Damlatmadan Boya Nasıl Yapılır? Koruyucu Örtü Çeşitleri
Yayınlanma tarihi: 27.10.2023
Evlerimiz, kendimizi ve zevkimizi rahatça ifade ettiğimiz yerlerdir. Bu nedenle ev dekorasyonu tamamen sizin zevkinize uygun bir şekilde yapılmalıdır. Yaşam tarzınıza uygun dekore ettiğiniz bir ev, sizin kişisel alanınız olacağı için tercih ettiğiniz mobilyalar, dekoratif öğeler ve duvar renkleri gibi faktörlere özen göstermeniz gerekir. Bu faktörlerin arasında bulunan duvar boyama ise ev dekorasyonunu büyük ölçüde etkileyen temel taşlardan biridir. Evin sahip olduğu atmosferi büyük ölçüde değiştiren duvarların doğru renklerde seçilmesi oldukça önemlidir. Sıcak tonlardaki duvar boyalarını tercih ederek evinizi daha sıcak ve davetkar bir hale getirebilirsiniz. Duvar renklendirmek için profesyonel bir destek alabilirsiniz. Fakat evinizde yapacağınız değişiklikleri kendiniz yapmayı seviyorsanız, duvar boyama işlemini siz de gerçekleştirebilirsiniz. Hobiseverler için oldukça keyifli bir aktivite olan boyama işlemi için gerekli olan ekipmanları temin edip, uygulamaya başlayabilirsiniz.
Bu yazımızda sizlerle birlikte damlatmadan boya nasıl yapılır sorusuna yanıt vereceğiz.
Duvar boyama, ilk başta karmaşık ve zor bir işlem gibi gelse de oldukça eğlenceli bir aktivitedir. Aynı zamanda herhangi bir ev projesinde yaratıcılığınızı yansıtmak için de mükemmel bir fırsattır. Hangi odalarda hangi renkleri kullanmak istediğinizi seçip bunlara uygun renk kombinasyonları bile yapabilirsiniz. Bu sayede odalara enerjinizi ve zevkinizi yansıtabilirsiniz. Örneğin; çocuğunuz varsa çocuk odaları için daha sakin ve pastel tonları tercih edebilirsiniz. Bu işlemi sevdiklerinizle yaparak daha da keyifli bir hale getirebilirsiniz. Aile üyelerinizle veya arkadaşlarınızla birlikte evinizi yenileyebilirsiniz. Bu işlemi yaparken etrafınızda bulunan mobilyalara ve zemine zarar gelmemesi oldukça önemlidir. Bu yüzden günümüzde sıklıkla karşılaştığımız sorulardan biri de “damlatmadan boya nasıl yapılır” sorusu olmaktadır.
Öncelikle damlatmadan boya yapma işlemini tamamlamanız için tüm ekipmanlara sahip olmanız önemlidir. Damlatmadan boya yapma işlemi için duvar temizliğine de özen göstermeniz gerekir. Yüzeyin pürüzsüz ve yabancı maddelerden arındırılmış olduğuna dikkat etmelisiniz. Eğer varsa duvarda bulunan delikleri doldurmanız gerekebilir. Çivi veya benzeri yabancı maddeleri de çıkarmanız gerekebilir. Eğer yüzeyde çatlak varsa bunları da tamir etmeniz gerekir. Yüzeyi iyice temizlemeyi de ihmal etmemelisiniz. Yüzeyi pürüzlerden arındırmak için zımpara kağıdı kullanabilirsiniz. Zımparalama işlemi sonrasında çıkan toz ve kiri de temizlemeniz gerekir. Hafif nemli ve sabunlu bir bez yardımıyla yüzeyde kalan kirleri temizleyebilirsiniz. Fakat bu işlemi yaparken duvarları fazla ıslatmamaya özen göstermelisiniz. Eğer yüzey ıslandıysa da kurumasını beklemeniz gerekir.
Damlatmadan boya yapma işlemini gerçekleştirmek için alacağınız en mantıklı önlem boya koruyucu örtü kullanmaktır. Boyama işlemini yapan kişi profesyonel bir usta bile olsa damlama gerçekleşebilir. Bu nedenle boyama işlemi uygulayacağınız alanda mobilya varsa veya yerlerin kirlenmesini istemiyorsanız, boya koruyucu örtü çeşitlerinden yararlanabilirsiniz.
Koruyucu Örtü Çeşitleri
İnceleyin; 32 Metrekarelik Koruyucu Örtü
Tadilat ve boya badana işlemleri sırasında yüzeyi ve mobilyaları korumak için kullanılır. Boyanın içerisinde bulunan maddelerin dışarıdaki objelere ve zemine zarar vermemesini sağlar. 32 metrekarelik koruyucu örtü ile boyama işlemleri sırasında etrafınızda bulunan öğeleri koruyabilirsiniz.
Boya koruyucu örtü sayesinde damlatmadan boya yapma uygulamasını gerçekleştirebilirsiniz. Rulodaki boyayı iyice yedirirseniz de damlatma sorunun önüne geçebilirsiniz. Bu noktada bir elekten yararlanabilirsiniz. Bu sayede fazla boyadan arınmış olursunuz. Yani ruloda çok fazla boya olmamalı. Sadece bir iki hamlelik boya olması yeterli olacaktır. Azar azar ama çok miktarda batırıp çıkarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Uzanamadığınız yerlere ise ruloyu uzatmamalısınız. Yani boyama işlemini uzanarak değil de adımlar atarak yapmaya çalışın. Bu sayede boyanın damlamasını da engellemiş olursunuz. Eğer boyanızı su ile seyreltip kullanacaksanız, suyu fazla katmamaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde fazla su karıştırılmış boyalar da damlama gerçekleştirebilir. Duvar boyarken en çok dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de kenar ve köşeler için küçük fırçalardan yararlanmaktır. Bu hem boyanın istenmeyen yüzeylere bulaşmasını engeller hem de damlatmadan boya yapma işlemini devam ettirmenizi sağlar. Ancak yine de önlem olması amaçlı koruyucu örtü kullanmanızı tavsiye ederiz. Çünkü bazı boyaları bulaştığı yüzeyden çıkarmak oldukça zor olabilmektedir. Bu sebeple boya koruyucu örtüler oldukça mantıklı seçenekler olmaktadır.
İnceleyin; 20 Metrekare Pratik Branda
Tadilat ve badana işlemi yaparken etrafı koruyan 20 metrekarelik pratik branda, kullanım kolaylığı sunar. 20 metrekarelik bir alanı örtebilen boya koruyucu örtü, tüm tadilat işlemlerinde kullanılabilir. Kalın yapısı sayesinde kolay yırtılma yapmaz.
Bu yazımızda sizlerle birlikte “damlatmadan boya nasıl yapılır?” sorusuna yanıt verdik. Boya ve tadilat işlerinde kullanabileceğiniz boya koruyucu örtü çeşitlerine değindik. Aynı zamanda damlatmadan boya yapma uygulamasını gerçekleştirmek için bazı püf noktalardan bahsettik. Umuyoruz ki sizler için de faydalı olmuştur.