Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Amerikan mutfak dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Amerikan mutfak dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

Yayınlanma tarihi: 18.03.2020

Amerikan mutfak tarzı, yaşam alanı ve mutfağı birleştirip mutfakta yemek hazırlarken pratiklik sunuyor. Farklı düzen ve modelleriyle sana ve sevdiklerine daha samimi ve ferah bir hava sağlıyor. Bir yandan yemeğini hazırlarken bir yandan da gelen misafirle sohbet etme fırsatı veriyor. Böylelikle, Amerikan mutfak dekorasyonu da her geçen gün ününü arttırarak koruyor. İşte bu dekorasyonu sağlarken dikkat etmen gerekenler ve mutfağın için dezavantajlı durumları avantaja çevirme yolları…

Önce planını oluştur

Her şeyden önce mutfağının planını oluşturmak, sonradan ortaya çıkabilecek olumsuz durumları önlemede çok önemlidir. Hangi ürünü nereye yerleştirmen konusunda kararsızlık yaşayabilirsin. Bu yüzden sana zaman, mekan ve enerji tasarrufu sağlayacak bir plan oluşturmalısın. Bu şekilde erişmek istediklerine kolaylıkla kısa sürede erişebilirsin. İşte, mutfak çalışma üçgeni bu konuda yardımına koşuyor. Yemek yapımında üç temel parça birbiriyle uyum sağlarsa işin artık öncesinden daha kolay. Malzemelerini hazırlarken kolayca ulaşacağın bir buzdolabını, eviye ve pişirme için sana yakınlık sağlayacak bir ocağı birleştirerek bu üçgeni yaratabilirsin. Alanın genişse bir mutfak adasına sahip olmak hem çalışmanı kolaylaştırır hem de alanında tasarruf sağlar. Bu adayı, içeceklerini koyabileceğin bir yer olarak kullanman da elbette mümkün. İhtiyaç halinde çok daha sık kullanılan araç gereçleri gözün görebileceği yakınlıkta bulundurabilir ya da mutfak adası üzerine yerleştirebilirsin.

Mutfak sınırlarını belirle

Evinde dağınık bir yaşam alanı istemiyorsan mutfağın ve salonun belli sınırlarla ayırabilirsin. Bunu sağlamak için ise, farklı zemin döşemeleri, duvar kağıtları, cam duvar, yarım duvar, paravan ya da dekoratif ayırıcıları kullanabilirsin.

Zemin problemini gider

İki ayrı alanın kaplaması göze farklı hitap etmeli ve özgün olması da önem taşır. Yemek yaparken dökülen yiyeceklerin kolay giderilmesi açısından mutfak için seramik zemin kullanımını tercih edebilirsin. Salon zeminini ise seramik dışında ahşap ya da parke uygulayabilirsin. Sınırları ustaca belirlemek ise bu işin kritik noktası.

Mutfak ve salon arasındaki renklerin keskin olmaması Amerikan mutfak düzenlemesi için göz önünde bulundurulması gereken önemli bir detay. Renk geçişlerini yumuşak yapman mutfağının daha havadar olmasında yardımcı olur. İstediğin rengi seçmekte özgürsün ancak kullandığın rengin mutfak dolapları, zemin ve duvarlarla uyumlu olmasına dikkat etmelisin. Daha az renk kullanımı mutfakta sadelik sağlayarak sana ve gelen konuklarına ferah bir ortam yaratır.

Ortamın yeterince aydınlık olduğundan emin ol

Diğer yaşam alanınız gibi Amerikan mutfağında da aydın bir ortamın sağlanması oldukça önemli. Yemek masasının üzerine, mutfak ve oturma odasıyla uyumlu bir sarkıt aydınlatma seçebilirsin. Tezgahların aydınlanması yine olmazsa olmaz etkenlerden biri. Temizlik konusunda problem yaratacak çok süslü ve taşlı ürünlerden ziyade, temizliği daha kolay küçük aydınlatma ürünlerini tercih edebilirsin.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr’ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message