Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Uzun Salon Dekorasyonunda Dikkat Etmeniz Gerekenler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Uzun Salon Dekorasyonunda Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Yaşam alanlarını dekore ederken mekanın yapısını göz önünde bulundurmak oldukça önemli. Bazı yaşam alanları yapısı nedeniyle dezavantajlı görünebilir. Uzun salonlar da bu yaşam alanlarından biri. Bazı püf noktalara dikkat ederek dezavantajları avantajlı hale getirmek oldukça kolay. Uzun salon dekorasyon sürecinde kullanışlı bir mekan yaratman için tavsiyelerimize kulak verebilirsin.

Gereksiz eşya kullanımından kaçınmalısın

Gereksiz eşyaların kullanıldığı her yaşam alanı boğucu ve yorucu bir hale gelir. Ancak ince uzun salon dekorasyonu için bu duruma daha fazla dikkat etmelisin. Dekore etmesi zor olan bu alanları gereksiz mobilya ve aksesuarlar ile doldurursan kullanışlı bir yaşam alanından uzaklaşmış olursun. Bu açıdan, mekanın ihtiyaçlarını belirleyerek kullanmadığın eşyalara veda etmelisin. Dekoratif raf seçenekleri ile hem kullanışlı hem de şık görünümlere sahip bir dekorasyon elde edebilirsin.

Koltuk seçimini mekanın özelliklerine göre yap

Dar uzun salon dekorasyonu yaparken koltuk seçiminde L tipi köşe koltuk takımlarından yararlanabilirsin. Bu koltuk tipleri mekanın köşeli yapısını yumuşatıp şık bir dekorasyon yaratmanı sağlar. Koltuklarını çok yönlü ve işlevsel sehpa modelleri ile tamamlayabilirsin. Salonunda modern bir dekorasyon stili oluşturmak istiyorsan koltukların için pastel tonlara yönelebilirsin. Daha canlı bir dekorasyon için art deco gibi stillerden ilham alabilirsin. Tarzınla uyumlu canlı renklerin farklı kombinasyonlarını koltuk döşemelerinde değerlendirebilirsin. Mekanda yer sorunu yoksa koltuk takımınla uyumlu şık berjer seçenekleriyle konforlu alanlar oluşturabilirsin.

Doğru aydınlatmalar tercih etmelisin

Uzun salon dekorasyonu doğru aydınlatma modelleri ile tamamlandığında verimli hale gelebilir. Bu açıdan mekanı yeterince aydınlatabilecek tasarımlara yönelmelisin. Beyaz renkli aydınlatmalar diğer seçeneklere göre daha iyi bir aydınlatma sunar. Uzun salon dekorasyonu için beyaz tasarımlardan ilham alabilirsin. Gerekli gördüğün alanlar için LED aydınlatma seçeneklerinden destek alarak salonun için yeterli aydınlatmayı sağlayabilirsin. Doğal ışıktan yararlanabilmek için ışık geçiren perdelerden yararlanabilirsin.

Duvarları verimli bir şekilde kullanmalısın

Uzun salon dekorasyonu örnekleri arasında televizyon ünitesi ve kitaplığın birleştiği tasarımlar  oldukça popüler. Bu tür tasarımlar, duvarlarını verimli bir şekilde değerlendirmeni sağlıyor. Yaşam alanının genel tarzına uygun çok yönlü mobilyalarla uzun salon dekorasyonu için şık tasarımlar oluşturabilirsin. Modern dekorasyonlar için asimetrik kesimli ünitelerden yararlanabilirsin. Bu tür ürünler yer tasarrufu yapman için de etkili bir seçenek.

Duvarları doğru renklerle canlandır

Uzun salon dekorasyonu için duvarları doğru renklerle boyamalısın. Salonun uzun kenarlarında koyu renklerden kaçınmalısın. Bu alanlar için açık ve pastel tonlara ağırlık vermelisin. Böylece mekanın köşeli yapısını yumuşatabilir ve yaşam alanını daha geniş gösterebilirsin. Perdeler için de açık ve pastel tonlara yönelerek tavan boyunu daha uzun göstermen mümkün. Uzun salon dekorasyonu için duvarlarını Bi’Boya‘nın iç cephe ürünleriyle renklendirebilirsin. Mat Boya ve İpek Mat Boya’nın geniş renk yelpazesinden tarzınıza uygun renkleri hemen sipariş edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message