Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Düzenli bir mutfak tezgahı için kullanabileceğin 4 aksesuar
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Düzenli bir mutfak tezgahı için kullanabileceğin 4 aksesuar

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Bir yaşam alanını kullanışlı hale getirmenin en iyi yolu düzenleyici aparat ve aksesuarlar kullanmaktır. Mutfaklar çok fazla aksesuarın kullanıldığı yaşam alanları olduğu için düzenli tutulmaya ihtiyaç duyar. Mutfak tezgah düzenleyici tasarımlarıyla maksimum verim alabileceğin bir mutfağa sahip olabilirsin. Mutfak düzenleyici sepet, askılı mutfak düzenleyici, baharatlık, folyoluk, kağıtlık ve lavobo düzenleyici gibi ürünlerle dağınıklıktan uzak bir mekan elde edebilirsin. 

1-Farklı raf tasarımlarından yararlanabilirsin

Mutfak düzenleyici raflar mutfaktaki karışıklığın ve dağınıklığın engellenmesinde önemli rol oynayan aksesuarlardır. Bu aksesuarlar aynı zamanda dekoratif bir şıklık sunar. Dekorasyon tarzına uygun pek çok raf seçeneğine ulaşabilirsin. Mutfağında nostaljik esintiler yaratmak istiyorsan ferforje ve ahşap raflardan yararlanabilirsin. Yenilikçi, modern ve minimal dekorasyonlar ilgini çekiyorsa metal raf seçenekleri ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Bu dekorasyon stilleri için mermer rafları da kullanabilirsin.

2-Mutfak düzenleyici askılar kullanabilirsin

Kepçe gibi mutfak aksesuarlarını ve havluları gruplamak için askılı mutfak düzenleyici seçeneklerini tercih edebilirsin. Böylece mutfağında yer tasarrufu da yapabilirsin. Aradığın mutfak aksesuarlarına kolaylıkla ulaşabilir, yemek yaparken efor kaybetmeden çalışabilirsin. 

3-Mutfak aksesuarlarını gruplayabilirsin

Mutfak düzenleyici dolaplar çok sık kullanmadığın ürünleri gruplamak için idealdir. Mutfağının genel dekorasyon tarzını ve kişisel zevklerini göz önünde bulundurarak farklı dolap seçeneklerini tercih edebilirsin. Camlı modeller, içerisinde bulunan eşyaları gösterdiği için kullanım kolaylığı sunar. Ahşap ve metal malzemelerle bütünleşen cam dolaplar ile mutfak dekorasyonunu şık hale getirebilirsin.

4-Bölmeli kutular ile düzenli tezgahlar

Bölmeli kutular, mutfak tezgah düzenleyici seçenekleri içerisinde kullanışlı modeller ile karşımıza çıkıyor. Mutfak tezgahları nemli alanlar olduğu için suya dayanıklı ve nem tutmayan malzemeleri tercih etmelisin. Bu açıdan plastik ve metal kutular oldukça kullanışlıdır. Ahşap mutfak tezgah düzenleyici seçeneklerini kullanmak istiyorsan mutlaka verniklenmiş tasarımları tercih etmelisin. Aksi takdirde ahşap deforme olabilir ve çatlama gibi sorunlar yaşanabilir. Mutfak tezgah düzenleyici olarak seçtiğin kutuları baharatlık olarak kullanabilirsin. Bu kutularda mutfak aksesuarlarını şık bir şekilde sergileyebilirsin.

Mutfak tezgahı düzenlemede püf noktalar nelerdir?

Tezgah üzerinde mümkün olduğunca mutfak araç gereci veya yiyecek bırakmamalısın. Karmaşık ve dağınık tezgahlar mutfak stiline gölge düşürür. Mutfak tezgah düzenleyici seçeneklerinden destek almalısın.Doğru ışıklandırma mutfak tezgah düzenleyici sistemlerin önemli bir parçasıdır. Tezgahın yeterince aydınlandığından emin olmalısın.

Mutfak tezgahı düzenlemede püf noktalar nelerdir?

Mutfak tezgah düzenleyici seçiminden önce senin için en kullanışlı olacak tezgah malzemesini seçmelisin. Ahşap, granit, beton, kuvars ve mermer gibi malzemeler ile tasarlanan tezgah modellerini değerlendirebilirsin. Her malzemenin avantaj ve dezavantajlarını göz önünde bulundurmalısın. Bütçe dostu pek çok kaliteli tezgah tasarımına ulaşabilirsin.Mutfağında boş kalan ve uygun gördüğün alanlara mutfak tezgah düzenleyici ürünler yerleştirebilirsin. Raf, kutu ve dolap gibi ürünlerden yararlanarak düzenli ve karmaşadan uzak bir yaşam alanı elde edebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message