Hobi Boyası İle Mutfakta Neler Yapabilirsin?
Yayınlanma tarihi: 4.11.2020
Neredeyse her yüzey için kullanılabilen hobi boyası sayesinde, uygun fiyata mutfağını yenileyebileceğini biliyor muydun? Hem de eğlenerek! Herkes bilir tepsi boyama, ekmeklik boyama yıllardır hobi kurslarında öğrenilen ve uygulanan etkinliklerdi. Bunlara son dönemlerde kavanoz boyama, mutfak rafı boyama, su ısıtıcısı, çaydanlık boyama gibi "kendin yap" projeleri eklendi. Hatta bulaşık makinelerinin dış kapaklarını bile boyayabilirsin... Mutfakta boyama yapmak için bir püf noktasını verelim: Mutfakta kullanacağın araç gereçler suyla temas edebileceği için en az üç kat boyamanı, katlar arası en az 12, en fazla 24 saat beklemeni öneriyoruz. Tek kat ya da iki kat vernikle boyayı sabitlersen, suya, deterjana, ısıya, neme dayanıklı olur. Vernikler arası bekleme süresinin de aynı şekilde en az 12, en fazla 24 saat olması yeterli olacaktır.
Menü kara tahtada!
Mutfağına nostaljik bir görüntü katmak ister misin? Öyleyse mutfakta istediğin boyutta bir duvar bölümü seç! Boyayacağın alanın etrafını maskeleme bandıyla bantla ve sitemizden bir tıkla satın alabileceğin kara tahta boyasını rulo fırçaya batır, boya. Bir de tebeşir al ve artık günün menüsünü tahtaya yazabilirsin! Direkt duvarını boyamak istemiyorsan, tahta veya sunta kestirip kara tahtanı bir çiviye asabileceğin şekilde de tasarlayabilirsin. Kara tahta boyama mutfak boyama projelerinin en kolayı ve en şıkı olabilir!
Masa ve sandalyeleri de boyayabilir miyim?
Evet! Uyaralım, multisurface hobi boyası ile boyamaya başlayınca evdeki her şeyi boyamak isteyebilirsin! Masa boyama işlemi için de katlar arası bekleme süresi aynıdır. Yani 12-24 saat fakat kaç kat boyayacağın yüzeyin rengine ve boyanın rengine göre değişiklik gösterebilir. Eğer masa koyu renk, boyan açık renk ise en az 4 kat boyamanı öneririz. Eğer masan açık renk, boyan koyu renk ise 2 kat boyamak muhtemelen yetecektir. Masanın üzerindeki budaklar mı kayboldu? Budak tarağı ile seçeceğin farklı tondaki hobi boyası ile budak şekli verebilirsin! Bir püf noktası verelim. Budak yapmak için seçtiğin boyayı biraz vernikle karıştır ve sıvılaştır. Kestirme fırçayla yüzeye sür, bir süngerle üzerinden hafifçe bastırarak geç ve sonra budak tarağıyla tara. En az 12 saat kuruttuktan sonra vernikle. Orijinal bir budak görüntüsüne ulaşacaksın. Burada bir uyarı daha yapmamız gerekiyor. "Bu masayı kendim boyadım." dediğinde inanmayanlar olabilir! Sandalye boyama için de aynı teknikleri uygulayabilirsin. Sandalye minderi çıkıyorsa çıkarmanı; çıkmıyorsa minderleri, Bi'Boya'dan ulaşabileceğin koruyucu örtü ve bantlar ile kaplamanı öneririz.
Mutfak dolaplarını boyama
Hobi boyası ile dolap boyama da yapabilirsin. Mutfak dolapların sağlamsa, değiştiremiyorsan; düşük bütçeyle onları boyayarak mutfağına bambaşka bir hava katabilirsin. İster tek renk, ister rengarenk boya. Vernikledikten sonra dolaplarını çamaşır suyuyla bile silebilirsin, renkte hiçbir açılma olmaz. Püf noktası: Mutfak dolaplarının kapaklarını çıkarıp daha kolay boyayabilirsin.
Gerekli malzemeleri nereden alırım?
Tüm bu işlemler için gereken temel, olmazsa olmaz malzemeleri söyleyelim. Rulo fırça, kestirme fırça, multisurface hobi boyası ve vernik. Eskitme efektleri, budak ve desen yapmak için ihtiyacın olan malzemelere ve eldiven, merdiven, boya kabı gibi yardımcı malzemeler de dahil hepsine Bi'Boya'dan kolayca ulaşabilirsin. Üstelik boyamada sonrası fazla gelen açılmamış hobi boyasını kolayca iade edebilirsin.