Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Rattan mobilyalar artık salonda!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Rattan mobilyalar artık salonda!

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Rattan mobilya deyince aklına ilk gelen nedir? Bizim aklımıza gelen de o; bahçeleri güzelleştiren, rahat mı rahat oturma takımları ya da masa sandalye modelleri… Ancak 2020’nin doğa trendi artık rattana salonlarımızda da yer açtı. Kimi zaman sehpa, kimi zaman aydınlatma ürünü kimi zamansa oturma takımı olarak yerini aldı. Doğal ve ferah bir görünümle eve yaz neşesini getirirken, konforu da ihmal etmemesi cabası.    

Rattan mobilya nedir?

Rattan mobilya, bambu ve hasır mobilyalarla benzerlik gösterir. Asya, Malezya ve Çin’in tropikal ormanlarına özgü bir ağaç çeşidi olup, kolay şekle girebilen, hafif, sıcaklık koşullarına karşı dayanıklı ve böceklere karşı da dirençli bir yapıya sahiptir. Bu sebeple genelde, evlerimizde balkon, teras , bahçe gibi açık alanlarda kullanırız. Suya karşı dayanıklıdır, bakım yapıldığında çok uzun ömürlüdür. Rattanı bambudan ayıran en temel özellik esneme özelliği. Bambu, esner ancak rattan gibi bükülmez. Dikkat etmen gereken Endonezya malı olması çünkü hem lekesiz, hem de kalitesi çok iyi olur. Her ne kadar ikisi de suya ve sıcağa karşı dayanıklı olsa da, salon dekorasyonu için kullanacağın zaman, peteklerden uzak tut. Yoksa kuruyup kırılmalarına sebep olabilirsin. Hasır ile de çokça benzetilir. Hasır bir dokuma yöntemidir ve bunun için kulanılan materyallerden biri de rattandır… Ve sadece dış mekanda kullanılmakla kalmayıp şimdi de salonlarda moda!

Salon dekorasyonu için yeni tarza “merhaba” de!

Rattan mobilyalar kullanım alanları konusunda artık daha geniş bir yere sahip. Dış mekanlarda olduğu kadar iç mekanlara da rustik bir hava katmak istersen, aradığın tarz bu diyebilirim. Sade ve açık tonlarda (beyaz, krem, kum beji vs.) bir salonun varsa, rattan mobilyalar bunun için biçilmiş kaftan! Üstelik takım olarak da kullanmak zorunda değilsin. Bir sandalye, ortada bir sehpa, zigon hatta rattan bir sandık bile salonun havasını bir anda değiştirir.

Salonunun şekli, dekorasyonda önemli

Çok beğenmiş olduğun bir mobilya ya da duvar rengi, evini olduğundan daha büyük ya da daha küçük gösterir. Bu sebeple karar verirken dikkat etmelisin! Eskiden salonlar sadece misafir geldiğinde açılan kapılardı. Kimi evlerde hala bu gelenek sürüyor tabii. Ancak son zamanlarda hepimiz, dinlenmek, vakit geçirmek ve misafirlerimizi ağırlamak için salonları kullanırız. Bu ortamın da olabildiğince rahat olması ve seni yormaması gerekir. Küçük bir salonun varsa devasa mobilyalar ve koyu duvar renkleri, olduğundan daha küçük görünmesine sebep olur. Bu durumda rattan bir tarz kullanmak istiyorsan küçük objeleri kullanman, alan açısından daha elverişli olur. Bu bir fiskos sehpası olabilir, minik bir kitaplık olabilir, lambader, orta sehpanın üzerine koyabileceğin sepetler, şamdanlar, avizeler, figürler olabilir. Eğer büyük ve ferah bir salonun varsa, onu adeta boş bir tuval gibi kullanabilir, rattan mobilya modellerini zevkine göre seçebilirsin. Bu ister L (ki yerden çok kazanırsın), ister tekli ya da ikili koltuk, sehpa, hatta yemek masası bile olabilir. Evinde bir evcil bir dostla yaşıyorsan ona da rattan bir yer yapıp, içine tarzına uygun bir yastık koyup, onun da bu keyfi sürmesini mutlulukla izleyebilirsin. 

Aksesuar olarak da seçeneğin çok!

Salonun ister büyük, ister küçük olsun aksesuarlara ayıracak bir yerin her zaman vardır! Sadece doğru aksesuarı doğru yerde kullanmayı bilmelisin. Rattan yapılmış bir sepet ile, içine taze/yapay çiçek ile doldurarak bahçeye dönüştürebilir, meyve koyarak tazeliği belirtebilirsin. Gazetelik/dergilik , duvarlarını süsleyen bir tasarım, saksı olarak kullanabileceğin kaplar, hatta salon dekorasyonunu tamamlayacak bir puf bile tarzını yansıtman için seçeneklerden sadece birkaçı.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message