Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfak tezgah arası fayans uygulamalarında dikkat edilecekler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfak tezgah arası fayans uygulamalarında dikkat edilecekler

Yayınlanma tarihi: 17.05.2020

Mutfak dekorasyonunu şık bir şekilde tamamlamanın etkili yollarından biri de doğru fayans seçimidir. Dekorasyon stiline uygun mutfak tezgah arası fayans modelleri ile göz alıcı bir tasarım oluşturabilirsin. Tezgah arası dekorasyonunu etkili bir şekilde yapabilmen için bazı püf noktalara dikkat edebilirsin. 

Doğru fayans yapıştırma ürünlerini tercih etmelisin

Fayans yapıştırmak için özel yapıştırıcılar bulunur. Mutfak tezgah arası fayans yapıştırma uygulamalarında bu ürünleri tercih etmelisin. Böylece fayanslarını uzun süre dayanıklı bir şekilde kullanabilirsin. Aksi takdirde kısa süre içerisinde fayanslarda dökülme problemi ile karşı karşıya kalabilirsin.  Fayansları yapıştırmadan önce duvara sıvama uygulaması yaparak uygun bir yüzey hazırlayabilirsin. Fayans yapıştırmak için kullanılan yapıştırıcıları pürüzsüz duvar yüzeyine yeterli miktarda sürdükten sonra fayansları yerleştirebilirsin. Tezgah arası için suya dayanıklı derz seçeneklerini tercih etmelisin. Fayans dokusuna uygun derz seçeneklerini seramikler ile şık bir şekilde kombinleyebilirsin. Mutfak tezgah arası fayans bölümü suyla ve sıcaklıkla temas eden bir alan olduğu için burada kullanılan derz seçimine de dikkat etmelisin.  Suya dayanıklı derz modellerini tercih ederek fayanslarını sıcaklık ve neme karşı koruyabilirsin.  Derz uygulamasında fayansınla uyumlu renkleri tercih ederek derzleri kamufle etmen de mümkün. Fayansları yapıştırmadan önce duvarlarını pürüzsüz hale getirirsen kullanacağın harç duvara daha iyi tutunur. Böylece fayanslar daha kalıcı ve dayanıklı hale getirilebilir. Fayansların düz bir zeminde daha şık görünür.

Mutfak fayansları ile mekanı kişiselleştir

Mutfak duvarlarında sıcaklık ve neme bağlı olarak kabarma meydana gelmemesi için tezgah arasına fayans kaplama yapılması gerekir. Farklı materyallerde geniş bir tasarım çeşitliliğine sahip mutfak tezgah arası fayans çeşitleri, dekorasyonunu etkili bir şekilde tamamlar. Dar ve küçük bir mutfağı dekore ediyorsan açık renkli fayans seçenekleri ile daha geniş ve aydınlık görünen bir mekan tasarımı yapabilirsin. Seçtiğin fayanslar tarzını ve kişisel zevklerini de yansıtacağı için mutfağını kolaylıkla kişiselleştirebilirsin. Üç boyutlu fayans seçeneklerini tercih ederek mutfağında sıra dışı dekoratif uygulamalara adım atabilirsin. Birbiriyle uyumlu tonlarda fayansları bir arada kullanarak tezgah arasında hoş renk geçişleri oluşturabilirsin. Siyah gibi koyu tonlar ile modern mutfağında bir görünüm yakalayabilirsin.

Tarzına uygun fayans seçimini nasıl yapmalısın?

Mutfak tezgah arası fayans tasarımları oldukça geniş bir malzeme çeşitliliğine sahiptir. Büyük ya da küçük kesime sahip mutfak tezgah arası fayans modelleri arasından kişisel zevklerine uygun ürünler ile buluşabilirsin.  Dekorasyon tarzına olarak farklı desenleri tercih edebilirsin. Böylece mutfak dekorasyonun için yaratıcı dokunuşlara imza atabilirsin. Mutfağında geleneksel ve country tarzlara göz kırpmak istiyorsan ahşap plaklar görünümünde fayans seçeneklerine yönelebilirsin. Mutfağında daha modern bir görünüm yaratmak istiyorsan cam fayans kaplamalardan ilham alabilirsin. Cam fayans plaklar üzerine dilediğin görseli bastırarak tarzına uygun ve kişiselleştirilmiş bir mutfak elde edebilirsin.  Zamansız ve minimal tarzlardan hoşlanıyorsan mutfak tezgah arası fayans modellerinde geometrik desenlere yönelerek şık bir mekan tasarımı yapabilirsin. 

Tarzına uygun fayans seçimini nasıl yapmalısın?

Yaşam alanında doğayı çağrıştıran esintilere ihtiyaç duyuyorsan yaprak, çiçek ve ağaç gibi figürleri içeren fayans tasarımlarını kullanabilirsin. Mutfak dolaplarınla bütünleşen renk ve desen seçeneklerini tercih ederek göz alıcı bir mutfak dekorasyonu yaratman oldukça kolaydır. Bi Boya’nın yapıştırıcı ve derz seçeneklerini tercih ederek fayanslarını etkili bir şekilde yapıştırabilir ve dekorasyonunu canlandırabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message