Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Vintage duvar dekorasyonu nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Vintage duvar dekorasyonu nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 24.02.2020

Vintage, son yıllarda özellikle dekorasyon ve moda alanında sık sık duyduğun bir kavram olabilir. Seni 20. yüzyıla götüren ve gördüğünde geçmişte belli bir döneme ait olduğunu hissettiğin her türlü ürün ve eşya bu tanım içerisine girebilir. Herhangi bir eşya bu tanıma dahil olacağı gibi herhangi bir mekan da bütünüyle vintage olarak tanımlanabilir. Gittiğin bir kafede ya da herhangi bir barda 30’lu yıllara ait posterlere ve afişlere ya da duvar kâğıtlarına rastlaman mümkün. Çünkü bunu benimseyen birçok ortam yaygın olduğu için görmemen neredeyse imkansız. Hatta eskiden büyük annenin evinde gördüğün bir posteri ya da bir radyoyu bugün bir arkadaşının evinde de görebilirsin. Kendi evinde bir vintage duvar havası yaratmak istiyorsan elbette mümkün. Duvar kağıtları, kağıtlara uyum sağlayacak zeminler ve ardından süslemelerle dekorasyonuna başlayabilirsin.

Vintage duvar kâğıdını belirle

Duvar kağıdı olarak sade görünümlü, pastel renklerde çiçek desenleri, mutfağına, yatak odana ve salonuna daha hoş bir görüntü katar. Mutfağına beyaz ahşap dolaplarla birlikte beyaz kâğıt kaplarsan sana ve gelen misafirlerine daha ferah bir hava yaratır. Beyaz renk dışında açık pembe rengini kullanman da mutfağa hoş bir vintage havası katabilir. Çiçekli duvar kağıdı yerine, yine aynı tarzı yakalayan baskılı duvar kâğıtlarını da kullanabilirsin. Dönemin izlerini taşıyan desenler ve canlı renkler ya da klasik tarzdaki modeller evindeki şıklığın adresi olabilir. Zeminini de duvarlarının rengine ve desenine göre ayarlayabilirsin.

Banyolarda vintage duvar esintisi

Banyon için 40’larda ve 50’lerde çok moda olan pembe beyaz karoları kullanabilirsin. Desenleriyle de banyona yumuşak dokunuşlar katar. Havlularını takman için duvara eski ya da mandallardan oluşan küçük ve basit askılıklar yerleştirebilir ve yine duvarına tercih edersen eskitilmiş harfler asabilirsin. Temizlik malzemelerini yerleştirmede sana kolaylık sağlaması için duvarda eskitilmiş bir dolaba sahip olabilirsin.

Aksesuarlarla sen de vintage akımına katıl

Vintage duvar saatleri, ahşap ve klasik çizgilerden oluşuyor. Özellikle büyük roma rakamlarından oluşanların çok popüler olduğunu göreceksin. Salon dekorasyonuna renk katmak istiyorsan yapısıyla seni eski zamanlara götüren, sade görünümüyle odaya sıcaklık katan saatleri tercih edebilirsin. Bu seçimleri, mekanın tarzını ve renk uyumunu dikkate alarak yapmak, dekorasyondaki bütünlüğü sağlaman açısından önemli. Farklılık yaratmak için büyük saatler tercih edebilirsin ancak seçeceğin saatin büyüklüğü duvarı tamamen kaplamasın.

Anneler eski eşyaları atmamakta haklı

Geçmişin sıcaklığını evine taşıman, saatin yanı sıra vintage görünüme sahip başka aksesuarlarla da mümkün. Elinde var olan malzemelerle yaratıcılığını kullanarak dekorasyona uygun tarzı yakalayabilirsin. Duvara monteli inşaat paletinden, piyanodan ve meyve kasalarından kitaplıklar, özellikle gitar gibi uygun fiyatlı müzik aletinin içini herhangi bir aksesuar olarak kullanman mümkün. Kibrit çubuklarından süs tablolar ve çeşitli birçok vintage duvar aynası ve aksesuarlarla da harikalar yaratabilirsin. Bu aksesuarların mevcut eşyalarınla uyumlu olmasına dikkat etmen son derece önemli.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message