Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Salon dekorasyonunda gri ve sarı uyumunu yakalamanın 5 yolu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Salon dekorasyonunda gri ve sarı uyumunu yakalamanın 5 yolu

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Salon, evlerin kalbidir. Aileyle ve arkadaşlarla en keyifli vakitler evin salonunda geçenlerdir kuşkusuz. Dekorasyon tarzı nasıl olursa olsun salonun lüks ve zamansız görünmesi için yapabileceğin önemli ipuçları var. Önceliği stili sadeleştirmeye verebilirsin. Bunun yanı sıra ilginç bir tekstil ürünü-ki bu halı veya yastık olabilir- ve bir sanat eseri ile süsleyebilirsin. Tabii ki en önemlisi salonda duvarlar ve eşyalar arasındaki renk uyumu. Son yıllarda gri sarı salon dekorasyonu büyük ilgi görüyor. Sen de evinin salonunda bu uyumlu iki renkten faydalanabilirsin. Birbirinden çekici gri sarı salon fikirleri işte burada… 

İdeal bir ortam için gri renkten faydalan

Gri renk, seveceğin bir oturma düzeni oluşturmak için sana en güzel ortamı sağlayacaktır. Neden mi? Çünkü gri nötr bir renktir ve pek çok renkle ve eşya ile harika bir uyumu vardır. Örneğin öne çıkmasını istediğin antika ya da modern çarpıcı bir mobilyan varsa bunu öne çıkarmak için kullanacağın temel zemin veya duvar rengi gri olmalıdır. Ana renk olarak griyi kullandığında yanına parlak bir renk olan sarıyı almanı öneririz. Gri sarı salon dekorasyonu için sarı rengin ruh halini iyileştirici özelliğinden faydalanabilirsin. Bunun için gri sarı salon takımı birlikteliğini düşünebilirsin.

Güven ve tazelik veren sarı renk

Sarı neşelidir, cesurdur ama gri ve sarı birlikte olduklarında muhteşem bir uyum ve gösterişe sahiptir. Sarının ateşini gri yatıştırır, sarı ise gölgeli griye kendi başına sahip olamayacağı bir kuvvet verir. Geleneksel ya da modern farketmez gri sarı salon dekorasyonu evini şık ve aynı zamanda neşeli gösterecektir. Daha hafif bir görünüm istiyorsan, gri sarı salon fikrine krem ​​rengi eklemeyi düşünebilirsin.

Gri ve sarı dekorasyon için halılar çok popüler

Gri sarı salon çok canlı, canlandırıcı ve moral yükselticidir. Sarı özellikle güneş ışığının az olduğu mevsimlerde sıcak mevsimleri hatırlatır insana. İstediğin efekti elde etmek için farklı gri tonlarını ve farklı sarı tonlarını kullanabilirsin. Sakin bir salon istiyorsan soluk gri ve soluk sarıyı tercih edebilir, aksine cesur bir salonum olsun diyorsan kömür grisi ve neon sarısı seçeceğin ilk renkler olmalı. Bunun için halıları salon dekorasyonunda kullanmaya ne dersin? Sarı gri salon halısı, salonda güzel bir etki yaratacaktır. Gri üzerinde sarı zigzag desenler, ya da adeta bir yağlıboya tablo gibi fırça darbeleri bulunan sarı gri salon halısı gelenlerin dikkatini ilk çekecek eşya olacak.

Kanepede sarı yastık hakimiyeti

Sarı rengi nasıl doğru kullanabilirim diye düşünüyorsan önerimize kulak verebilirsin. Evde gri ağırlıklı bir salondan sıkıldıysan, gri bir kanepen varsa işin kolay: yalnızca sarı tonda yastıklar ekleyerek bu tekdüzeliği kırabilir, odayı canlandırabilirsin. Sadece parlak tonlardan emin değilsen ve nötr bir görünüm istiyorsan soluk sarı renkli yastıklar işini görecektir.

Gri duvarları sarı çerçevelerle süsleyin

Gri sarı salon fikirlerimize bir yenisini daha ekleyelim. Salonunda boş bir gri duvar varsa farklı şekil ve büyüklükteki boş sarı çerçeveleri asarak harika, çarpıcı ve heyecan dolu bir salon dekorasyonu yaratabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message