Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Balkonları çiçeklendirmeye hazır mısın?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Balkonları çiçeklendirmeye hazır mısın?

Yayınlanma tarihi: 26.06.2020

Çiçeklerle uğraşmak günün stresini üzerinden atmak için harika bir seçim. Ferah bir nefes alabileceğin bir balkon dekorasyonu istiyorsan bir an önce balkonunun kapasitesini ölçmeli, ihtiyacın olan türde saksı ve çiçek gibi malzemeleri temin ederek işe başlamalısın. Küçük balkon dekorasyonu için tavandan sarkan asma saksılar kullanabilirsin. Aynı şekilde balkon demirlerine asılabilen saksılar ya da çok katlı, az yer kaplayan dekoratif saksıları da tercih edebilirsin. Balkonun için hangi bitkileri seçeceğine ise balkonunun fiziksel şartlarını değerlendirerek karar vermelisin. Özellikle balkonunun gün içinde güneşli mi yoksa gölge mi olduğu önemli bir ayrıntı. Çünkü her bitkinin sulanma ve güneş alma ihtiyacı genellikle farklıdır.

Balkonunu canlandıracak bakımı kolay 5 çiçek çeşidi.

Petunya: Renkli çiçekleri olan petunya, gece boyunca yumuşak bir koku salar. Büyümek için güneş ve gübreye ihtiyaç duyar. Nemli ortamları sevmez ve aşırı sulamaktan hoşlanmaz. Geçirgen toprakları sever. İlkbaharda ekilir ve dondurucu soğuklar başlayana kadar çiçek verirler.Sardunya: Balkon dekorasyonu için yetiştirirken zorlanmayacağın çiçeklerden biri de sardunya. Sardunya dikmek için en uygun zaman mayıs ayıdır. Sardunyalar çok fazla güneşe ihtiyaç duyar. Ona, güneş gören ve rüzgarsız bir köşe seçmelisin. Düzenli sulanmak da canlı renkli sardunyalar elde etmeni sağlayacaktır.Begonya: Gölge balkon dekorasyonu için uygun bir çiçektir. Nisan ayında ekilmesi ve çoğaltılması idealdir. En büyük ihtiyacı ise nem ve gübredir. Aşırıya kaçılmadığı sürece sulanmayı sever. Direk güneş ışığından ve rüzgârdan hoşlanmazlar.Cam güzeli: Gölge alanlarda yaşayan nadir çiçeklerdendir. Doğrudan güneşe maruz kalmayı sevmez, filtrelenmiş gün ışığı onun için yeterlidir. Ayrıca nemi ve geçirgen toprağı sever. Krizantem: Diğer adı kasımpatıdır. Her ortama kolaylıkla uyum sağlayabilir. Güneşi ve bol suyu sever. Sık sık ama az miktarda sulanmalıdır. Ocak ve Mart ayları arasında ekimi yapılır.

Balkon dekorasyonu için sarmaşık çiçeklerin büyüsünden faydalan!

Sarmaşık çiçek türleri balkon ve teras atmosferine derinlik katarak bahçe havası yaratır. Bu nedenle uygun balkon duvarınızda sarmaşık yetiştirmeniz mümkün. Sarmaşık türlerde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur; budamadır. Sonraki yıl çiçeklenmenin azalmaması için budama yapılması gereklidir. İşte balkon dekorasyonu için en çok tercih edilen çiçekli sarmaşık türleri:

Balkon dekorasyonu için sarmaşık çiçeklerin büyüsünden faydalan!

Begonvil: Gelin duvağı olarak da bilinir. Balkon dekorasyonu için yetiştirilecekse büyük saksı gereklidir. Soğuk havayı ve rüzgarlı alanları sevmez. Yasemin: Güzel kokularıyla meşhur olan beyaz çiçekleri yazın açar. Yazın bol su ister kışın ise nemli toprak sever. Her tür toprağa uyum gösterebilir.

Balkon dekorasyonu için sarmaşık çiçeklerin büyüsünden faydalan!

Hanımeli: Sarı, beyaz ve güzel kokulu çiçekleri ile balkon dekorasyonu için tercih edebileceğin uzun yıllık bir bitkidir. Sürekli su istemez; sulama zamanına, toprağının kuruluğuna bakarak karar verebilirsin. Sonbaharda ya da en geç kış sonuna kadar budama yapmalısın.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message