? Dekorasyonda Nasıl Kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Paslanmaz Çelik Nedir? Dekorasyonda Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Paslanmaz çelik demir alaşımlarından oluşur; yani bir metalin belli oranlarda birçok çok metalle birleşmesi sonucu ortaya çıkar. Bu alaşım sayesinde her ortamda kendini koruyabilecek paslanmaz çelik elde edilir. İngilizce’de “Stainless Steel” olarak ifade edilen bu malzeme, ürün açıklamalarında ve e-ticarette karşımıza “ss” kısaltmasıyla çıkar. Paslanmaz çeliğe alternatif olarak kromda, paslanmazlık ve dayanıklılık bakımından çok fazla tercih edilen malzemelerdir; fakat paslanmaz çelik kadar mukavemetli değildir. Pek çok sektörde kullanılan bu malzeme dekorasyonda da çok fazla kullanılır. Bunlar; Sehpa ayağı, masa ayağı, paslanmaz çelik kulpu ilk akla gelenler. Özellikle banyo ve mutfaklarda çok fazla gördüğümüz bu metal alaşım, ıslak hacimlerin en yakın dostu. Paslanmaz evyeler, havlu askıları, elbise askıları, peçetelikler, sabunluklar evlerimizde ve sosyal yaşam alanların da paslanmaz çelik mukavemetleri; birçok kontrol ve test aşamasından geçtikten sonra kendi aralarında derecelendirilerek uluslararası kalite standartlarıyla sınıflandırılır.

Paslanmaz çelik dekorasyonda neden tercih edilir?

Paslanmaz çelik en başta adına eklediği paslanmazlık özelliği ve kullanım ömrü ile üstün dayanıklılık sunar. Işıldayan ya da mat görünümlü üretimleriyle göz kamaştırır. Yüksel ve düşün sıcaklıklara dayanım oranı fazladır. Yüksek korozyon direncine sahip paslanmaz çelikler; üzerinde oluşturulmuş filmle zarar görse dahi kendini yeniler. Yüzey görünümleriyle farklı seçenekler sunan bu paslanmaz çelikler, parlak şık duruşa sahiptir. Hijyen bakımından çok fazla tercih edilir, bakteri üremelerine izin vermez. Temizlenmesi kolay bu ürünler sıklıkla mutfaklarımızda görülür. Estetiğiyle göze hitap eden mutfak ürünleri, çelik sınıfı ASTM 304 kabul edilse de üst sınıf 410 ve 420 ile gıda sektöründe tercih ediliyor. Çevre dostudur. %50 si geri dönüşümle kazanılabilir.

Paslanmaz çelik nerelerde kullanılır?

Paslanmaz çelik fermuar yapımından gökdelen inşaatlarına kadar hemen hemen her sektörde özel bir yere sahiptir. Mutfak dolaplarını açmak için çektiğimiz o kulp, Ofislerde de kullanılan misafir sehpaları ve restoranlardaki masa ayaklarına kadar; hemen hemen her yerde sıklıkla gördüğümüz bu metal, öncelikli üretici tercihleri arasında.Paslanmaz çelik dekorasyonu denildiğinde akla gelen en çarpıcı tasarımlardan birine göz atalım;

Dekoratif gizli duvar önerileri

Dekorasyon dünyasında seperatör olarak adlandırılan ayırıcılar paslanmaz çelikle birleşince göz alıcı tasarımları doğuruyor. Paslanmaz çelik separatörler; kapı girişlerinde, dekoratif oda bölmelerinde ve dışarıdan bağımsız dekoratif oda bölme pencerelerinde kullanılabilir. Ayrıca büyük bir salon ve salonda yemek masası varsa farklı bir tasarımla, salon ve yemek masası bölünerek ayrılabilir. Separatörler dış cephelerde de sıklıkla kullanılır. Hiçbir hava koşulundan etkilenmeyen bu malzeme, dış cephede de sıklıkla tercih edilir. Hatta yeni yapılan devlet binalarının birçoğu bunlara örnektir. Dış cephede ağırlığı ve zarafetiyle ön plana çıkan bu dekorasyon; yeni yapılan birçok Kamu kurum binasının cephelerini süsler.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message