Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bahçeleri şimdiden 2021’e hazırlayın: 2021 Bahçe Dekorasyon
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bahçeleri şimdiden 2021’e hazırlayın: 2021 Bahçe Dekorasyon

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Bahçeli bir evde oturuyorsan şanslısın çünkü 2021 yılı bahçelerin yılı olacak. Dışarıda, açık havada vakit geçirmeye ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bahçeler, misafirlerinizle birlikte nefes almayı sağlayacak mekanlar olarak dikkat çekiyor. Peki, ilham verici 2021 bahçe dekorasyon trendleri neleri kapsıyor?

İç mekan mobilyalarını bahçelerde de göreceğiz

2021 bahçe dekorasyon trendlerinin en dikkat çekici noktalarından biri geçtiğimiz yıl olduğu gibi iç mekan ve dış mekan kavramının iç içe geçmesi. Yani iç tasarımda sıkça gördüğümüz ahşap, hasır gibi malzemelerden yapılmış sandalye, masa, sehpa gibi mobilyaları bahçelerde çok fazla göreceğiz. Sen de bahçende ahşap, hasır gibi doğal malzemeli eşyaları ve yine bu eşyaları renklendirmek için doğal yün, pamuktan yapılmış minder ve yastıkları kullanmayı düşünebilirsin. Sert ve yağışlı havalarda iyi baktığın sürece ahşap bahçe mobilyalarını yıllarca kullanabilirsin. Bu arada belirtmekte fayda var, bahçeye koyduğun mobilyalar işlevsel olmalı, yani açık havada hem şık görünmeli hem de rahat olmalılar.

Bahçelere sıcak toprak renkleri hakim olacak

Son yıllarda dekorasyonda öne çıkan gri, buzlu mavi, beyaz, siyah gibi renk eğilimlerinin aksine 2021 bahçe dekorasyon trendlerine kahverengi, altın sarısı, zeytin yeşili gibi doğal, rahatlatıcı ve sıcak renkler damgasını vuracak. Bu renkleri dış mekanlarda, mobilyalarda kullanabilirsin ama bunların yanında örneğin bahçe kapısını, bahçeye bakan bir pencereyi ya da varsa bahçe çitlerini bu saçık renklerle boyayarak bahçene bambaşka bir hava katabilirsin.

Ergonomik bahçe mobilyalarına “merhaba”

Bahçe mobilyaları genellikle tasarım odaklı ve sert çizgilere sahiptir ve ergonomik bahçe mobilyaları kadar rahat hissettirmezler. Ergonomik mobilyalar ise uzun süreli konfor sağlamalarıyla öne çıkar. Sen de bahçeyi düzenlerken bu önemli noktaya dikkat edersen uzun süre keyifli oturulacak bir mekan yaratabilirsin. Bunun yanında bahçene işlevsel bir takım özellikler ekleyebilirsin ki bu, 2021 bahçe dekorasyon trendlerinde göze çarpan en önemli trendlerden biri. Örneğin bahçeye bir ocak yaptırabilir, bir buzdolabı ve tezgah alanı ekleyerek işlevsel bir açık mutfak yaratabilirsin. 

2021 bahçe dekorasyon trendlerinde karıştır-yakıştır trendi

Bu da son zamanlarda oldukça popüler bir trend ve 2021 bahçe dekorasyon trendlerinde de oldukça dikkat çekenlerden biri. Bu ne anlama mı geliyor? Şöyle ki örneğin bahçede, parke taşından yapılmış bir verandada ahşap banklar kullanarak bu trendi sen de bahçende uygulayabilirsin, ya da desenli kaldırım taşlarından bahçede küçük yollar oluşturup çiçeklerle süsleyebilirsin. Ne tür malzemeler kullanacağın konusunda yaratıcılık sana kalıyor. 2021 bahçe dekorasyon trendlerindeki bir başka güzel fikir ise bahçedeki duvarlara saksılar yerleştirmek. En sevdiğin bitkileri duvarlardaki saksılara yerleştirerek harika bir bahçe yaratabilirsin çünkü bu trend 2021’in en popüler bahçe trendlerinden biri olacak kesinlikle. Ayrıca tüm gününü geçireceğin bahçeni daha kullanışlı ve çok yönlü bir hale getirmek istiyorsan 2021 bahçe dekorasyon trendlerinin aydınlatma fikirlerinden ilham alabilirsin. Romantik bir bahçe için, en sevdiğin ağacın üzerine harika ışık veren ampuller asarak işe başlamaya ne dersin?Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message