Pet Şişe İle 5 Farklı Kendin Yap Projesi
Yayınlanma tarihi: 28.09.2020
Plastiğin doğada çözünmediğini, doğayı kirlettiğini biliyoruz. En çok kullandığımız plastik atıklardan biri de pet şişeler. Kullandığımız bu şişeleri sadece su içmek için değil hayatımızın pek çok alanında da kullanabiliriz. İşte bu tüketimi üretime çevirmek için birkaç ilginç ve pratik fikir…
Silindir puf yapımı
Pet şişelerden evinde kullanabileceğin dekorasyonlar gerçekleştirebilir, doğa ve bütçe dostu tasarımlar gerçekleştirebilirsin. 19 litrelik bir pet şişenin üst kısmını kestikten sonra etrafını karton ile kapla ve zımbala. Üst ve alt kısmını kapatmak için kartondan yuvarlak parçalar kes. Üst kapağı kapatmadan önce pufu sağlamlaştırmak için içini karton parçaları ile doldur, ardından üst kapağını kapat. Böylece daha sağlam bir puf elde edeceksin. Sünger ile etrafını kapla. Zımba ve yapıştırıcı bu aşamada yardımcı olacaktır. En son aşamada istediğin kumaş ile pufu kaplayıp pet şişeden geri dönüşümünü tamamlayabilirsin. Böylece ister makyaj masanda istersen de bahçende kullanabileceğin ürünler elde etmiş olacaksın.
Pet şişelerden süpürgeye
Hem kullanışlı hem de işe yarar bir proje ile pet şişelerini dönüştürebilirsin. 1,5 litrelik pet şişenin önce alt ve üst kısmını keserek işe başla. Ardından şişeyi dikine olacak şekilde birden fazla parçaya ayır. Tıpkı bir süpürgenin ucu gibi. Bu işlemi tekrar ederek birden fazla şişeyi üst üste geçir. En son ki şişenin üst kısmını kesmeden bırak. Ardından süpürgeyi püskül kısımlardan ikiye ayırarak bir lastik geçir ve bütün hepsini birbirine bağla. En son kesmeden bıraktığın pet şişede kalan kapak kısmına bir sopayı geçir ve süpürgen kullanıma hazır hale gelsin.
Kedi ve köpekler için tuvalet kağıdı çözümü
Evinde evcil hayvan besliyorsan bilirsin, hayvanlar için en ilgi çekici şeylerden biri tuvalet kağıdı rulolarıdır. Bu ruloları parçalayıp ortaya saçmayı çok severler. Bu sorunu ortadan kaldırmak bir pet şişe kendin yap fikriyle mümkün olabilir. 1,5 litrelik bir şişenin üst ve alt kısmını, elinde sadece orta kısmı kalacak şekilde kes. Elinde iki ucu açık silindirik bir yapı kalacak. Silindirin bir tarafını ortadan ikiye, dikey bir şekilde kes. Ardından tuvalet kağıdının üstüne geçir. Böylece her tuvalet kağıdına ulaşmaya çalıştıklarında tırnaklarını geçirecekleri pürüzlü bir yüzey bulamayacaklar ve tuvalet kağıtlarını parçalayamayacaklar.
Buzdolabı poşetleri için kapak
Buzdolabı poşetlerinde sakladığımız bakliyatları hem açma hem de kullanma açısından sıkıntılar yaşarız. Genellikle etrafa dökülür. Bu sorunu çözmek için şişeyi, kapağı kapalıyken boyun kısmından keserek çıkar. Elinde kapağı kapalı ufak bir parça olacak. Kapağı açtıktan sonra kalan kısımdan poşeti geçir ve poşeti yanlara doğru aç. Ardından kapağı kapa. Böylece bir kilit sistemi yaratarak poşet içindeki ürünleri etrafa dökmeden kullanabileceksin.
Telefon şarj istasyonu
Teknolojinin hayatımıza girmesiyle beraber telefonlarımız hayatımızın bir parçası oldu. Sürekli kullanmamız sonucunda biten şarjları bizi hep priz arayışına sokuyor. Şarj olurken telefonunu koyacak yer aramamak için pet şişelerden faydalanabilirsin. Pet şişeyi yatay olarak ikiye ayır ama arka kısmını ters u şeklinde bırak. Bir nevi cep yarat. Arkada bıraktığın kısımda bir delik aç. Şarj aletine geçir. Böylece telefonunu prize taktığında telefonunu içine koyabileceğin bir aparatın olur. Doğayı kirleten bu malzeme ile estetik, dekoratif, faydalı birçok tasarım gerçekleştirebilir. Kendin yap pet şişe fikirleriyle hayal gücünün sınırlarını zorlayabilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.