Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Tasarruflu mutfak dekorasyonu için öneriler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Tasarruflu mutfak dekorasyonu için öneriler

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Mutfak, evdeki her bireyin gün içerisinde en çok kullandığı yaşam alanı olması sebebiyle dekorasyonun ve yenilenmenin en fazla ihtiyaç duyulduğu alandır diyebiliriz. Modern, vintage, ahşap ağırlıklı ya da pastoral bir tarzı mutfağına yansıtsan da küçük dokunuşlar her zaman tarzına renk katacak. Nasıl bir tarzı olursa olsun, şık bir mutfak her zaman uğraşılmış gözüktüğü için maliyetli zannedilir. Biraz beceri ve evde kolayca bulunacak malzemelerle gören herkesin nereden aldığını soracağı dekoratif ürünler elde edebilirsin. Bu yazıda mutfağa yenilik katacak, renkli ve eğlenceli önerileri tasarruflu mutfak dekorasyonu önerilerini gözden geçirdik. Kendin yap mantığında yapabileceğin tüm fikirlerin malzemeleri ise oldukça basit! Eminiz ki içlerinden kendi mutfağın için esinlenebileceklerin çıkacak!

Eskiyen fincanlardan mumluk ve saksı

Takımın geri kalanları kırıldıysa ya da yerlerine yenileri geldiyse hiç endişe etme! Artık tarzın olmayan porselen fincanlarını oldukça şirin bir görünümle mutfağına geri kazandırabilirsin. Büyüklü küçüklü renkli mumlarla mumluk olarak kullanabileceğin gibi bir miktar toprak yardımıyla küçük sukulentleri yerleştirerek cam kenarına küçük bir botanik bahçe oluşturabilirsin. 

Pipetlerden ve saman iplerden bardak altlığı

Evde bulunacak yaklaşık 30-40 pipet ile dilediğiniz boyutlarda ve renklerde bardak altlıkları yapman mümkün. Bir tutkal tabancasıyla daha hızlı yapabileceğin için tavsiyemiz bu yönde. Eğer elinde mevcut değilse normal bir yapıştırıcı ve kulak çubukları da işini görecek. Makas ve renkli pipetler de ihtiyacın olan son malzemeler. Diğer bir materyal olarak yaklaşık 2-3 metre saman ip kullanabilirsin. Ortadan başlayarak büyük bir yuvarlak halinde etrafına sardığın ipi dilediğin boyuta geldiğinde sonlandırabilirsin.

Endüstriyel borulardan mutfak askıları

Tezgahın hemen üstü ve dolapların hemen altındaki boş bölümü artık kullanmadığın endüstriyel boruları yerleştirerek değerlendirebilirsin. Nalburlardan edinebileceğin küçük “S” tipi çengel askılarla ister her gün elinin altında olmasını istediğin mutfak gereçlerini ister renkli kupalarını asabilirsin. Her öneride olduğu gibi bu boru rafları dilediğin renklerle süslemen elbette mümkün!

Meyve kasalarından renkli raflar

Haftada birkaç kez ziyaret ettiğin manavından arta kalan meyve ve sebze kasalarını rica etmek hiç de zor sayılmaz çünkü tasarruflu mutfak dekorasyonu için lazım olacak! Üç veya dört küçük meyve kasasını renklendirip birbirlerine yapıştırarak dik şekilde konumlandırabilirsin. Kasaların içlerine yerleştireceğin yemek kitapları, küçük bitkiler ve biblolar ise eğlenceli bir hava yaratman için birebir olacak.  

Dergilerden kes yapıştır tablolar

Mutfakta duvar dekorasyonuna pek alışkın olmayabilirsin fakat bir yerden başlamak kötü bir fikir değil! Elinde kalan ve zaten okuduğun dergilerden hoşuna gidenleri kesip elindeki çerçeve boyutunda kestiğin beyaz bir kartona yapıştırabilirsin. Oluşturacağın kolajlar hem kendi tasarımın olacak hem de mutfağının stilini yakalayacak. Her çerçevede ayrı bir renk teması işleyebileceğin gibi karışık bir kolaj da yapabilirsin. Kullanacağın materyal sadece dergi sayfaları değil, bunların yanı sıra kumaş parçaları ve ağır olmayan boncuklar da olabilir.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message