Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Rokoko tarzı salon dekorasyonu için 5 ipucu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Rokoko tarzı salon dekorasyonu için 5 ipucu

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Rokoko tarzının 17. yüzyılın başlarında ortaya çıktığı ve Kral 15. Louise’in tarzını yansıttığı biliniyor. Bu tarz, aristokrat çevrelerin hayattan zevk alma çabası, seçkin dünyaya dalma arzusu ve gizemli kadınların yaşam atmosferinin simgesi haline geldi. Rokoko’nun lüks tarzı, gerçek dünyadan kopma ve yaşamın zevklerini arzulamak anlamına gelir. Rokoko kadınsı bir stildir. Kralın kadın sevenleri tarafından yaratılmış ve tasarlanmıştır, bu nedenle onların entrikalarını ve heyecanını temsil eder.

Barok ve Rokoko arasındaki fark nedir?

Barok ciddiyetli bir dünyanın ürünüdür. Rokoko ise zarif bir şuhluk ve eğlenceli bir inceliktir. Barok anıtsal ihtişam, Rokoko rafine bir samimiyet içinde somutlaştırılmıştır. Barok kontrast, parlak renkler, simetri ve ölçek kavramlarını kapsar. Rokoko pastel tonları, zarafet ve gizemli bir atmosferi. 

Rokoko tarzı nerede uygundur?

Eğer rokoko tarzı iç tasarımda kullanmayı düşünüyorsan ortama güzellik, konfor, samimiyet ve zerafet katar. Rokoko tarzındaki her oda zarif ve gizemli, bireysel ve şık olmalıdır. Bu tarz evin her köşesinde kullanılabilir. Salon, mutfak, banyo , oturma odası, yatak odası, duvarlar ve hatta halılar da rokoko tarzı mimari ile dizayn edilebilir. 

Stil için öneriler

Lüks ve zerafete olan düşkünlük rokoko tarzının iç mimaride önem kazanmasına neden oldu. Peki gerçekten rönesans dönemi gibi bir eve nasıl sahip olabilirsin? Ortaçağ dönemini andıran mobilyaları seçmelisin: Antik motifler, aslan pençesi ayaklara sahip Floransa tarzı masalar gibi. Tüm bunların kavisli olması çok önemli. Aydınlatma sistemi çok sayıda duvar lambaları, aplik ve şamdanlardan meydana gelmelidir. Karmaşık bir kompozisyonda dizayn edilir. Işığın etkisini arttırmak için aynaların önünde olması gerekir. Bu arada, aynalar da iç mekanın en temel parçalarından birisidir.Şömine yaptırmayı kesinlikle unutmayın. Rokoko tarzının olmazsa olmazlarından biri de şöminedir.Ortama hafif doğallık havası katmalısın. Bitki ve çiçek demetleri gibi. Yaşam alanınıza eklediğiniz çiçek ve btkiler ortamın kadınsı bir havaya bürünmesinde de oldukça etkilidir.Ve tabi ki renk seçimlerini pastel tonlardan başka tonlarda yapmayın. Ortaçağ ortamını canlandırmak için altın sarısı ve gümüş renkleri de kullanmak gerekir.

Rokoko tarzı salona kimler sahip olmalı?

Eğer tasarım olarak; 

Rokoko tarzı salona kimler sahip olmalı?

Karışık çizgiler, kabartmalı yüzeyler, derin oymalar, pastel ve kontrast renklerden meydana gelen göz kamaştıran simetrik mobilyaları seviyorsan,Duvarlarının çok ince oymalı lambriler ile kaplanması hoşuna gidiyorsa,Mobilya yüzeylerine gül ağacından kakma çiçek motifler yaptırmak gözüne sevimli geliyorsa, Karyolanın yanına komodinler, tuvalet masası ve değişik boyda masalar koymaktan zevk alıyorsan, Kolçakları kumaşla kaplı divanlar, berjer koltuklar, markiz ve şezlong tarzı mobilyalar kendinizi rahat ve keyifli hissettiriyorsa,

Rokoko tarzı salona kimler sahip olmalı?

senin tarzın kesinlikle rokokodur. Evinin iç mimarisini rönesans döneminin esintileriyle tasarlamaktan çekinme. Çünkü aradığın huzuru şöminenin karşısına geçip şamdan ışığı altında otururken bulacağınızdan emin olabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message