Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evinde küçük bir kütüphane oluşturmanın 3 yolu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evinde küçük bir kütüphane oluşturmanın 3 yolu

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Kitaplar bambaşka bir dünyanın kapısını aralıyor adeta! Kendini kitap kurdu olarak tanımlıyorsan ve kitap okumak seni rahatlatan aktiviteler arasındaysa, bir ev kütüphanesine sahip olmak yaşam kaliteni oldukça arttıracak demektir! Ancak ev içinde kütüphane kurmak pek çok kişi için özellikle maddi anlamda bir soru işareti oluşmasına yol açabilir. Ev kütüphanesi fiyatlarını etkileyen pek çok değişken söz konusu. Ancak her boyutta ve şekilde ev için ev kütüphanesi modelleri bulunuyor. Sen de kendi evine uygun olan ev kütüphanesi tasarımını yaratarak hayalini kurduğun dünyayı evinde oluşturabilir ve kendine özel bir alan yaratabilirsin.

Kitaplara adanmış bir oda ile gerçek bir kütüphane!

Evinde yatak odası ve oturma odası haricinde fazladan bir odan varsa ve kitaplara oldukça düşkünsen, işte sana ev kütüphanesi yaratman için fırsat! Bu odanın duvarları için kitaplıkların ve koltuğun ile uyumlu bir renk seçebilir ve duvarlarını boyayarak işe başlayabilirsin. Açık veya koyu, her tonu kullanabileceğin ev kütüphanesi duvarları için dikkat etmen gereken tek şey, seçtiğin duvar renginin göz alıcı ve fazla dikkat çekici olmaması. Dikkat çeken renkler sen kitap okurken dikkatini dağıtabilir ve ihtiyacın olan rahatlık hissine ulaşmanı engelleyebilir. Kitap sayına göre ihtiyacın olan büyüklükte kitaplıklar satın alıp kitaplarını bu dolaplara yerleştirdikten sonra ev kütüphanesinin tadını çıkarmaya başlayabilirsin!

Oda içinde oda yarat

Evinde temel alanlar haricinde ev kütüphanesi haline getirebileceğin fazladan bir oda yoksa, bu ev kütüphanesine sahip olamayacağın anlamına gelmiyor! Oturma odanın veya yatak odanın bir bölümünü kütüphane haline getirmen çok kolay. Bol bol doğal ışık alan veya aydınlatma üniteleri yardımı ile aydınlatabileceğin bir alan seçmen yeterli. Dilersen odanın ev kütüphanesine dönüştüreceğine karar verdiğin alanını bir paravan veya kitaplık yardımı ile odanın geri kalanından ayırabilir, farklı bir odaymış gibi gösterebilirsin. Bu köşede dikkat dağıtıcı ve göz yorucu renkler kullanmamaya özen göstermelisin. Kitap sayına göre duvara monte edilen raflardan veya yüksek kitaplıklardan satın alarak kitaplarını yerleştirebilirsin. Okuma köşen için seçtiğin konforlu koltuğunu da uygun bir alana yerleştirdikten sonra ev kütüphanen hazır demektir!

Kitaplarını sergilemenin en güzel yolu

Günümüzde apartman daireleri fazla büyük olmayabiliyor. Senin de evin ihtiyacın olandan daha küçükse dert etme! Hala birkaç küçük değişiklikle ev kütüphanesi yaratabilirsin. Kitap okumak için hangi alanı seviyorsan o alanın duvarlarına yerden duvara kadar uzanan, şık ve modern kitaplıklar yerleştirebilir ve kitaplarını kolayca ulaşabileceğin bir alanda tutabilirsin. Kitaplık koyacak yerin yoksa boş bir duvarına uzun raflar monte edebilirsin. Üstelik bu rafları değişik şekillerde monte ederek eşsiz bir duvar dekorasyonu da yaratabilirsin. Kitaplarının bulunduğu duvarlarına odanın dekorasyonuna uygun aplikler yerleştirerek odanın ilk fark edilen alanının ev kütüphanesi olmasını sağlayabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message