Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Pet şişeden saksı yapmak için 5 dekoratif fikir
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Pet şişeden saksı yapmak için 5 dekoratif fikir

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Kullanılmayan ya da arta kalan malzemeleri değerlendirmek geri dönüşümün önemli bir parçası. Geri dönüşüm uygulamalarıyla hem çevre dostu tasarımlar yapabilir hem de kişiselleştirilmiş aksesuarlara sahip olabilir. DIY (Do It Yourself) fikirlerinden ilham alarak pet şişeleri dekoratif saksılara dönüştürmeye ne dersin?

1. Askıda pet şişe tasarımları yapabilirsin

Pet şişeden saksı yapımı için seçtiğin şişeleri yan yatırıp orta kısmından keserek oyuk bir alan oluşturabilirsin. Bu alana toprak doldurup dilediğin bitki ve çiçekleri ekleyebilirsin. Hasır ya da rengarenk ip seçenekleri ile pet şişeden saksı için şık bir detay oluşturabilirsin. Bu tasarım, özellikle de yer tasarrufuna ihtiyaç duyan kullanıcılar için kullanışlı bir seçenek olabilir.

2. Raflarla bütünleşmiş tasarımlar tercih edebilirsin

Pet şişeden saksı modelleri arasında renkli seçenekler ön plana çıkıyor. Dekorasyonuna uygun tonlarda seçtiğin plastik şişeleri orta kısmından uygun gördüğün boyutta kesebilirsin. Seçtiğin bitkileri yerleştirdikten sonra saksıları raflara yerleştirebilirsin. Tasarımını country ve salaş dekorasyonlar ile bütünleştirebilirsin. Balkon, bahçe ve teras dekorasyonu için raflarda sergileyebileceğin pet şişeden saksı seçeneklerini değerlendirebilirsin.

3. Kendini sulayan saksılar yapabilirsin

Pet şişeden saksı yapmak için yaratıcı ve kullanışlı fikirlere mi ihtiyaç duyuyorsun? Kendi kendini sulayan saksılar tasarlayabilirsin. Bunun için şişenin ağız kısmını boyunun biraz altından kesmelisin. Kesilen parçaya toprak doldurulacağı için çok tepeden kesim yapmamalısın. Şişe kapağının ortasını delmelisin. Daha sonra suyu emme özelliğine sahip bir ipi bu delikten geçirmelisin. Şişenin kesilen ağız kısmını ter çevirerek gövdenin içine yerleştirmelisin. Seçtiğin bitki tohumlarını ipin bitiği hizaya ekebilir ve üzerini toprakla doldurabilirsin. Toprağın iyice nemlenmesi için ekim işleminden sonra mutlaka sulama yapmalısın. Pet şişeden saksı tasarımını dekorasyonunla uyumlu detaylar ile çarpıcı hale getirebilirsin. Saksına pul, boncuk ya da püskül gibi ayrıntılar ekleyebilirsin.

4. Renkli bantlar kullanabilirsin

Pet şişeden saksı modelleri için rengarenk, canlı ve neşeli tasarımlar oluşturmak istiyorsan renkli bantlardan ilham alabilirsin. Saksını ihtiyacına uygun bir şekilde kesip şekillendirdikten sonra renkli bantları tarzına uygun bir şekilde saksınla bütünleştirebilirsin. Slogan ve mesaj içeren bant seçenekleri ile mekanın temasına uygun dekoratif saksılar yaratabilirsin. Bantlarını saksıya yapıştırdıktan sonra vernik uygulaması yaparak bantlarının saksıya iyice tutunmasını sağlayabilirsin. Böylece tasarımın sudan etkilenmeden ve deforme olmadan daha uzun süre kullanılabilir.

5. Yaratıcı figürler oluşturabilirsin

Pet şişeden saksı tasarımlarına esprili bir hava katmak istiyorsan düğme, hareketli göz, ponpon ve iplik kullanarak pek çok figür yaratabilirsin. Saksına fon oluşturması için figürleri yapıştırmadan önce renkli bant ya da yapışkanlı kağıtlarla kaplama yapabilirsin. Figür oluşturmak için seçtiğin aksesuarları sıcak silikon tabancası yardımıyla kalıcı bir şekilde saksına tutturabilirsin. Bu tasarımın rengarenk bitki ve çiçeklerle esprili havasını arttıracaktır. Yaşam alanlarını monotonluktan uzaklaştırmak için bu tür tasarımları etkili bir şekilde kullanabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message