Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mağaza içi duvar dekorasyonu önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mağaza içi duvar dekorasyonu önerileri

Yayınlanma tarihi: 24.02.2020

Dekorasyon olgusu bugün giderek başlı başına bir meslek haline geliyor ve bu alanda çok önemli işlere imza atan uzmanlar yer alıyor. Her mekanın ve bu mekanlara ait bölümlerin kendince bir dekorasyonu bulunuyor. Bunun yanı sıra dekorasyon da moda trendlerinden esinlenerek dekore ediliyor. Bu alanda da sürekli olarak bir değişim söz konusu. Nitekim mağazalarda sadece satılan ürünler değil, mağaza duvar dekorasyonu da oldukça önem taşıyor. Mağazada satılan ürünlerin albenisini artırmak için mağazada kullanılan her bir ürünün son derece büyük önem arz ediyor. Özellikle mağaza duvar rafı ne türden satış yapılırsa yapılsın mağaza duvar dekorasyonunun olmazsa olmazı nitekim  bir mağazaya girdiğinde ilk anda göze batmasa da duvar raflarının temiz ve düzenli olmasına dikkat ediliyor. Sen de eğer yeni bir mağaza açmayı planlıyorsan işte mağaza duvar fikirleri…

Farkı yaratmanın ipuçları nelerdir?

Hayalindeki o benzersiz mağazayı yaratmak farkını ortaya koymak ve mağazamın bir ruhu var demek istiyorsan bazı noktalar son derece önemli.  Mağaza duvar dekorasyonunda işin en önemli püf noktası dekorasyonun ne tür bir alanda yapıldığıdır. Birkaç örnek vermek gerekir ise kuaför, danışmanlık gibi hizmet odaklı bir alanda mağazaya dair duvar dekorasyonu yapıyorsan mutlaka albenisi ve ışıltısı bol biçimde duvar dekorasyonu yapabilirsin. Ama eğer ayakkabı mağazası, kadın giyim mağazası gibi çok fazla ürünün olduğu bir alanda mağaza duvar dekorasyonu için mağaza içinde yapılacak olan ışıklandırmaya da bağlı olarak olabildiğine minimal bir dekorasyon yapabilirsin. Böylece yapılan mağaza duvar dekorasyonu ürünün önüne geçmez. Burada işin en önemli püf noktasının yapılan dekorasyonun ürün ile uyumlu olmasıdır. Kafe benzeri mekanlarda ise çok özel duvar süsleri ve objeler  kullanabilirsiniz. Örneğin Western konseptinde olan bir hamburger mekanı için kovboy resimleri, kovboy figüründe tahta objeler, kovboy şapkaları kullanabilirsin. Renk konusunda ise ışığın içeriye en doğru biçimde gireceği ve aydınlık ortamlar yaratacak renkler duvarlarında tercih etmelisin. Soft tonlarda olacak şekilde bej tonları, ortama huzur ve dinginlik veren değişik renk skalasında maviler ve yine mekanın konseptine uygun olarak yeşil tonlarını kullanabilirsin. Aynalar da mağaza duvar dekorasyonu için olmazsa olmazdır. Özellikle iç kısma gömülü olarak yerleştirilen aynalar ortama hem modern bir hava, hem de derinlik katacağı için mutlaka tercih etmelisin. Bir de şunu unutmamalısın orası senin mağazan ve senden mutlaka izler dokunuşlar taşımalı ve kendi farkını ufak detaylarla (ki özellikle duvarlarda) ortaya koyabilirsin.

Mağaza duvar görselleri neye göre seçilmeli?

Seçmiş olduğun mağaza duvar görselleri mutlaka mekanın ana yapısı ile uyumlu olmalı. Buradan uyumdan kast etmeye çalıştığımız gerek renk, gerek doku, gerek ise mağazanın genel ambiansına olan uyum. Örneğin çocuk ürünleri satan bir mağazada duvarda yer alan bir Osmanlı tablosu abesle iştigal olacaktır. Bunun yerine Küçük Prens, Pamuk Prenses gibi duvar görselleri mağaza duvar dekorasyonunda kullanılabilir.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message