Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
5 Farklı kendin yap fikriyle mutfağını yenile
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

5 Farklı kendin yap fikriyle mutfağını yenile

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Mutfaklar evin en çok kullanılan alanlarından biridir. Sabah uyandığın andan başlayarak akşam uyuyacağın zamana kadar birçok kez gidip gelirsin. Mutfaklar sadece yemek hazırlanılan ve yenilen alanlar değildir. Mutfak aynı zamanda evin kalbidir. Ailenin, evde yaşayan kişilerin buluşma noktasıdır. Yüzyıllar boyunca mutfaklar sosyalleşme alanı olarak kullanıldı ve hala da kullanılmaya devam edilmekte. Her gün gördüğünüz bu alanı kendini özgün zevklerle dekore etmek istemez misin? Misafirlenirin geldiğinde kendinden kopmuş bir alanda samimi ortam oluşturmak istemez misiniz? Eğer bu soruları sık sık kendine soruyorsan artık bunu başarmak daha kolay çünkü kendi mutfağınızı kendin yapabilirsin.

Mutfağın olmazsa olmazlarından mutfak dolabı

Diyelim ki yeni bir eve taşındın ama ev hayalindeki gibi değil. Dolaplar, perde gözüne hitap etmiyor. En ufak detaylarla köklü bir değişim yapman ise çok basit. Mutfak dolabını kendin boyayarak saatler içerisinde yepyeni ve modern bir görünüme ulaşabilirsin ayrıca paradan da tasarruf edersin. Günümüzde modern mutfaklara beyaz veya siyah tasarlamak ulaşıldığının ipucunu da vermeden geçmeyelim. Kendinin yapabileceği mutfak fikirleri bununla bitmiyor tabii ki. Ufak dokunuşlarla fark yaratabilirsin. Bunu mutfakta uygularken de sıcak bir ortam oluşturabilirsin. Sade, boş ve sıkıcı kavanozlar kullanmak yerine kavanozlarını kendin tasarlayabilirsin. Bu bez parçası kullanarak olabilir, boyayarak olabilir, iplerle de renklendirebilirsin. Renkli fincanlar ve saksılar ise özgün bir mutfak yaratmanda yardımcı olur. Mutfak masasına çiçek koymak bile büyük değişimlere yol açar. Mutfağını tasarlamak için profesyonellere ihtiyaç duyma. Kendin yap fikirleriyle mutfağını yenileyebilirsin. Mutfak fayanslarının değiştirmesi zor ve uğraştırıcıdır ayrıca da pahalı mal olabilir ama bu gözünü korkutmasın. Ufak detaylarla bunu da değiştirmek kolay. Kaplama kullanmak bu işin en basit yöntemlerinden biri. Hem uygulaması basit hem de sıkıldığında tekrar değiştirebilirsin. Üstelik bunu kendin kimseden yardım almadan çok kolay bir şekilde yapabilirsin.

Aydınlatmalar olmazsa olmazlardandır.

Gündüz saatlerinde pek fark edilmese de akşamları aydınlatma olmadan yaşanmaz. Avize önemli olduğu kadar küçük led lambalar ve mumlar da mutfağa ayrı hava katacak unsurlardandır. Mutfakta kullanılabilecek aksesuarların sonu yok. Bu aksesuarlar çerçeveler, havlular, masa örtüleri, perdeler, meyve sepetleri, farklı renklerde ve boyutlardaki kupalar veya tabaklar hatta aynalar olabilir. Fakat hepsinden önemlisi gözle görülebilecek en büyük değişimleri duvarlarla yapabilirsin. Canlı renkler kullanmak mutfağa eğlenceli bir hava katacaktır. Tek renk boya kullanmaktansa üç farklı renkle dekore etmek seni sıkıcı bir mutfaktan kurtaracaktır.Mutfak duvarı dekorunuzu kolay ancak tasarım konusunda bilgi sahibi değişikliklerle güncellemek, görsel olarak büyük bir etki yaratacaktır. Bi’Boya burada devreye girmektedir. Kolay ulaşım yoluyla saniyeler içerisinde boyayı evinden alabilirsin. Dökülme, akma, taşıma sıkıntısı olamadan kapına gelecektir. Üstelik boya artarsa bunu kolayca iade edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message