Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Düzenli çocuk odası 5 için fikir
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Düzenli çocuk odası 5 için fikir

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Çocuk odası dekorasyonu hem ebeveynlerin hem de çocuğun keyifle vakit geçirebileceği bir yaşam alanı olarak tasarlanmalıdır. Bunun için öncelikle mekanın özelliklerini iyi tanıyıp buna göre dekorasyon yapmalısın. Böylece kullanışlı ve verimli bir mekan oluşturabilirsin. İşte, çocuk odası dekorasyonu için bazı ipuçları.

Dağınıklığa Engel Olabilirsin

Odadaki eşyaları raf ve dolaplar yardımıyla gruplayabilirsin. Böylece çocuğun aradığı her şeye karmaşadan uzak bir şekilde kolaylıkla ulaşabilir. Çocuk odası tarzına uygun renk ve materyallerden üretilmiş pek çok raf ve dolap seçeneğine erişebilirsin. Dağınıklığı önlemek için oyuncak sepetleri kullanmak da iyi bir dekoratif seçenek olabilir.

Yatak Altları İyi Bir Depolama Alanıdır

Bazaların alt kısımlarının depolama alanı olarak kullanılması çocuklar için güvenli değildir. Baza sistemlerinin kullanım sırasında kapanıp çeşitli kazalara yol açma riski fazladır. Bu nedenle yatak altında çekmece sistemleri olan yatak modellerini tercih ederek kullanışlı bir çocuk odası tasarımı yapabilirsin. Çocuklar tek başlarına bu alanlara kitaplarını, oyuncaklarını veya giysilerini güvenle depolayabilirler.

Kendine Bir Alan Yarat

Çocuk odası, özellikle çok küçük yaştaki çocukların ebeveynlerinin de sıkça vakit geçirdiği bir yaşam alanı. Bu nedenle çocuk odası için kendine de bir alan yaratabilirsin. Çocuğun uyurken kitap okuyabileceğin bir köşe yaratmak çocuk odası dekorasyonu iyi bir seçenek olabilir. Bunun için bir berjer ve bir abajur yeter de artar bile.

Doğru Renkler Kullan

Renklerin psikolojimiz üzerindeki etkisi iyi bilinen konulardan biri. Bu nedenle duvar renklerinde çocuğunun kişiliğini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak renk seçimi yapmalısın. Odada tek bir renkten yararlanmak zorunda değilsin. Örneğin uyku ve çalışma alanlarını farklı renk bloklarıyla ayırabilirsin. Turuncu daha çok dikkat toplamaya ve yaratıcılığa yardımcı olan bir renk olduğu için çalışma masasının görüş alanında bu renkten yararlanabilirsin. Mavi ve yeşilin açık tonları kaliteli bir uykuya katkıda bulunduğundan tavan ve çevresinde bu renkleri tercih edebilirsin. Böylece çocuk odası dekorasyon fikirleri kapsamında renkleri doğru bir şekilde kullanabilirsin. Çocuğunun tarzına uygun duvar stickerlarıyla eğlenceli bir oda tasarımı yapmak çok kolay.

Kaydırmaz Halılar Kullanmalısın

Çocuk odası için halı seçerken kaydırmaz tabanlı halılardan yararlanmalısın. Bu tür halılar, düşüp yaralanma gibi olası kazaların önüne geçebilir. Kaydırmaz tabanlı halıların her yaş grubuna uygun pek çok modeline ulaşabilirsin. Çocukların oyun oynayabilecekleri desenlere sahip halıları tercih edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message