Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfak Dekorasyonunda 2020 Trendleri Neler?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfak Dekorasyonunda 2020 Trendleri Neler?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Bir evde ilk bakılan yer mutfak olduğu için mutfak dekorasyonu öncelikli konulardan biri oluyor. Mutfak sadece yemek yapılan bir oda değil. Evin fertlerinin bir arada vakit geçirdiği bir alandır. Mutfaklar doğru gereçler ile yerleştirildiğinde hem hoş görünüm sağlanıyor hem de kullanışlı alanlar yaratılıyor. Eski mutfağından sıkıldın mı? Yeni bir mutfak tasarımına mı ihtiyacın var? Mutfakta rahatlık ve hoş bir görüntü sağlamak için 2020 mutfak dekorasyonu fikirlerine birlikte bakalım…

Ada mutfaklar

2020 mutfak dekorasyonu içinde sıklıkla göreceğimiz mutfak adaları yemek yaparken sevdiklerimizle sohbet etme olanağı tanır. Ada mutfaklar klasik ya da modern tüm mutfaklara uyum sağlar. İşlevsel özellikleri sayesinde de kurtarıcı unsurlardır. 2020 mutfak dekorasyonu için mutfağına uygun ölçülerde bir ada satın alabilirsin. Ada içine yerleştireceğin akıllı raf sistemleriyle kullanışlı depolama alanları yaratabilirsin. Geniş yüzey alanı sayesinde yemeklerini rahatlıkla hazırlayabilirsin. 

Parlak akrilik sezonu

Son zamanlarda country mutfak modelleri kendine özgü tarzıyla yükselişe geçti ama 2020 mutfak dekorasyonu trendleri arasında parlak akrilik kapaklar da çokça yer alacak. Akrilik mutfak kapakları dayanıklılık özelliğiyle ön sıralarda yerini alıyor. Akrilik kapaklar parlak ve pürüzsüz oluşlarıyla mutfaklara hoş bir görünüm kazandırıyor. 2020 mutfak dekorasyonu tercihleri arasında akrilik modellerin göze çarpması temizliğinin kolaylığından da kaynaklanıyor. Bir tas su, bulaşık deterjanı ve çizmeyen bir süngerle temizledikten sonra temiz mikro fiber bezle kurulayarak bakım yapabilirsin. 2020 mutfak dekorasyonu için akrilik modeller diğerlerinden biraz daha maliyetli olsa da dayanıklı, estetik ve kolay temizlenebilir oluşu sayesinde açığı kapatıyor.

Mutfak mobilyaları ile uyumlu unsurlar

2020 dekorasyon trendleri ile seçilecek dekoratif ürünler, perdeler ve halılar mutfaktaki şık görüntünün artmasını sağlayacak unsurlardır. 2020 mutfak dekorasyonu için yapacağın seçimler arasında mutfağının boyutlarını göz önünde bulundurmalısın. Eğer mutfağın küçükse beyaz renkli perdeler ortamın daha ferah görünmesini sağlayacak. Büyük bir mutfağa sahipsen daha şanslısın. İstediğin her rengi kullanabilirsin. Modern bir görünüm için ince, ışık alabilen tasarımlara bakabilirsin. 2020 mutfak dekorasyonu fikirleri arasında mutfak vitrinleri geniş yer tutacak. Kristal takımlar gün yüzüne çıkacak. Mutfak halıları hem ses yalıtımı hem de mutfağın daha sıcak görünmesini sağlamak için tamamlayıcı elemanlardır. İhtiyaçların doğrultusunda kolay temizlenebilen bir model seçebilirsin. Seçeceğin ürünlerin mutfak mobilyalarıyla uyumlu olması gerektiğini unutma.

Mutfak dekorasyonu ve renkler

2020 mutfak dekorasyonu açısından kullanılacak renkler oldukça önemlidir. Mutfak dolap renklerine karar vermek zorlayıcı oluyor. Dolap kapağı rengi seçerken mutfağının büyüklüğünü ve içeri giren ışık miktarını göz önünde bulundurabilirsin. 2020 renkleri arasında beyaz kendine yer buluyor. Küçük bir mutfağa sahipsen ferah bir görünüm için beyazı tercih edebilirsin. Ahşap materyaller ile uyum sağlayan gri, krem, vişne tonlarına da bir şans verebilirsin. Genel uyumu tamamlamak için duvarların için pastel tonlarını kullanabilirsin. Pastel renkler ve daha fazlası için Bi’Boya web sitesine göz atabilir ve eğer rengine karar veremediysen ücretsiz renk kartlarından isteyebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message