Hobi boyaları ile kişisel sanatını birleştir, sanatını ortaya çıkar
Yayınlanma tarihi: 25.03.2021
Zor zamanlardan geçiyoruz. Bu sıkıntılı süreci en kolay şekilde atlatabilmek ise hepimizin isteği. Öğrencisiyle çalışanıyla evde kalmak zorunda olduğumuz bu zamanları keyifli hale getirebilmek bizim elimizde. Hem güzel vakit geçirmek hem de üreterek iyi hissetmek için önerilerimize göz atmaya ne dersin?
Cam kadar berrak ancak daha sağlam: Epoksi reçine objeler
Epoksi reçine, iki ayrı sıvının karıştırılmasıyla elde edilen saydam ve oldukça sert bir madde. Zemin kaplama gibi büyük işlerde kullanıldığı gibi hobi çalışmaların için de oldukça uygun bir materyal. Peki epoksi reçineyle neler yapabilirsin? Kolye, bileklik gibi aksesuarlardan sehpa, tepsi ve tablo gibi dekoratif ürünlere kadar geniş bir skalada seçeneğin mevcut onunla çalışmak için. Bu çalışmalarını renklendirmek için kuru bitkiler, minik taşlar vb. malzemeleri kullanabileceğin gibi epoksi reçineye uygun hobi boyalar da kullanabilirsin. İzleme gereken adımlar ise oldukça basit: Önce reçine ve sertleştirici sıvıyı belli oranlarda karıştırıyorsun. Bununla beraber geri sayımın başlıyor. Elini çabuk tutmalısın çünkü birkaç saat içinde malzemen sertleşmeye başlayacak, yaklaşık 24 saat sonunda ise istediğin hale gelmiş olacak yani cam gibi saydam ve parlak buna rağmen camdan çok daha sağlam bir maddeye dönüşecek. Bu süre içinde ister bu iş için satılan silikon kalıpları kullan, istersen süsleyeceğin malzemeyi kalıp olarak kullan. Deniz kabuğu, rengarenk hobi boyaları, kurutulmuş çiçekler, minik çakıllar... Aklına gelen pek çok maddeyle süslemeyi yapabilirsin. Sadece boyayla çalışmak istersen farklı renkte hobi boyaları kullanarak ebru sanatına benzer bir görüntüyü kürdan ya da temiz ve kuru başka bir çubukla sağlayabilirsin.
Çocukluğundan gelen bir eğlence: Kilden objeler
Anaokulunda en sevilen oyunlardandır kil çamuruyla minik oyuncaklar yapmak. Bu eğlenceyi evini dilediğin gibi dekore etmek için kullanabilirsin. Ellerinle şekillendireceğin kilden ister duvara asabileceğin dekoratif tabaklar istersen kalemlik, mumluk ya da biblolar yapman mümkün. Kili şekillendirip, kuruyup sertleşmesini bekledikten sonra renklendirme işlemine geçebilirsin. Dilediğin şekilleri veya resmi önce hafifçe kurşun kalemle çizip tasarımını netleştirdikten sonra asetatlı kalemle çizimlerini netleştirmelisin. Tasarımını ister sulu boyayla istersen akrilik ya da guaj boyayla renklendirip son aşamada korumak için vernikleyebilirsin. Yapım aşamasında açacağın delikle veya yaptıktan sonra yapıştıracağın bir iple duvara aşabilir, istersen masaüstü dekorasyonunda veya kitaplığını süslerken kullanabilirsin
Hem eskiler değerlensin hem de vintage bir hava kat evine
Evinde sağlam olsa da eskidiği için kullanmak istemediğin ya da hatırası olduğu için atamadığın eşyaların varsa onları mevcut haliyle kullanmak yerine birkaç ufak dokunuşla bambaşka bir hale sokabilir, hobi boyaları ile hayranlıkla bakacağın şekilde renklendirebilirsin. Ahşap boyamada kullanılan eskitme, dekupaj gibi tekniklerden yararlanarak hayallerinin sınırlarını genişletmek de mümkün üstelik. Bu tekniklerle evine vintage esintiler katmak içinBi'Boya’da zevkine uygun onlarca seçenek bulabilirsin. En sonunda ise dış etkenlerden korumak için verniklemeyi unutma.