Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Salon dekorasyonunda sehpa seçerken nelere dikkat etmelisin?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Salon dekorasyonunda sehpa seçerken nelere dikkat etmelisin?

Yayınlanma tarihi: 18.03.2020

Salon dekorasyonunda sehpalar küçük bir ayrıntı olarak düşünülse de aslında odanın tam merkezinde olduğu için odak noktası konumunda. Bu nedenle doğru sehpa seçimi yaparak salonunu hem daha şık bir hale getirebilirsin hem de kullanacağın sehpanın işlevinden maksimum derecede faydalanabilirsin. Evine en çok yakışacak olan modeli belirleyebilmek için dikkat etmen gereken birkaç önemli nokta var. Salon dekorasyonunu hangi sehpayla taçlandıracağına karar vermende yardımcı olmak için, bu küçük ama önemli ayrıntılara değineceğiz.

Sehpa salonun dekorasyonuna uyum sağlamalı

Sehpalar servis amaçlı kullanılması nedeniyle işlevsel bir özelliğe sahip. Ancak bu özelliği haricinde en büyük kullanım amacı ortadaki boşluğu dolduran görsel bir obje olması. Bu nedenle sehpanın salon dekorasyonuna uygun bir renk ve modele sahip olması gerekir. Tercih edilecek sehpanın oda içerisindeki diğer eşyalarla ve duvar rengi ile uyumlu bir bütünlük oluşturması salon dekorasyonuna olumlu bir katkı sağlar. Eğer salon dekorasyonunda klasik görünümden vazgeçemiyorsan satın alacağın sehpayı da mutlaka buna göre belirlemelisin. Altın ya da gümüş varakları olan renkler klasik tasarımlı salonlar için harika bir seçim olabilir. Model olarak ise oymalı, işlemeli ve mermer detaylı sehpalar arasından bir seçim yaparsan salonundaki görsel bütünlüğü bozmamış olursun. Salon dekorasyonun klasik görünümden uzak modern çizgiler taşıyorsa sehpa seçimi yaparken dekorasyonuna uyum sağlayacak daha çok alternatif bulabilirsin. Çünkü bu tarz dekorasyona sahip salonlara neredeyse bütün sehpa çeşitleri yakışıyor. Krom veya metal ayakları olan sehpalar ile salonunda farklı bir stil oluşturabilirsin. Ayrıca sadelikten yanaysan ya da küçük bir salonun varsa cam sehpalarda senin için oldukça ideal bir seçim olur.

Sehpanın modelini ve boyutunu koltuklarına göre belirle

Sehpanın üzerine ikramlık ve atıştırmalık bir şeyler koyulduğunda rahat ulaşabilmek için, koltuklara uygun yükseklikte bir model seçmek gerekir. Kare sehpalar büyük salonlar için uygundur. Ancak fazla yer kaplaması sebebiyle küçük salonlarda kullanımı pek uygun değildir. Dikdörtgen sehpa modelleri ise her boyutta salona uyum sağlar. Eğer salon dekorasyonunda daha yumuşak bir hava essin istiyorsan yuvarlak sehpaları kullanabilirsin. Sehpa seçimi yaparken salonun boyutunu da hesaba kaymayı unutmamak gerekir. Küçük boyutlu salonlarda hareketlerin kısıtlanmaması için salonun boyutu ile orantılı küçük ebatlarda bir model seçmek en doğru karar olur.

Sehpanın yapımında kullanılan malzemeye dikkat!

Satın almayı düşündüğün sehpa modeli ahşap ise daha az çizilen ceviz, meşe, çınar ya da kiraz gibi sert gövdeli ağaçlardan elde edilen ahşaplar tercih etmek gerekir. Çam ve sedir gibi yumuşak gövdeli ağaçlardan üretilen ahşaplar ise daha çabuk çizilir. Metal sehpalarda ise uzun ömürlü kullanım için dikkat etmeniz gereken şey paslanmaz çelikten olması. Cam modellerde ise camın kalın olmasına özen göstermek gerekir. Çünkü kalın camlar kırılmalara karşı daha dayanıklıdır.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message