Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Sıradışı Banyo Dekorasyonu Önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Sıradışı Banyo Dekorasyonu Önerileri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Ev dekorasyonları söz konusu olduğunda banyo dekorasyonu da kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Yapı malzemeleri ve aksesuarların doğru kullanımıyla, banyolarda yalnızca duş almak ve ihtiyaç gidermek değil rahatlatıcı kaçışlar yapmak da mümkün. Evinde kullandığın tasarımlara uygun ya da tamamen zıt konseptlerle banyo dekorasyonunu dizayn edebilirsin. Minimal ve modern tasarımlar, endüstriyel tasarımlar ve vintage tasarımlar arasından sana ve evine en uygun tasarımı seçebilirsin. Tasarım söz konusu olduğunda yalnızca güzel bir görünümü değil maksimum işlevselliği de hedeflemelisin, her evin banyosu yeterince geniş olmadığından depolama gibi sorunlara da modern çözümler bulacak tasarımları tercih etmelisin. Biz de sana bu konuda yardımcı olmak için, seninle banyo dekorasyonu fikirlerimizi paylaşmaya karar verdik.

Banyo dekorasyonunun demirbaşı: Seramikler!

Geçmişte, yani klasik banyo dizaynlarında neredeyse tüm banyo duvarları seramiklerle kaplanıyordu. Günümüzde ise seramikler banyo duvarlarını kaplamaktan ziyade oldukça şık banyo dekorasyonu yaratmak için kullanılıyor. Seramikleri tüm duvarda kullanmak yerine spesifik alanlarda kullanarak tam bir dekorasyon ürünü haline getirebilirsin. Banyonun belirli kısımlarında seramik kullanıp geri kalan yerlerinde ise suya karşı dayanıklı boyalar kullanmak da seçeneklerinden biri. Seramikler hakkında banyo dekorasyonu örnekleri vermemiz gerekirse; duşakabin ya da lavabonun arkasındaki duvarı seramikler ile kaplayabilir ve kendine özel bir dizayn yaratabilirsin. Yeni tasarımların trendlerinden olan çinileri de seramiklerinizde tercih edebilirsin. Özellikle banyo dekorasyonu ahşap ürünleri kullanıyorsan çiniler ahşap ürünlerde muhteşem bir uyum yaratıyor.

Duvar boyaları ile stilini banyona da yansıt

Banyo dekorasyonunda duvar boyalarını da özgürce kullanabilirsin. Örneğin banyon açık mavi tonlarında bir renge sahipse banyoda bulunan bir kirişi, lavabonun bulunduğu duvarı ya da havlularını astığın kısmı baştan aşağı siyaha boyayabilirsin. Kulağa oldukça yabancı bir fikir gibi gelebilir ancak son zamanların en çok tercih edilen tasarım trendlerinden birisi bu! Zıt ya da “ben buradayım” diye bağıran renkleri spesifik yerlerde tercih ederek gerçekten oldukça sıra dışı ve güzel tasarımlar yaratabilirsin.

Banyo dekorasyonunun olmazsa olmazı: Aydınlatmalar

Aydınlatma ürünleri banyo dekorasyonlarında da oldukça önemli. Banyolarda genellikle tavan aydınlatmaları tercih ediliyor olsa da sen bu kalıpları dışına çıkarak farklı türde aydınlatmaları kullanabilirsin. Banyo aynasının yanına yerleştireceğin şık bir aplik ya da sarkıt banyo dekorasyonunu oldukça güzel bir şekilde etkileyebilir. Ayrıca duvar boyalarından bahsettiğimizi hatırlarsın, banyonun genel rengine zıt bir renkte boyadığın duvarı aydınlatma ürünleri kullanarak daha da ön plana çıkartabilirsin. Bu duvarın önüne banyo dekorasyonu çiçek ürünleri ve hasır sepetler kullanarak oldukça hoş bir görünüm elde edebilirsin.Banyo dekorasyonları söz konusu olduğunda birçok parametre bulunmakta; duvar boyaları, seramikler, aydınlatma ürünleri, banyo dolapları ve banyo dekorasyonu kendin yap kategorisinde yer alan küçük çaplı aksesuarlar. Banyonu dekore etmek istiyorsan öncelikle büyük parçalardan, yani duvarlardan başlayabilirsin.  Sen de banyonu zevkine en uygun şekilde dekore etmek için banyo duvarlarını boyamayı düşünürsen Bi’Boya web sitesini ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message