Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çocuk Odası Aydınlatması Nasıl Olmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çocuk Odası Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Çocuk odası dekorasyonunda en önemli rolü aydınlatma tasarımı üstleniyor. Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini destekleyen, farklı aktiviteler arasındaki geçişlerini kolaylaştıran bir aydınlatma kurgusu, hem ebeveynlerin hem de çocukların günlük hayatlarını daha düzenli bir hale getiriyor. Nasıl mı? Uyku, oyun ve çalışma alanlarının birbirinden ayrıldığı ve her biri için gerekli ışık kaynağının bulunduğu bir çocuk odası aydınlatması ile! Öyleyse bu alanları birbirinden ayırmak için uygulayabileceğin yöntemler neler? Verimli bir çocuk odası aydınlatması nasıl olmalı? Bu soruların cevaplarına birlikte bakalım:

1. Dinlenme alanında sıcak ve loş bir aydınlatma tercih etmelisin

Uyku ve uyku öncesi ritüelinin gerçekleştiği dinlenme alanları için çocuk odası aydınlatma seçiminde tercihin olabildiğince yumuşak ışık veren kaynaklardan yana olmalı. Bunun yanında beyaz ve gün ışığı yerine sarı ışık tercih ederek çocuk odasındaki dinlenme alanında daha sıcak ve samimi bir etki yaratabilirsin. Dilersen, duvara asılan; yıldız, bulut, ay ve balon gibi çeşitli şekillerdeki çocuk odası duvar apliklerini tercih edebilir; böylece çocukların daha çok sevceği tarzda bir aydınlatma tasarımı yapabilirsin.

2. Oyun alanında aydınlık sağlamalısın

Çocukların hayatında en az temel bakımları kadar önemli bir yer tutan oyun için olabildiğince doğal ve aydınlık bir ortam oluşturmaya özen göstermelisin. Bunun için ilk etapta gün ışığından maksimum seviyede faydalanman gerektiğini unutma! Güneşin yeterli olmadığı durumlar için ise gün ışığı ve beyaz renkli ampullerin kullanıldığı çeşitli armatürlerle çocuk odası aydınlatmasını güçlendirebilirsin. Oyun alanını aydınlatan bir avize ile mekanın genel aydınlatmasını sağlayabilir; tavan ve duvar yüzeyine asılan LED ve spot lambalarla istediğin zaman açıp kapatabileceğin güçlü ışık kaynakları oluşturabilirsin.

3. Çalışma alanları için alternatif armatürler

Okul çağındaki çocuklar için çocuk odası aydınlatma tasarımında konsantrasyonu artıran ve enerji veren armatürlere yer vermelisin. Eğer küçük bir çocuk odasına sahipsen, çalışma masasına yerleştireceğin modern bir masa lambası yeterli olacaktır. Masa lambası seçimindr armatürün sade olması çocukların dikkatlerinin dağılmasını engeller. Ayrıca gün ışığı ve beyaz ışık veren ampuller çalışma alanı için daha uygundur.Çocuk odası aydınlatma kurgusunu oluştururken çocuğun bulunduğu yaş aralığını mutlaka dikkate almalısın. Örneğin, yenidoğan bebekler karanlığa ihtiyaç duyar. Ancak ebeveynler çocuğun bakımını gerçekleştirebilmek için bebek odası aydınlatma tasarımında çeşitli armatürleri kullanmak ister. Emzirme sırasında loş ışık sağlamak için şık bir köşe lambası kullanabilecekken; aktif bebeklik ve çocukluk döneminde devrilme riskinden dolayı çocuk odası aydınlatma tasarımında lambader kullanımından kaçınman gerekir. Benzer şekilde abajur ve masa lambası kullanımında da çocukların bulunduğu yaş grubuna dikkat etmelisin. Bu bilgiler ışığında sen de çocuk ve bebek odası aydınlatma nasıl olmalı, karar verebilirsin. Bunun için farklı renk ve desenlerdeki birbirinden güzel bebek odası aydınlatma modellerini kullanabilirsin!

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message