Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Komodinler Yatak Odası Dışında Nasıl Kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Komodinler Yatak Odası Dışında Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Yatak odası dekorasyonunda yatak başlarını süsleyen birbirinden şık komodin modellerini farklı mekânlarda da kullanabilirsin. Antre ve koridorlarda konsol olarak değerlendirebileceğin bu mobilyalarla kendine özel bir keyif köşesi oluşturabilir; koltuk kenarlarında sehpa yerine bu eşyaları kullanmayı deneyebilirsin. Balkon ve teras dekorasyonunda da bu mobilyalarla farklı tasarımlar ortaya koyabilir; elindeki eşyaların tüm olanaklarından faydalanabilirsin. İşte, yatak odası dışında komodin kullanımına ilişkin bazı ipuçları:

1. Antre ve koridorlarda komodin kullanımı

Geçiş alanlarının tasarımını zenginleştirmek için kullanacağın gösterişli bir komodin aynalı şık bir dresuarın yerini kolayca alabilir. Geniş yüzeye sahip bu mobilyanın üstüne yerleştireceğin çeşitli dekoratif aksesuarlar ise sıradan bir konsolun aksine antre ve koridorlarda çok daha farklı bir atmosfer yaratmanı sağlayabilir. Bunun için ilk olarak yüksek ayaklı modern üniteleri kullanmayı deneyebilirsin. Farklı boyutlardaki vazolarla ve aydınlatma elemanları ile süsleyeceğin bu mobilya ile geçiş alanlarında dekoratif bir etki oluşturabilirsin.

2. Bahçe ve balkonda komodin nasıl kullanılır?

Bahçe ve balkon gibi doğa ile etkileşim halindeki mekânlarda çeşitli bitkileri yerleştirmek veya kendine özel bir keyif köşesi oluşturmak için farklı modellerden yararlanabilirsin. Bitkilerin yeşil tonunu dengeleyen doğal bir malzeme arayışındaysan balkon ve bahçe dekorasyonunda kullanacağın komodin ahşap olmalı. Sıra dışı bir tarz yaratmak istersen, ferforje modelleri de kullanabilirsin.

3. Çalışma odasında başucu ünitelerinin kullanımı

Tıpkı yatak odasında olduğu gibi çalışma alanlarında da birbirinden şık komodin abajur kombinasyonları yapabilirsin. Kendin için çalışma odasında bir kitap okuma köşesi tasarlayabilir; kitaplarını ve çayını/ kahveni üstüne koyabileceğin bir yüzey olarak birbirinden şık mobilya tasarımlarını değerlendirebilirsin. Beyaz ve doğal ahşap malzemelerin kullanıldığı bir komodin country tarzdaki bir çalışma odası ile kusursuz bir uyum yakalayacaktır. Bu tarz bir mobilyayı klasik bir berjerle kombinleyerek çalışma odasında keyifli bir ortam yaratabilirsin.

4. Eski başucu mobilyalarını yenileyerek ayakkabılığa dönüştürebilirsin

Yatak odası dışında komodin kullanımına ilişkin fikirleri çeşitli kendin yap projeleri ile çoğaltabilirsin. Evde duran eski bir modeli zımparalayıp farklı bir renge boyayarak yeniden dekorasyona kazandırabilirsin. Antre dekorasyonuna uygun renk ve desenlerle kapladığın komodin, kapaklı dolap ve çekmecelerden oluşuyorsa bu mobilyayı yatak odası haricindeki mekânlarda depolama ihtiyacını karşılamak için de kullanabilirsin. Sokak kapısına yakın bir yere konumlandıracağın mobilya içine günlük hayatta sık kullandığın ayakkabıları yerleştirebilir; çekmecenin içini ev ve araba anahtarı gibi küçük eşyalarını saklamak için kullanabilirsin.Mutfak ve banyo dekorasyonlarında bile farklı komodin modellerine yer verebilirsin. Mutfakta mikrodalga fırın veya tost makinesi gibi tezgah üstünde gereksiz yer kaplayan mutfak eşyalarını bu mobilya üzerine yerleştirerek tezgahta daha çok yer kazanabilirsin. Banyoda ise tuvalet kağıdı, havlu, sabun, duş jeli ve şampuan gibi banyo gereçlerini depolamak için dekorasyona uyumlu ünitelerden yararlanabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message