Tadilat Sonrası Temizliğinde Dikkat Edilecekler ve Yardımcı Malzemeler
Yayınlanma tarihi: 18.05.2020
Tadilat ilk etapta uğraştırıcı bir iş gibi görünse de işin sonunda hayal ettiğin mutfağa, keyifli bir banyoya ve dilediğin gibi tasarlanmış salon ve yatak odalarına sahip olabilirsin. Biten tadilatın ardından kendi tarzına göre yeniden yarattığın evinin tadını doyasıya çıkarabilirsin. Ama işin keyif aşamasına geçmeden önce işlemler sırasında oluşan artık ve kirlerden kurtulmalısın. Merak etme, eğer doğru bir şekilde planlanmış bir tadilat temizliği programı izlersen hayal ettiğin yeni evine kısa zamanda kavuşabilirsin. Tadilat temizliği yaparken dikkat edilmesi gereken detayları ve işini kolaylaştıracak püf noktalarını bu yazıda bulabilirsin.
Tadilat temizliği öncesi için püf noktalar
Evde tadilat başlamadan önce birkaç küçük noktaya dikkat ederek işlem sonrasında oluşacak iş yükünü hafifletebilirsin. Eğer evde eşyalar varken boya ve tadilat gibi işlere kalkışacaksan, mobilyalarını koruyucu örtüler ile sararak temiz kalmalarını sağlayabilirsin. Boya öncesinde priz, pencere ve kapı kenarlarına özel bantlar yapıştırarak temizlenmesi zor bölgelerde oluşacak boya lekelerini önleyebilirsin.
Ön hazırlık: Tadilat temizlik ihtiyaç listeni hazırla
Tadilat temizliği işine girişmeden önce bir harekat planı ve ekipman listesi oluşturmalısın. Temizliğe başladığında ihtiyaç duyacağın her şeyin elinin altında olması zamanını daha verimli bir şekilde kullanmanı sağlar. Temizlik ürünleri ve deterjanlar, büyük boy çöp torbaları, koruyucu eldivenler, yer ve toz bezleri, farklı boy ve sertlikteki süngerler, bulaşık telleri, su kovaları, fırça ve süpürgeler tadilat temizliği sırasında ihtiyaç duyacağın malzemelerdendir. Eğer toza karşı hassas ve alerjik bir bünyen varsa temizlik sırasında maske de kullanabilirsin.
Uygulamaya geçelim: Tadilat sonrası ev temizliği nasıl yapılır?
Detaylı bir tadilat temizliği öncesinde yapman gereken ilk şey inşaat artıklarından kurtulmak olmalı. Büyük bir çöp torbasına etraftaki molozları toplayarak işe başlayabilirsin. Bu aşamada oluşabilecek çizik ve kesiklerden korunmak için koruyucu eldivenler kullanmayı unutmamalısın. Büyük parçalardan kurtulduktan sonra elle toplanamayacak boyuttaki artıkları çalı süpürgesi ve faraş yardımıyla temizlemelisin. Kaba pisliklerden kurtulduysan sıra boya ve harç kalıntıların gelmiş demektir. Bu aşamada başlangıcı duvarlardan yapmalısın. Duvar üzerindeki harç kalıntılarını güzelce kazımalı ve sonrasında düşey düzeylerin tozunu almalısın. Ardından camlara geçmek gerekiyor. Cam üzerindeki boya damlalarını cam kazıyıcı kullanarak temizleyebilirsin. Düşey yüzeylerle işin bittikten sonra zeminde oluşan lekelere odaklanmalısın. Fakat bu aşamada zeminin türüne dikkat etmek gerekiyor. Tadilat sonrası parke temizliği yaparken öncelikle ahşap yüzeyler için üretilen kimyasallarla zemindeki kirleri yumuşatmalısın. Parke ve fayanslardaki harç kalıntılarını temizlerken zemini çizmeyecek fırçalar kullanmalı ve nazik davranmalısın.Geniş yüzeylere uygulanan tadilat temizliği işlemleri bittikten sonra detaylara geçiş yapabilirsin. Mutfak ve banyo dolaplarının iç ve dış kısımlarını güzelce silmeli, küvet, duş ve lavaboları dezenfekte etmelisin.Süpürge aşamasına geçmeden önce evde üzerinde toz oluşabilecek her alanı güzelce silmelisin. Kapılar, avizeler, camlar, duvarlar ve açıktaki eşyaların üzerindeki tozların tamamen temizlendiğinden emin olduktan sonra elektrik süpürgesiyle devam edebilirsin.Süpürgenin ardından zemini uygun yüzey temizleyiciler ile silerek tadilat temizliği işlemlerini bitirmenin haklı gururunu yaşayabilir ve yeni evinin tadını çıkarabilirsin.
Uygulamaya geçelim: Tadilat sonrası ev temizliği nasıl yapılır?
Tadilat temizliği aşamasında işini kolaylaştıracak yardımcı ürünleri Bi’Boya‘da bulabilirsin.