Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
6 Adımda kusursuz banyo dekorasyonu nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

6 Adımda kusursuz banyo dekorasyonu nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Farkında olmasan da banyoda oldukça fazla zaman geçiriyorsun. Sabah uyandığında veya işten geldiğinde uğradığın ilk yer banyo. Bu kadar sık uğradığın bir yerin mükemmel bir görüntüde olmasını istemen en doğal hakkın. 6 adımda banyonu daha keyifli hale getirecek banyo dekorasyonu fikirleri.

Renklerden korkma

Banyonda sade beyaz renkten sıkıldıysan beyaz ile kontras oluşturacak farklı bir rengi deneyebilirsin. Öncelikle duvarda farklı dokular dene daha sonra mavi ile beyazı birlikte kullanarak mavi bir gökyüzü havası verebilir veya pembe ile daha romantik bir hava katabilirsin. Dikkat etmen gereken şey banyonun ne kadar doğal ışık aldığıdır. Aksi halde kullandığın ikili renk banyo dekorasyonunda bir süre sonra bıkkınlığa sebep olabilir. Genel bir kural küçük banyolarda daha açık ve yumuşak tonları kullanmak küçük banyolar için akıllı çözümlerden olacaktır.

Zemin seçiminde farklı alternatifler deneyin

Banyo dekorasyonu yapılırken zemin için genellikle fayans modeller tercih edilir. Fayansın yanı sıra pek çok alternatifte günümüzde banyolarda sıklıkla kullanılıyor. Daha rustik bir görüntü için ahşap kaplamalı zeminleri kullanabilir veya doğal taşları tercih ederek daha doğal ve rahat bir görünüm elde edebilirsin.

Canlı bir banyo dekorasyonu için aydınlatma önemlidir

Banyo dekorasyonunda yapılacak en önemli yenilik aydınlatmadır. Doğru bir aydınlatma ruh halini de etkileyerek güne pozitif başlamana yardımcı olur. Ayrıca banyonun daha büyük ve ferah görünmesini sağlar. Duvara veya tavana monteli aydınlatmalar kullanım ve temizlik konusunda oldukça rahat edebileceğin seçeneklerdendir. Banyonun genel görünümüne göre vintage bir parça ya da romantik bir hava için avizeleri kullanabilirsin. Renk olarak ise beyazın sıcak tonlarını seçmen daha doğru olacaktır.

Ayna ayna söyle bana

Banyo dekorasyonunun ana parçasıdır ayna. Led aydınlatmalı aynalar son zamanlarda oldukça dikkat çekici. Küçük banyolarda led aynalar oldukça ideal bir seçim olacaktır. Banyonun büyüklüğüne göre üç veya dört tane küçük aynayı birlikte kullanmayı deneyebilir daha farklı ve şık banyo modelleri elde edebilirsin.

Desenli otantik perdeler

Büyük pencereli banyolarda seçilecek desenli perdeler tüm dikkati üzerine çekecektir. Peki, hangi desenleri seçmelisin? Banyo dekorasyonun beyaz veya soft renklerde ise canlı bir kırmızı, turuncu perde otantik desenleriyle banyonun havasını bir anda yükseltecektir. Renkli bir küvete sahipsen küvetin renginde bir perde de oldukça şık duracaktır.

Banyo dekorasyonuna son dokunuş: Aksesuarlar

Banyo da küçük dokunuşlarla yaratmak istediğin havayı güçlendirebilirsin. Rahat ve seni saracak bir banyo dekorasyonu için banyona yumuşacık peluş bir paspas atabilir, daha romantik bir hava için küvet ve ayna yanına kokulu mumlar koyabilir canlı çiçeklerle bu atmosferi destekleyebilirsin. Sadece ufak tefek parçalarla değil banyonun küvet, lavabo gibi ana parçalarını da birer aksesuara dönüştürebilirsin. Bunun için yapman gereken şey birkaç sıra dışı küvet, lavabo tasarımına bakmak ve banyon için en uygun olanı seçmek olacaktır.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message