Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Aydınlık salon dekorasyonu için ideal 4 duvar rengi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Aydınlık salon dekorasyonu için ideal 4 duvar rengi

Yayınlanma tarihi: 20.02.2020

Tüm gün süren koşuşturmaca, iş yorgunluğu, ödevler, sorumluluklar ve daha bir çok yorgunluğun ardından salonunda biraz dinlenmek ve huzur duymak isterken bu oda sana tam tersine sıkıcı, karanlık ve belki de boğucu mu geliyor? Eğer öyleyse, bunun salon dekorasyonunda kullandığın renklerden kaynaklanabileceği hiç aklına geldi mi?Etrafımızdaki renklerin psikolojimize ve ruh halimize oldukça önemli bir etkisi olduğunu yapılan araştırmalardan biliyoruz. Buna ek olarak renkler, fiziksel olarak çevremizi nasıl algıladığımıza da etki ediyor. Bu yüzden de renklerin yeri salon dekorasyonunda tartışmasız çok büyük bir öneme sahip. Öyle ki, karanlık ve boğucu bulduğun salonunu birkaç renk değişimiyle ferah ve huzurlu bir ortama dönüştürmek senin ellerinde!

Yetersiz ışık sorununa apaydınlık bir çözüm: Beyaz

Eğer salonunun küçük ve yeteri kadar ışık almadığı için kasvetli olduğunu düşünüyorsan çözümü beyaz renkte bulabilirsin. Beyaz renk, salonunu olduğundan daha geniş gösterecek ve aydınlık bir his verecektir. Ancak belki de şimdi bunun çok popüler bir dekorasyon tavsiyesi olduğunu ve daha önce bu tavsiyeye uyduğunu fakat salon dekorasyonunu boğucu olmaktan kurtaramadığını düşünüyor olabilirsin. İşte tam bu noktada dikkat etmen gereken diğer bir noktadan bahsetmem gerek: Mobilya seçimi! Eğer salonun duvarlarında beyaz renk kullanmayı düşünüyorsan mobilyalarını kesinlikle beyaz renk seçmemelisin. Salonunun tamamen bembeyaz olması istenilenin aksi bir etki yapar. Bunun yerine koltuklarını koyu renk seçmeyi dene. Emin ol bu kez çok daha geniş bir salona sahip olacaksın!

Modern ve şık salonların asil trendi: Gri

Salonunun duvarlarında gri renk kullanarak salonunu çok daha şık ve modern bir alana dönüştürebilirsin. Gri renk ağırlıklı salon dekorasyonlarının önemli bir trend haline gelmiş olması, gri rengin salona donuk ve ruhsuz bir hava değil; aksine oldukça dingin, huzurlu ve aydınlık bir atmosfer veriyor oluşundan kaynaklanıyor. Gri renk duvar boyası kullanarak sen de aydınlık bir salonun keyfine varabilirsin. Ayrıca grinin pek çok tonu olduğunu biliyorsun; mobilyalarına uygun bir tonu bularak yaşam alanını keyifli bir yere kolayca dönüştürebilirsin!

Zamansız ve uyumlu kurtarıcı: Mavi

Mavi rengi her zaman huzuru çağrıştırır. Salon dekorasyonun için duvarlarında yeşil, turuncu, sarı gibi diğer açık renk boyalarla uyum sağlayacak açık bir mavi tonu kullanman hem salonunu çok daha eğlenceli bir yer haline getirecek hem de mavi dinginlik ve huzuru hatırlattığı için günün yorgunluğunu unutman için oldukça iyi bir seçenek olacak.

Zıt kutuplar birbirini çeker: Kontrast renkler

Peki ya az önce bahsettiğimiz iki zıt rengi kombinlemeye ne dersin? Salon dekorasyonunda  canlı bir mavi, yeşil veya turuncu duvar rengini dingin ve donuk bir griyle kombinlemenin ne kadar harika bir fikir olduğuna inanamayacaksın! Salonunun tüm duvarlarını aynı renge boyamak yerine, biri sakin biri canlı iki renkle boyayabilirsin. Emin ol bu seçim salon dekorasyonuna çok büyük bir hareket katacak ve kontrast renklerin uyumuyla aydınlık ve canlı bir salona sahip olacaksın. Kendi aydınlık salon dekorasyonuna bir an önce kavuşmak için Bi’Boya‘yı ziyaret edip zengin renk seçeneğinden dilediğini kolayca seçebilirsin!

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message