Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Ünlü şehirlerden ilham alan ev dekorasyonu önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Ünlü şehirlerden ilham alan ev dekorasyonu önerileri

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Ev dekorasyonu ve dünya şehirlerini bir araya getirecek fikirlere mi ihtiyacın var? Rio’dan gelen okyanus kokusu mu, Londra’nın düzeni mi yoksa Amsterdam’daki laleler mi? Herkesin evinde gördüğün sıkıcı, tekdüze dekorasyon fikirleri sana göre değilse, ünlü şehirlerden ilham alan ev dekorasyonu önerileri çok işine yarayabilir.

Rio de Janeiro

Karnaval havasını salonuna taşı! Eğer Brezilya’dan esen rüzgarı evinde hissetmek istiyorsan zıt ve sıcak renkleri kullandığın bir ev dekorasyonu fikrine hazır ol. Turuncu bir koltuk, rengarenk yastıklar ve kırmızı stor perde festival ruhunu evine taşıyacak. İşin içine konser esintileri de eklemek istersen kenarda unutulmuş, kimsenin yüzüne bakmadığı o gitarı duvara asabilirsin, böylece tabloya gerek kalmadan müzikal havayı içeri sokmuş olacaksın.

Londra

Lacivert, kırmızı ve beyazın kombinasyonu kulağa hiç bu kadar güzel gelmemişti. Londra’dan ilham alan ev dekorasyonu teması Londra’nın düzenini ve simetrisini hayatının içine taşıyacak. Bunun için siyah veya füme rengi bir üçlü koltukla işe koyulabilirsin. Atmosferi renklendirmek için lacivert, kırmızı ve beyaz yatay çizgili bir halı ve Londra’nın zengin yeşil alanlarını temsil eden bir tabloyu da oturma odana yerleştirebilirsin. Halıya uygun kırmızı uzun perdelerle bu tasarımı çarpıcı bir şekilde noktalayabilirsin.

New York

Bu şehri düşününce senin de aklına moda ve sanat gelmiyor mu? Soğuk renklerde bir koltuk ve cam bir orta sehpayla başlayıp bunlarla kontrast yaratacak renklerde turuncu desenli bir halı kulağa nasıl geliyor? Koltuğa yerleştirdiğin yastıklarla uyumlu bir lambader seçebilirsin, böylece New York’un sanatsal yönü ortaya çıkacak. Peki ya moda? Bu şehrin moda boyutunu yansıtan ev dekorasyonu unsuru dikey çerçevelere yerleştirilmiş moda dergisi kapakları.

Amsterdam

Bisikletler, şehri bir ağ gibi saran kanallar, laleler ve  küçük tatlı kafeler… Bunların hepsini içeren bir ev dekorasyonu fikrine ne dersin? İşe, ilhamını kırmızı Hollanda lalelerinden alan bir berjerle başla. Beyaz veya gri mermer komodinler ise yatak odana ihtiyacın olan modern çizgileri katacak. Eklektik bir tarz yakalamak istersen işe açık renkli ahşap bir şifonyerle devam edebilirsin. Hollanda’nın meşhur sanat akımı olan De Stijl’den birkaç parça tablo seçip bu modern ve sade tasarımı tamamlayabilirsin. Veya bu avangart akım bana göre değil diyorsan, Amsterdam kanallarını resmeden çerçeveli posterlerden de yararlanabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message