Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Balkonunu süsleyecek kendin yap fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Balkonunu süsleyecek kendin yap fikirleri

Yayınlanma tarihi: 10.06.2020

Özellikle yaz ve bahar aylarında, yaşam alanlarının en keyifli yeri olan bir balkonun varsa, gerçekten oldukça şanslısın. Bu şansını balkon süslemesi fikirlerinden ilham alarak yapacağın kendin yap projeleriyle birkaç katına çıkarman mümkün. Hem de bütçene zarar vermeden, atık malzemelerden faydalanarak. Yanlış duymadın! Adım adım sıralayacağımız kendin yap balkon dekorasyonu önerileriyle artık balkonlar daha renkli, daha keyifli. Hazırsan, balkon süslemesi sanatına başlayalım!

Tahta kasadan orta sehpa

Manavından domatesi kasasıyla alıp, kasasını atmadıysan, çok iyi yapmışsın. Çünkü o tahta kasa sana balkon süslemesi için lazım olacak. Onu orta sehpaya dönüştüreceksin. Öncelikle kasayı bir güzel zımparala,Bi’Boya‘nın özel ahşap boyama serisine bir göz at, dilediğin rengi kolayca al ve hemen boyamaya başla. Kasanın ağız kısmı yana bakacak şekilde balkonuna yerleştir. Dilersen yapı marketlerden temin edebileceğin tekerleri bir matkap yardımıyla kolayca monte ederek daha pratik bir kullanım elde edebilirsin. Sehpanın üst kısmına çayını, kahveni, yanda kalan açıklığa da gazeteni, dergini yerleştir ve çok kullanışlı, oldukça şık balkon süslemesi fikrini başarıyla hayata geçirdiğin için kendini kutla.

Eski lastikten yepyeni bir puf

Balkon süslemesi için pahalı malzemelere ihtiyacın olmadığını baştan söylemiştik. Arabanın patlamış lastiğini kolayca pufa çevirebilirsin. Tekerin çapını ölç ve marangoza bu çapta 2 adet sağlam sunta istediğini söyle. Suntayı matkap ile alt ve üst kısmına sabitledikten sonra, suntanın merkezinden başlayarak silikon tabancasını sık ve halat ipini sarmal şekilde döndürerek tüm lastiği kapla. Yapışkanı bol bol kullanmaktan çekinme. Sağlam yapıştırırsan, uzun ömürlü bir pufun olur. Ve işte bitti! Artık balkonun için yepyeni harika bir pufun var.

Mum ışığında romantik balkonlar

Reçel ya da turşu kavanozunu atmayıp sakladığın için kendini kutlayacağın bir balkon süslemesi örneği ile devam edelim mi? Ilık bir yaz akşamında kahve ve müzik keyfini mum ışığından daha güzel ne tamamlayabilir? Hele de senin el izlerini taşıyan kavanozdaki mumdan süzülüyorsa ışık, işte o zaman anlamı daha da büyük. Sahilden topladığın çakıl taşlarını kavanozun dibine doldur ve üstüne hoşuna giden bir mumu yerleştir. İster bu şekilde masana koy, istersen de kavanoz kapağının iki yanına delik aç, zincir geçirip balkonuna as. Seçim senin!

Süzgeçler, çizmeler çiçek açsın!

Balkon süslemesi söz konusu olur da, çiçeksiz, yeşilliksiz olur mu hiç? Elbette olmaz. Eski bir makarna süzgecin varsa onu şahane bir saksıya çevirebilirsin. Süzgecin sap kısmına sabitleyeceğin zincir veya sağlam bir ip ile balkonunda uygun gördüğün bir yere asarak, bambaşka bir atmosfer yaratabilirsin. Süzgecin içine bolca toprak doldur ve en sevdiğin çiçekleri ek. Çiçek yerine dilersen toprağa maydanoz ya da dereotu tohumları serperek her an yemeye hazır yeşillikleri kendi ellerinle yetiştirmiş olmanın keyfini çıkar. Kullanmadığın lastik botlarını da toprakla doldurarak aynı işlemi uygulayabilirsin. Balkonunda çiçek açmış lastik botları gören misafirlerin bu sevimli tablo karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyecek.Balkon süslemesi ve dekorasyon için kullanacağın boya ve fırçaları Bi’Boya‘dan kolayca sipariş edebilir, balkon keyfine en güzel renkleri hemen dahil edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message