Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Japon stili evlerin özellikleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Japon stili evlerin özellikleri

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Sadelik denilince akla gelen Japon stili evler, genellikle felsefi temalar üzerine tasarlanır. Sadeliğin yanında gizeminde korunduğu Japon evlerinde özellikle çerçeveler, tablolar ve çiçekler aksesuar olarak kullanılır. Japon stili evler için uygulayabileceğin dekorasyon önerileri yazımızda!

Japon stili ev dekorasyonu nasıl olmalıdır?

Japon stili evlerde düzen, denge, doğal güzellikler, düzenli bir yaşam ve temizlik temel ögelerdir. Dekorasyon yapılırken en çok kullanılan malzeme ipek kumaşlardır.Evini doğa harikalarıyla döşeyerek Japon stilini yakalayabilir ve benzersiz bir dekorasyona sahip olabilirsin. Japon stili evlere sahip olmak için doğal ışıktan olabildiğince yararlanmalı ve doğal ışıktan beslenen bitkilerle ev dekorasyonunu tamamlayabilirsin. Japon evlerine bakıldığında genel olarak geniş pencerelere sahip olduğu bilinir bu nedenle evine Japon stilini uygulamak istiyorsan dekorasyonunda büyük pencereleri kullanmayı unutmamalısın. Akçaağaç, bambu, selvi gibi doğal ahşaplardan üretilmiş olan mobilyalar ile evin iç dekorasyonunu tamamlayabilirsin. Doğal taşlardan da yararlanılan Japon stili evlerde, huzur ön planda tutularak enerji ve doğa arasında bir bütünleşme sağlanır.

Japon stili evler için duvar renkleri

Japon evleri genellikle temiz ve alan olarak küçüktürler. Az eşya ile dekore edilmesi de ev içerisinde karışıklık oluşmamasını sağlar. Ayrıca duvar renklerinin de doğru seçimi evin düzenli bir görünüm kazanmasında önemli bir rol oynar. Ev içerisinde ağır bir şekilde tasarlanmış perdelerden uzak durarak doğal ışığın içeriye girmesi sağlanmalıdır. Çünkü ağır perdeler doğal ışığın ev içerisine girmesini engelleyerek karanlık bir ortam oluşmasına sebep olur. Doğal ışık ile aydınlanmanın yanında odalarda kullanılacak olan boya renklerinin de seçimi kolaylaşır. Japon stili evlerde genellikle doğal renkler tercih edilir. Doğada karşımıza çıkan yeşil ve kahverengi gibi renk tonları bu stilde sıklıkla kullanılır. Ancak sadeliğin temsilcisi olan nötr renkler de özellikle Japon stili evlerde çok tercih edilir. Evinin sade, huzurlu bir görünüme kavuşmasını istiyorsan, ahşaptan üretilen mobilyalar ve ipek kumaşlardan yararlanarak minimalist ve temiz bir iç dekorasyon yaratabilir, doğal aydınlığın kaybedilmediği duvar renkleri ile de dekorasyonu tamamlaya bilirsin. Özellikle dağ grisi, kuartz ve akay renkleri Japon stili dekorasyonunuzu tamamlayabileceğin en kullanışlı renkler arasındadır. Evinde zemin kaplamalarında ve duvar dekorasyonunda özellikle tercihini ahşap malzemelerden yana kullandıysan tercih edeceğin renk doğanın temsilcisi olan yeşilin tonu yenibahar olacaktır. Böylelikle doğanın huzuru evinin içine de girmiş olacaktır. Ayrıca evinin içerisinde kullanabileceğin bambu gibi çiçekler ve tablolar da japon stili dekorasyon ev fikirleri arasındadır. İpek kumaşlar, minderler ve açık renk mobilyalar kullanarak tasarladığın evinin duvar boyası olarak buz beyazı, pamuk ve mine ilk tercihin olabilir. Böylelikle kusursuz sadeliğin ve huzurun kapılarını evine açmış olursun.Sadeliğin ve huzurun temsilcisi olan Japon stilini kendi evinin içine uygulamak istiyorsan gerekli dekorasyon ve duvar renklerine karar vererek Bi’Boya web sitesine girmektir. Bi’Boya web sitesinde yer alan iç cephe ve dekoratif boya menülerinden tasarımına uygun olan renkleri seçerek dekorasyonunu tamamlayabilirsin. Tek tık’la seçtiğin boyaları sepetine ekleyerek sipariş verebilir, kolay ve güvenli alışverişin keyfini yaşayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message