Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Eski Salon Vitrinleri Nasıl Değerlendirilir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Eski Salon Vitrinleri Nasıl Değerlendirilir?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Bir zamanlar salon ve yemek odalarının en ihtişamlı nesnesi olarak kabul gören gösterişli vitrinler, yerini çoktan sade ve modern büfe ve konsollara bıraktı. Böylece eski vitrinler için alternatif kullanım olanakları araştırılmaya başlandı. Dekorasyonda yenilik yapmak ve vitrinin eski görünümünden kurtulmak isteyenler için iki farklı öneri mevcut. Bunlardan ilki, eski vitrini yenileme üzerine kurulu bir fikir. Yıpranmış ve rengi solmuş bir eski vitrin boyama yöntemi ile yepyeni bir görünüme kavuşabilir. Ya da sadece içindeki nesneler ve mobilyanın bulunduğu lokasyon değiştirilerek, daha kullanışlı birer dekorasyon elemanına dönüştürülebilir. Peki, eski vitrinler nasıl boyanır? Orijinal tasarımını bozmadan eski vitrinden ne yapılır? Antika değeri taşıyan eski vitrin nasıl değerlendirilir? Bu soruların cevaplarını öğrenmek için, aşağıdaki maddelere göz atabilirsin.

1. Eski vitrin nasıl boyanır?

Söz konusu mobilya ahşap ise, boyama işlemi oldukça basit. Öncelikle zımpara yaparak mobilyanın yüzeyindeki eski boyayı olabildiğince kazımalısın. Kazıma işlemi tamamlandıktan sonra kuru bir bez ile zımpara sonrası dökülen tozları alıp yüzeyi pürüzsüz hale getirmelisin. Dekorasyona uygun olarak seçtiğin bir renkteki akrilik boyanın ilk katını zımparalanmış vitrinin tüm ahşap yüzeylerine uygulayabilirsin. İlk kat boya kuruduktan sonra ikinci katı uygulayabilir; tüm boya katmanlarının kurumasının ardından vernik işlemine başlayabilirsin. Vernik kuruduktan sonra mobilya, dekorasyonda yeniden kullanılmaya hazır olacaktır.

2. Eskiyen vitrinler salonda nasıl değerlendirilebilir?

Salondaki eskimiş vitrinleri demode olmayan bir şekilde kullanmanın iki yolu var. Birincisi, yemek masasına konacak her bir nesne modern bir uslupla vitrin içine dizilebilir. İkinci bir yol olarak ise eski vitrin, salonda kullanışlı bir kitaplığa dönüştürülerek kullanılabilir. Fotoğraf çerçeveleri, dekoratif mumlar, şamdanlar ve sunum tabaklarının yanı sıra dekoratif bir görünüme sahip olan kırlent modelleri de salonda yer alan vitrinlerde sergiye çıkarılabilir. Öte yandan, kitaplık olarak değerlendirmeyi hedeflediğin bir vitrinde antika radyo, ütü vb. aksesuarlarla nostaljik bir etki oluşturulabilir.

3. Nostaljik vitrinler ile klasik banyo dekorasyonu

Kristal bardakların ve gösterişli yemek takımlarının sergilendiği eski vitrin modelleri, yenilikçi banyo tasarımlarında havlu, bornoz ve çeşitli banyo aksesuarlarını depolamak amacıyla bir banyo dolabı olarak kullanılabilir. Şeffaf cam kapaklarından gözüken banyo aksesuarlarının yumuşak renk tonları, klasik vitrinlerin koyu ahşap tonlarındaki gövdesi ile vintage bir tarz yaratabilir. Bu tip bir kullanımda dikkat etmen gereken nokta ise, dolap içlerinin daima düzenli olması. Havluların katlanış biçimi ve aksesuarların konumuna dikkat ederek; uzun yıllar boyunca salonda kullanılmış vitrin modelleri ile etkileyici bir banyo dekorasyonuna imza atabilirsin.Eski konsol ve vitrinleri yaşam alanlarında daha farklı amaçlarla da kullanabilirsin. Çalışma odasında evrak dolabı olarak kullanabileceğin bu üniteleri ofis ortamında dekoratif birer sergi aracı olarak değerlendirebilirsin. Antrede ise eski vitrin modellerini, son derece şık ve gösterişli bir ayakkabılık haline getirebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message