Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Süpürgelik nasıl boyanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Süpürgelik nasıl boyanır?

Yayınlanma tarihi: 12.02.2020

Evinde veya ofisinde yıpranmış ya da rengini beğenmediğiniz süpürgelikleri istediğin renge boyayabilirsin. Süpürgelik boyama işleminde süpürgeliklerin sunta, metal, ahşap, MDF gibi herhangi malzemeden olduğu fark etmeksizin boyanabilir. Bütçeni zorlamadan evinde ya da ofisinde değişiklik yapmak istiyorsan süpürgeliklere yapacağın küçük dokunuşla yaşam alanını şık görünüme kavuşturabilirsin. Dekora uyum sağlamayan renge sahip, eski, yıpranmış veya rengini beğenmediğin süpürgelikleri istediğin rengin istediğin tonunda boyayabilirsin. Mobilyaların renkliyse bunları ön plana çıkarmak için süpürgelikleri soft renklere boyayarak hem bu etkiyi yaratabilirsin hem de daha sakin bir görünüm elde edebilirsin. Peki süpürgelikleri boyarken hangi boya tercih edilmeli, süpürgelik nasıl boyanır, süpürgelikleri boyamak için hangi malzemeler kullanılır gelin birlikte bakalım.

Süpürgelik boyama işleminde hangi malzemeleri kullanmalıyım?

BoyaBoya Fırçası (uygun büyüklükte)AstarAlçı KüreğiZımparaTemizlik BeziMacun (hasarlı alanlar için)Maskeleme BandıSpatulaParmak RuloKovaBranda (yer koruması için)Maket Bıçağı

Süpürgelik boyarken hangi boya kullanmalıyım?

Süpürgelik boyama işleminde; yağlı boya, su bazlı boya, silikonlu boya, saten boya,hobi boyaları ve akrilik boya çeşitleriyle boyayabilirsin. Boyayı alırken mdf süpürgelik boyama, lake süpürgelik boyama ya da diğer yüzeylere sahip süpürgelik boyama işlemi yapacağına göre seçmelisin. Bu sayede süpürgelik yüzeyine boyayı uyguladığında pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsin. Süpürgelik boyama sırasında gerekli olan malzemeleri temin ettikten sonra işleme başlayabilirsin. Öncelikle süpürgeliklerin alt ve üst bölgelerini maskeleme bandı ile kapatarak boya bulaşmasını istemediğin kısımları korumaya alabilirsin. Ardından süpürgeliklerin üzerinde varsa hasarlı, yıpranmış bölgeleri spatula ile kazıyarak macun kullanarak yoklama yapmalısın. Onarım yoklama işlemini hasarlı bölge dolana kadar tekrarlamalı, ardından bu bölgeler tamamen kuruduktan sonra zımpara ile düzleşene dek zımpara yapmalı ve zımparalanan bütün yüzeyin tozu almalısın. Daha sonra süpürgeliklere astar boya uygulamalısın. Astar boyayı tek kat olacak şekilde uyguladıktan sonra kurumasını beklemelisin. Astar boya kuruduktan sonra ise son kat boya sürerek gerçek renk tonuna ulaşana kadar uygulamalısın.

Süpürgelik boyama işlemi nasıl yapılır?

Süpürgelik boyama işlemine başlamadan önce astar boya ve son kat boya işlemi için tercih ettiğin boyayı özelliğine göre uygun inceltme malzemesiyle doğru oranda inceltmelisin. Boyama işlemi için, rulo, fırça, boya tabancası gibi materyaller kullanarak boya işlemini gerçekleştirebilirsin. İlk kat boyama işlemini yaptıktan sonra, son kat boya işlemi sırasında fırça kullandığında fırça izleri oluştuysa ve bu izlerin olmasını istemiyorsan, boyadan sonra boyanın üstünü parmak rulo ile tarayabilirsin. İlk kat boyama işleminden bittikten sonra bu katın kuruması için uygulamaya yaklaşık 5 dk ara vermelisin. Daha sonra son kat boyama işlemini yaparak süpürgelik boyama uygulamasını tamamlayabilirsin. Süpürgelik boyama işlemi kuruduktan sonra koruma amaçlı yapıştırdığın maskeleme bantlarını sökerek son rötuşları yapmalısın.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Akrilik Boya Nerelerde Kullanılır?
Genel
Minimalist Ev Dekorasyonu: Azla Daha Fazla Nasıl Yaratılır?
Genel
Modası Geçmeyen Boya Önerisi: Şampanya Rengi Duvar Boyası

Toast Message