Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yemek odasını göz alıcı duvar kağıtları ile dekore etmenin 6 yolu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yemek odasını göz alıcı duvar kağıtları ile dekore etmenin 6 yolu

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Evimizde tüm aile bireyleri ile toplu olarak en sık vakit geçirdiğimiz alanlardan biri de yemek odalarımız. Bu nedenle bu alanlarda keyifli bir atmosfer yaratarak kaliteli zaman geçirmek isteriz. Seçeceğimiz mobilyaların ve aksesuarların yanı sıra dekoratif ürünlerin etkisini de mekanda hissettirerek hoş bir hava yaratmamız oldukça mümkün. Buna dair göz önünde bulunduracağımız seçeneklerden biri de yemek odası için duvar kağıtları seçeneği olabilir. Tüm bu seçenekleri değerlendirdikten sonra yemek odası duvar kağıdı uygulaması yapacağın yüzeylerin pürüzsüz olmasına dikkat etmeni öneririz. Ayrıca duvar köşe birleşimlerinin de simetrik olması işini oldukça kolaylaştıracaktır. Unutmadan yemek odası duvar kağıdı modelleri arasından tercihini yaptıktan sonra bir de sağlam bir tutkala ihtiyacın olduğunu hatırlatmakta fayda var.

1. Klasik bir tarzın varsa duvarlara da yansıtabilirsin

Klasik mobilyalar kullanılarak düzenlenmiş bir yemek odasında, tek cephe yüzeyinde, klasik desenlere sahip olan yemek odası duvar kağıtları kullanılabilir. Mobilyalarla uyumlu renk ve tonlarda yapılan seçimler şık bir etkiye ulaşmanda oldukça önemlidir. Tüm duvar yüzeylerinde kullanıldığında ağır bir etki bırakabilir. Çeşitli renk ve sade dokular ile oluşturulan yemek odası duvar kağıdı kombinasyonları da senin için bir seçenek olabilir.

2. Mutfak mobilyaları ile uyumu yakalaman mümkün

Yemek odan mutfağa yakın bir noktada yer alıyorsa için mutfak mobilyalarına da uyacak şekilde tercihler yapabilirsin. Mobilyalarda kullandığın renklerin yemek odası duvar kağıdı içerisinde de yer almasına özen göstererek uyumu yakalayabilirsin. Bu tercihin yemek odanda farklı ve modern bir etki yakalamana yardımcı olacaktır.

3. Sade ve dokulu yüzeylerle de hoş etkiler yaratabilirsin

Ferah bir atmosfer yaratmak isteyenler için en ideal seçeneklerden biri bu olabilir. Pek çok renk ve desenle kombinasyon imkanı olduğundan daha çok tercih edilir. Akdeniz stilinin ferahlığını yansıtmak istediğin yemek odalarında bu tip seçenekleri değerlendirebilirsin.

4. Geometrik formlarla sıra dışı yüzeyler elde edebilirsin

Pek çok mekan için kullanılan geometrik desenli duvar kağıdı yemek odası duvar kağıdı için de farklı bir alternatif olabilir. Hatta bazı ürünlerde kullanılan geometrik formlar üç boyutlu bir etki yaratarak duvar yüzeylerinde farklı bir dokunuş sağlayabilir. Modern ve sıra dışı bir seçenek istiyorsan bu öneri tam sana göre!

5. Manzarayı içeri taşıma fikrine ne dersiniz?

Son dönemde oldukça popüler olan manzara detaylı kağıtlar oldukça dikkat çekiyor. Doğadan, dünyadan, ülkelerden çeşitli manzaraları içeren bu tip alternatifler çok sık tercih ediliyor. Çok sevdiğin bir şehri ya da kendini huzurlu hissedeceğin bir doğa manzarasını yemek odası duvar kağıdı olarak tercih edebilirsin.

6. ”Ne varsa eskilerde var” diyenler için bir alternatif

Eskitilmiş görünümlü ve dokulu duvar kağıtları yemek odana etnik ve vintage bir hava sağlayabilir. Özellikle yer kaplamaların ve mobilyaların da bu tarzda ise oldukça hoş bir bütünlük sağlayacaktır. Yemek odası duvar kağıdı için tercih edebileceğin bu seçenek evine ayrıca sanatsal bir değer katacaktır.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message