Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bahçe Aydınlatması Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bahçe Aydınlatması Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Balkon, teras ya da bahçe… Evlerin dışarıyla bağlantısı olan bu mekânlar, yaz-kış havanın tadını çıkararak keyif yapılan yaşam alanlarının en özel bölümleri. B u mekânlarda yapacağın ışıklandırma ise garanti ediyoruz bahçe keyfini ikiye katlayacak. Özellikle çocukların, hatta evdeki sevimli hayvan dostlarımızın özgürce hareket ettiği bahçeler için bahçe aydınlatması büyük önem taşır. Peki, güzel bir bahçe aydınlatması nasıl olmalı? Önce işe hayal kurarak başlayabilirsin. Bahçe aydınlatması güneş enerjili ya da bir başka seçenek olarak Led bahçe aydınlatması mı istediğine karar vererek ilk adımı atabilirsin.

Işıl ışıl bahçeler için bahçe aydınlatması fikirleri

Sevdiklerinle birlikte açık havada vakit geçirmeyi seviyorsan önerilerimize kulak verebilirsin. Artık bahçelerde keyif yapmak için yaz mevsimini beklemeye gerek yok. Kışın da özel ısıtıcılarla ısıtılan bahçelerde keyif yapmak mümkün. Ama burada bahçenin akşam aydınlatması önem taşıyor. Öncelikle bahçe aydınlatması için kendin-yap önerilerinden faydalanabilirsin. İnternette bahçe aydınlatması yapımı başlığıyla arayıp bulacağın fikirler içinde kolaylıkla yapabileceğin şeyler bulabilirsin: kağıt fenerler, büyülü bir dokunuş için minik ışıklar, renkli dev mumlar…

Bahçede romantik ışıltılar

Örneğin bahçede sevdiklerinle rahat bir yemek yeme alanın varsa, masaya romantik bir parıltı verebilirsin ve bunu zarif bahçe duvar lambalarıyla yapabilirsin. Masaya yerleştirilmiş masa mumları da güzel bir etki yaratacaktır. Bahçede tatlı küçük bir havuz ya da minik heykeller varsa bunları akıllı spotlarla aydınlatarak çarpıcı bir hale getirebilirsin. Dekoratif metal fenerler dayanıklı oldukları için, bahçende de kullanabilirsin. Rengarenk ve bol seçenek olmasından dolayı tercih edebileceğin ürünler arasında bu fenerler, tek ihtiyacın içine koyacağın küçük mumlar. Örneğin Led aydınlatmalı ağaçlar, bahçelere çok dekoratif bir dokunuş katar. Büyük bahçelerdeki yürüyüş yollarını aydınlatmak için idealdir ve pırıltısıyla göz kamaştırır. Küçük ayrıntılar büyük etkiler yaratır bunu unutma.

Gece bahçe aydınlatması için güneşten faydalanmaya ne dersin?

Güneş battıktan sonra yapacağın barbekü, bahçe partileri için vazgeçilmez olan bahçe aydınlatması, bahçenden en iyi şekilde yararlanmana yardımcı olacak. Gündüz güneşten aldığı enerjiyle gece çalışan ampuller ilk akla gelenlerden. Tabii ki en yeni aydınlatma teknolojilerinden biri olan Led aydınlatmaları unutmayalım. Sağlığa zararsız olması sebebiyle kullanımı artan bu aydınlatmalar düşük enerji tüketiminin yanı sıra uzun ömürlü ve klasik aydınlatmalara göre çok ekonomik. Bu sebeple uzun bahçe partilerinde düşünmeden bahçe aydınlatması olarak Led ürünlerden yararlanabilirsin. Çünkü bu ürünlerde gece aydınlatma seviyelerini kademeli olarak düşürmek de mümkün. Böylece daha çok enerji tasarrufu mümkün olabiliyor. Bahçe aydınlatması fiyatları ise ürünün ışık değeri, modeli ve rengine göre farklılık gösterebiliyor. 

Göz alıcı bahçeler için yaratıcı aydınlatmalar

Bahçe aydınlatması için kısa bir araştırma yaparak hem kendi yaptığın aydınlatmalardan hem de profesyonel çözümlerden faydalanabilirsin. Unutma, bahçendeki en göz alıcı akşamları güzel aydınlatma fikirleri ile hayata geçirebilirsin. Bahçe aydınlatması, güneş battığında bile tadını çıkarabileceğin büyülü bir alan yaratmana yardımcı olabilir.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message