Sineklik Çeşitleri ve Montajı
Yayınlanma tarihi: 27.02.2020
Yaz aylarında çoğalan ve evleri mesken tutan sivri sinekler, rahatsızlık verir, çevrende dolanır ve vızıldarlar. Vızıldamaları ile seni deli eder ve güzel bir uyku çekmene de engel olurlar. Işıkları kapattığın an ortaya çıkan sivri sinekler gece boyunca açıkta kalan tenini ısırmanın yollarını arar, ısırmaları ile de kızarıklığa ve bolca kaşıntıya sebep olurlar. Bu gibi durumlarda sineklerle başa çıkmanın yollarını arar ve sineklik yaptırmayı düşünebilirsin.
Sineklik nedir? Kaç çeşit sineklik türü vardır?
Sineklik, sinek öldürmeye yarayan plastik çubukların ötesine geçen havalandırma sistemlerine yardımcı bir üründür. Yaşadığımız alanları, bulunduğumuz ortamları küçük böceklerdeni kara sineklerden ve sivri sineklerden koruyan ve onları bu ortamlardan uzak tutmaya yarayan çevre dostu bir mekanızmadır. Sinekliği, balkon kapılarına, oda pencerelerine ve bunlar gibi açılıp kapanan her türlü bölgeye takabilirsin. Sineklik malzemeleri ise, sineklik profili ve sineklik tülü olarak özetlenebilir. Peki sineklik modelleri nelerdir?4 çeşit sineklik modeli vardır:
Sineklik nedir? Kaç çeşit sineklik türü vardır?
Plise Stor SürmeMenteşeli
Plise sineklik
4 çeşit sineklik teli arasında en fonksiyonel olan model plise sineklik sistemidir. Bu sistem modern dokunuşlar içeren ve günümüzün işlevselliğine ayak uyduran bir ürün modelidir. Bu sineklik kapı ve pencere gibi alanlarda kullanım amacı ile üretilir. Bu ürün ipler üzerine yerleştirilen sineklik mekanizması ile oluşur ve kullanımı çok basittir. Üzerine yerleştirilen ip mekanızması ile kullanımı yatay veya dikey olarak isteğe bağlı bir şekilde gerçekleşir. Pratik kullanım sunmasının yanı sıra sineklik yapımı özel polyester kumaştan üretilir ve bu kumaş türü diğer kumaşlara nazaran ateşe daha dayanıklıdır. Tutuşma olasılığı diğer modellere göre daha azdır ve yırtılmalara karşı da dayanıklıdır. Bu sistemin dayanıklı oluşunu sağlayan bir diğer malzemede 4 çıtasını oluşturan alüminyum profillerdir. Bu profiller paslanmaz ve hafif darbelere karşı da dirençli malzemeden üretilir. Uzun ömürlü ve kullanışlı olan plise sinekliğin yatay, duble ve dikey olmak üzere üç farklı şekli üretiliyor.
Stor sineklik
Bu model, adını stor perdeden alır ve yaylı bir mekanızma ile çalışır. Pencerelerde dikey kapılarda ise yatay olarak kullanılır.
Sürme sineklik
Bu ürün balkon kapısı, Fransız balkonu gibi yerlerde tercih edilir ve sürgü sistemi ile çalışır. Basit, yer kaplamayan pratik bir yapısı vardır.
Menteşeli sineklik
Bu tip sineklikler, kapı ve pencerelere açılır kapanır bir sistem getirir. Uygun fiyatlı ve pratik bir üründür. Temizliği ve kullanımı kolay olmakla beraber kasalı ve kasasız olmak üzere iki modeli verdır.
Aşama aşama sineklik montajı
Ölçü aşaması: İlk ve en önemli aşama ölçülerin alınması aşamasıdır. Pencerelerin veya kapıların ölçüsünü açılıp kapanan çıkıntılı kısımın üzerinde almaya özen göstermelisin. Yani doğru sonuç için pencerelerin veya kapıların açılıp kapanan kanat olarak da adlandırılan bölümlerinden uçtan uca gelecek şekilde ölçü almalısın.Montaj aşaması: Bu aşamada tercih ettiğin sinekliğin açılma açısına göre veya işlevine göre montaj yapmalısın. Pileli sineklik montajı pencere veya balkon kapısı gibi nispeten daha geniş alanlara yapılır. Montajı açılıp kapanan kısmın tam tersine yapmalısın. Sinekliği montaj yapacağın alanın köşelerine denk getirecek şekilde köşesinde bulundan deliklerden vidalamalısın. Tüm köşeleri vidalamayı unutmamalısın. Menteşeli sineklik montajı için sinekliği kapının veya pencerenin açılır kapanır kısmının tam tersine köşesinden menteşe ile tutturmalısın. 2 adet menteşe kullanman işini oldukça kolaylaştırır.