Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Boyama Yaparken Sıralama Nasıl Olmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Boyama Yaparken Sıralama Nasıl Olmalı?

Yayınlanma tarihi: 16.09.2022

Evinizi boyamaya karar verdiğinizde nereden nasıl başlayacağınız hakkında fikriniz yoksa ve boyama yaparken sıralama nasıl olmalı sorusuna takılı kalıyorsanız sizi makalemizi okumaya davet ediyoruz.

Ne Zaman Boyama Yapmalı?

Yanlış zamanda yapacağınız boya; kusurlu boya, dalgalanma ve pullanma veya kuruyan boya ile sonuçlanabilir. Bu durum hem maddi olarak hem de boşa harcanan zaman sonucunda kayıplara yol açabilmektedir. Bunu önlemek için bazı ipuçlarımız var. Bu tavsiyelere dikkat ederseniz harika bir iş çıkaracak ve maddi bir kayıp yaşamayacaksınız. Boya işlemi, doğru ekipmana sahipseniz; İstediğiniz zaman yapabileceğiniz bir şey. Örneğin, boyanacak tüm yüzeyi büyük bir kat son kat ile kaplayın. Ama bu yeteneklere sahip değilseniz, doğru mevsimde boyamanız gerekir. Bunun için yağışlı havalara veya güneşin en sıcak zamanına öncelik verilmesi önerilmez. Çünkü; Yağmurlu ve rüzgârlı havalarda boya yapışmamasına ve tutmamasına rağmen bir süre sonra boya zarar görür. Özellikle yağmurlu ve rüzgârlı havalarda boya dalgalanmalarının oluşması, boyanın soyulması neden olur. Ancak çok sıcak havalarda boya yapılması önerilmez. Çünkü boyanın kısa sürede kurumasına neden olabilir. Bu, boyanın soyulmasına neden olabilir.

Süpürgelikle Başlayın

Bir bez sererek ya da bir plastik tabaka yapıştırarak zemini sabitledikten sonra, süpürgelikteki çatlakları kontrol ederek başlamak en iyisidir. Bir iz bulursanız, bu kısımları yapıştırıcıyla yapıştırın ve kurumasını bekleyin. Daha sonra düzelttiğiniz alanları ve süpürgelikleri zımparalamak için orta dereceli bir zımpara kâğıdı kullanın. Tabanın duvar ve zeminle birleştiği iki bitiş boyunca ressam bantlarının şeritlerini yapıştırın. Küçük köşe fırçanıza daldırmadan önce boyayı iyice karıştırın. Açılı fırçanın kısa kenarından başlayarak süpürgeliği boya ile kaplamaya başlayın. Tek ayaklık bölümlerde yavaşlayın ve mümkün olduğunda tek yönde uzun vuruşlar yapın. İki hatta üç ders yapmayı planlayın. Mümkün olan en pürüzsüz bitişi elde etmek için katlar arasında zımparalayın ve zımparalama sırasında tozu veya kalıntıları temizleyin.

Boyama Yaparken Sıralama Nasıl Olmalı?

Pencere ve Kapılar

Kapı ve pencereleri boyamadan önce duvarların kurumasını beklemelisiniz. Aynı zamanda duvarları ve tavanları boyarken kapı ve pencerelerdeki boyayı da silmelisiniz. Bu arada pencereleriniz PVC ise boyasız temizleyebilir ve güzel görünmelerini sağlayabilirsiniz. Ahşap kapı ve pencerelerde ahşap boyası ve dilediğiniz ahşap fırçası kullanın. Çünkü ahşap, normal bir fırça ile boyamaya uygun değildir ve darbeler iz bırakabilir. Bu nedenle boyamadan sonra hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkabilir. Diğerlerine göre biraz daha pahalı olsa da kesinlikle ahşaba özel boya ve fırçaları tercih etmelisiniz. Kapıyı boyamaya başlarken yukarıdan aşağıya doğru fırça darbeleri uygulamalısınız. Pencereler için önce iç çerçeveden başlamalısınız. Ayrıca boyama işlemini de uygulayabilirsiniz. Pencerenin dışını boyamak istiyorsanız, önce içinin kurumasını beklediğinizden emin olun. Daha sonra dış çerçevelere boyama işlemini uygulayabilirsiniz. Müstakil bir evin zemin katı dışında veya üst katında oturuyorsanız; Pencerelerinizin dışını boyamak için profesyonellerden ve ustalardan yardım alabilirsiniz. Evlerimizin kendi izlerimizi taşımasını istesek bile güvenliğimiz her şeyden önemlidir! Şık ve modern tarzınızı yansıtacak iç cephe, ahşap ve kapı boya renkleri için biboya.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Duvarlar

Boyama işlemine en tepeden başlayın. Duvara boya yapmanın ilk kuralı her zaman en yukardan başlamaktır. Tavanı boyayacaksanız, tavanla başlayın. Uzatma kolunu kullanarak tavanı aynı yönde ileri geri boyayın. Tavan kuruduğunda duvarları boyamaya devam edebilirsiniz.

Duvarların boyanmaya hazır olup olmadığını kontrol edin.

Boyanın istediğiniz rengi tutması için duvarın pürüzsüz olması gerekir. Duvarda kabarcık, leke veya küf, nem olup olmadığını kontrol edin. Toz ve örümcek ağları varsa, boyamadan önce bunları temizlemek önemlidir. Duvarda çatlak, delik ve moloz bulunan alanlar varsa bu alanları macunla kapatmanız gerekir. Duvar kağıdını çıkardıysanız, geride kâğıt ve yapıştırıcı kalıntısı kalabileceğinden, bu alanların zımpara kâğıdı ile düzeltilmesi gerekecektir. Duvarın yüzeyini, koyduğunuz yerler de dahil olmak üzere zımpara kâğıdı ile düzeltmeniz ve üzerinde kalan tozları temizlemeniz gerekir.

Boyanın daha iyi tutması için astarlama yapın.

Astar boyadığınız boyanın duvara daha iyi ve pürüzsüz bir şekilde yapışmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, boyama işleminiz bir astar ile daha uzun sürecektir. Duvardaki mevcut boya koyu ise ve açık renk boyamak istiyorsanız yine de bir astara ihtiyacınız var. Bir kat astar yeterlidir. Rulo fırça ile yukarıdan aşağıya boyayabilirsiniz. Ardından astarın kurumasını bekleyin. Bazı boyaların suyla seyreltilmesi gerekirken, bazı boyalar kullanıma hazırdır ve böyle bir işlem gerektirmez. Bunun için boya kutusundaki talimatları kontrol ettiğinizden emin olun. Birden fazla kap boya kullanmayı planlıyorsanız, kaplar arasında küçük parlaklık farklılıkları olabileceğinden boyaları karıştırmak faydalı olabilir.

Kusursuz bir boya için gerekli alanlara kestirme işlemi yapın.

Kestirme, pencereler, kapı kenarları, tavanlar ve duvarlar arasındaki ince alanların özel bir kısa fırça ile boyanması işlemidir. Duvarları ve tavanı farklı renklerde boyarsanız, birleşme yerlerini kesmeniz gerekecektir. Kestirme fırçasını kullanarak yukarıdan aşağıya veya yatay olarak darbelerle boyayın. Kestirmelerin kurumasını beklemeden duvarları boyamaya başlayabilirsiniz.

Duvarları, fırçayı hep aynı yönde darbelerle boyayın.

Silindiri boyaya batırın, ardından fazla boyayı silindirden çıkarmak için boya tepsisinden geçirin. Ardından duvarınızı yukarı ve aşağı vuruşlarla boyayın. Yatay vuruşlarla boyarsanız duvarda renk dalgalanmaları veya boya akması riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bu yüzden her zaman aynı yönde hareket ettiğinizden emin olun. Daha uzun süre dayanması, kusursuz görünmesi veya istediğiniz tonu elde etmesi için iki kat boya uygulamanız gerekebilir. Bunu yapmak için, ilk kat boyayı en az 24 saat kurumaya bırakın. Bazı boyalar için bu sürenin değişebileceğini unutmayın. Daha sonra aynı yöntemle ikinci kat boyaya geçebilirsiniz. Artık boyamayı bitirdiğinize göre, pencereleri açmanın, rüzgârın evin dışına çıkmasına izin vermenin ve boyanın tamamen kurumasını beklemenin zamanı gelmiş demektir.

Boyama Yaparken Sıralama Nasıl Olmalı?

İç Cephe Boyalarında Mevsim ve Zaman Çok Önemli Değil

İç mekânı boyayacaksanız, her şey değişir. Çünkü iç mekânda mevsim etkisi çok önemli değildir. Sıcak havalarda iç mekân boyanıp boyanmayacağını merak ediyorsanız; evet, boyanabilir. Fakat dış mekanlar için, bahar aylarını ve yaz günlerini çok sıcak olmayana kadar beklemek çok daha iyi bir seçimdir. İç mekân boyama sırasında dikkat etmeniz gereken bir nokta; Pencere ve kapıları açarken doğrudan güneş veya hava dalgalarının boyaya maruz kalmasından kaçınmalısınız. Tabii burada boyanın kalitesi de önemli. Kaliteli ve dayanıklı boyayı Bi`Boya'dan satın alabilirsiniz. Bunun için Bi`Boya'ya girip istediğiniz renk ve karakterdeki boyayı sepete ekleyerek siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

Dış Cephe

Dış cephe boyası oldukça zor ve tehlikeli bir boya türüdür. Bu nedenle dış cephe boyası uygulanmadan önce iş yerinde gerekli tüm güvenlik önlemleri alınmalıdır. Ayrıca boyalı dış cephenin tamamının iskele ile kaplanması ve çevresinin file ile kaplanması gerekir ki, işte olası bir kaza durumunda işçinin en az hasarla kurtulması sağlanmalıdır. Binanın duvarında boyanması gereken bir çatlak varsa çatlak olan alan kazınarak spatula ile temizlenir. Daha sonra çatlak alanlar dış macun veya macun ile kapatılmalıdır. Kuru macun veya dış duvar macunu zımpara ile temizlenmeli ve boyanacak alan iz bırakmayacak kadar düzgün olmalıdır. Boyalı dış yüzey daha sonra üzerindeki tozu veya kiri temizlemek için suyla yıkanır. Su ile yıkamanın sebebi boyanın tozlu bölgeyi tutmaması ve boya renginin değişmesidir. İşin yeniden boyanması en az 2-3 gün önceden tamamlanmalıdır. Dış cepheye astar sürülmelidir, bu boya tamir işleminden sonra kurur ve sorun olmaz. Kullanılan astar su ile inceltilerek boyanacak seviyeye getirilmelidir. Bir rulo ile önceden astarlanabilir. Astar tamamlandıktan ve kuruduktan sonra, boyamaya geçilebilir.

Diğer Yazılara Göz At
Kız Çocuk Odalarının Vazgeçilmezi: Lila Rengi Duvar Boyası
deneme
denemeler

Toast Message