Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yazlık evlere yakışacak 4 kendin yap fikri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yazlık evlere yakışacak 4 kendin yap fikri

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Yaz mevsiminde bulabildiğin her fırsatta yazlığına kaçıyorsan, yazlık ev dekorasyonu senin için büyük önem taşıyor olabilir. Yazlık evin için yeni dekoratif fikirler araştırıyor ve bu yılın modasına göre yazlık ev nasıl olmalı diye düşünüyorsan, senin için ekonomik ve şık önerilerimiz var!Yazlık ev dekorasyonu 2019 trendleri arasında, son yıllarda olduğu gibi kendin yap fikirleri oldukça ön planda. Hem ekonomik hem yaratıcı oluşları ile kendin yap dekorasyon fikirleri pek çok ev sahibi tarafından tercih ediliyor. Hem büyük hem küçük yazlık ev dekorasyonu için kendin yapabileceğin dekoratif aksesuarlar bulabilir ve bunları oluştururken çok keyif alabilirsin. İşte bu fikirlerden bazıları:

Çok amaçlı salıncak

Özellikle yazlık gibi keyifli bir ortamda salıncağa sahip olmayı kim istemez! Sen de birkaç malzeme ile kendi salıncağını kendin yapabilir, yazlık ev dekorasyonuna renk katabilirsin. İhtiyacın olan şeyler tahta, halat ve matkap. Dilediğin boyutta dikdörtgen şeklinde kestirdiğin tahtanın dört köşesine matkap ile delik açıp, bu deliklerden halatını geçirip düğüm atabilirsin. Bu salıncağı yazlık evinin balkonu veya bahçesindeki uygun bir noktaya asabilirsin. Ayrıca aynı şekilde salıncak oluşturup bu salıncağı duvarına da sabitleyebilirsin. Duvarına sabitlediğin salıncağının oturma alanını raf olarak kullanabilirsin. Bu sayede hem yazlık ev dekorasyonunda kullanabileceğin bir duvar aksesuarı hem de saklama alanı yaratmış olabilirsin.

El yapımı duvar dekorasyonu

Duvar aksesuarları yazlık ev dekorasyonunu oldukça farklılaştırabilir. Sen de duvarını evinde kolayca bulabileceğin birkaç malzeme ile renklendirebilirsin. Bahçenden topladığın dalları farklı uzunluklarda kesebilir; kalp, bulut gibi farklı şekillerde silikon yardımı ile birleştirebilir ve boyayabilirsin. Ayrıca tahtadan yapılmış mandalları da aynı şekilde boyayıp çeşitli geometrik şekillerde birleştirebilir ve duvarına asabilirsin. Yazlık ev dekorasyonun için daha karmaşık bir duvar aksesuarı oluşturmak istiyorsan dilediğin figürün bilgisayar çıktısını aldıktan sonra sahip olduğun bir tahta parçasının ortasına yerleştirebilir ve bu figürün etrafına çiviler çakabilirsin. Bu çivilerden ipler dolayarak hayalindeki figürü oluşturabilir ve eşsiz bir aksesuara sahip olabilirsin. Tahta ile oluşturacağın duvar dekorasyonları, genellikle parke olan yazlık ev yer döşemeleri ile uyumlu bir görüntü oluşturabilir.

Çeşitli malzemelerden yepyeni aydınlatma üniteleri

Yazlık ev dekorasyonunu yeni ışıklar ile aydınlatmaya ne dersin? İhtiyacın olan malzemeler jüt halat veya eski bir konserve. Halatına belirli aralıklar ile küçük ampüller takarak oluşturduğun aydınlatma üniteni yazlık ev dekorasyonuna en uygun alana asabilirsin. Ayrıca sahip olduğun geniş bir konserveyi iyice temizledikten sonra dilediğin renk ve desende boyayarak onu avize olarak kullanabilirsin. Bu sayede tatlı bir baş ucu lambasına sahip olabilirsin.

Eski merdivenin yeni saklama alanın

Yazlık ev mutfak modellerinde genellikle saklama alanlarına ihtiyaç duyuluyor. Sen de sahip olduğun eski bir merdiven ile yeni bir saklama alanı yaratabilirsin. Dikey olarak kullandığın merdivenini yatay olarak duvarına sabitleyerek en az 5-6 bölmeli bir rafa sahip olabilirsin. Bu sayede pek çok evde bulunmayan sıra dışı bir dekoratif unsura sahip olabilir, fazla eşyalarını ortadan kaldırabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message