Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Zamansız yatak odası dekorasyonu fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Zamansız yatak odası dekorasyonu fikirleri

Yayınlanma tarihi: 19.02.2020

Dekorasyon modaları zaman içerisinde değişebiliyor. Her yeni dekorasyon tarzına adapte olmak kolay olmuyor. Bu açıdan zamansız dekorasyon uygulamalarının önemi büyük. Zamansız dekoratif uygulamalar sayesinde yaşam alanının tarzından sıkıldığında ya da ufak değişiklikler yapmak istediğinde basit dokunuşlarla etkili sonuçlar olabilirsin. Zamansız yatak odası dekorasyonu için de bazı ipuçlarına dikkat ederek modası hiç geçmeyen bir mekan tasarlayabilirsin.

Yatak başının üzerine tablo kullanabilirsin

Özellikle modern yatak odası tasarımlarında tablo kullanımı oldukça popüler. Yatak başı üzerine yerleştireceğin yumuşak ve pastel tonlardaki tablo seçenekleriyle şık bir dekoratif uygulama yapabilirsin. Bu uygulama pek çok dekorasyon tarzıyla uyum sağladığı için zamansız bir mekan tasarımına da olanak tanıyor. Aydınlatmalarında da tablolardaki renkleri değerlendirerek bütünleşmiş bir tasarım elde edebilirsin.

Mobilyalarda beyaz ve krem tonlarına ağırlık ver

Yatak odası dekorasyon fikirleri için modası asla geçmeyen yaklaşımlar arıyorsan minimal tasarımlara göz atmalısın. Bu açıdan beyaz ve krem tonlarındaki mobilyalar zamansız bir yatak odası dekorasyonu sağlıyor. Açık renkler mekanın olduğundan daha geniş ve aydınlık görünmesini sağlaması açısından da avantajlı. Seçtiğin renklerle uyumlu tonları duvar boyası ve duvar kağıdı seçeneklerinde de kullanabilirsin. Minimal ve sade mobilyalarını canlı renklerdeki perde ve aydınlatma seçenekleriyle tamamlayabilirsin. Böylece monotonluktan uzak bir yatak odası dekorasyonu oluşturabilirsin. Dekorasyonunu floral desenlerle bütünleştirebilirsin.

Zamansız materyalleri tercih etmelisin

Ahşap, cam ve mermer gibi materyaller zamansız yatak odası dekorasyonu için oldukça önemli. Bu tarz materyaller doğal yapıları nedeniyle yaşam alanlarındaki stresi azaltmada önemli rol oynuyor. Aynı zamanda pek çok dekorasyon tarzıyla uyum sağlayabildikleri için modaları da hiç geçmiyor. Farklı doğal materyalleri birlikte içeren mobilya ve aksesuarları yatak odası dekorasyonu için değerlendirebilirsin. Örneğin ahşap bacaklı cam komodinler zamansız bir yatak odası dekorasyonu tasarlamana yardımcı olacaktır. Bu tür tasarımları aydınlatma ve yatak seçeneklerinde de değerlendirerek çarpıcı bir yaşam alanı dizayn edebilirsin.

Geometrik desenleri kullanabilirsin

Yatak odası dekorasyonu sürecinde nevresim, halı, perde, aydınlatma ve diğer aksesuarlarda geometrik desenlerden yararlanabilirsin. Tek renkli desenleri tercih edebileceğin gibi rengarenk seçeneklere de yönelebilirsin. Modası hiç geçmeyen bu desenler, zamansız yatak odası dekorasyonu için etkili bir seçenek olabilir.

Asimetrik aksesuarlara göz atabilirsin

Asimetrik mobilya ve aksesuar seçenekleri modern dekorasyonlarda ön planda. Asimetrik mobilyalarını minimal aksesuarla kolaylıkla kombinleyebilirsin. Metal ve bronz aksesuarlar bu açıdan oldukça etkili olacaktır. Yatak odası dekorasyonu sürecini gümüş, krem ve siyah gibi nötr tonlardaki perde ya da halılarla şık bir şekilde tamamlayabilirsin. Bu tür kontrastlar yaratmak, mekanın modern bir havaya bürünmesinde de oldukça etkili. Yatak odası dekorasyonunda zamansız uygulamalar yaparken duvarlarını Bi’Boya‘nın iç cephe boyalarıyla tasarlayabilirsin. Solvent içermeyen Mat Trendy ile hem şık hem sağlıklı bir yatak odasına sahip olabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message