Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mantolama Nasıl Yapılır
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mantolama Nasıl Yapılır

Yayınlanma tarihi: 7.07.2022

Doğru mantolama nasıl yapılır? Kılavuz niteliğindeki bu yazımız size mantolama yapmanın en ince ayrıntılarını püf noktalarıyla birlikte verecek. Mantolama apartmanların dış çevreyle temasta bulunan yerlerinin, dış etkenden gelecek soğuk, sıcak, rüzgar, yağmurdan korunmasıdır. Mantolama işlemi yeni yapıların çoğunda inşaat halindeyken yapılır. Mantolama yapılacak yüzeylerin temizliği yapılır. Mantolamanın yapılacağı yüzeylerin düzgün ve simetrik olması için hesaplamaların mantolama öncesi yapılması gerekir. Isı yalıtım levhalarında kullanılan malzemelerin yüzeye yapışması için yapıştırıcı harcı kullanılır. Mantolama malzemeleri fiyatına göre değişiklik gösterir. Mantolama yapılacak apartmanların dış yüzeyi, apartmanları dış etkenlerden korur. Polimer malzemelerle kaplanır, fileli sıva kullanılır en sonda dış cephe boyası yapılır.

Mantolama Nedir?

Mantolama, ısı yalıtım materyalleriyle apartmanların giydirilmesidir. Isı yalıtımı sağladığı için bu işleme mantolama denir. Binaların dış yüzeylerinin kompozit yalıtım malzemelerinin kaplama tekniğidir.

Mantolama Malzemeleri

Apartmanlarda dış cephe mantolama yaparken doğru analiz edilmeli ve doğru mantolama malzemeleri kullanılmalıdır. Mantolama malzemelerinin en iyi markası kullanıldığında mantolama amacına ulaşır. Mantolama malzemeleri polistiren, strafor, köpüktür vb.

Dış Cephe Mantolama Nasıl Yapılır?

Dış cephe mantolamada dışardan içeriye girecek tüm olumsuzluklardan etkilenmemek için yapılan bir mantolamadır. Apartmanda yaşayanların sağlıkları da korunmuş olur, binaların ömrü uzar, enerji tasarrufuna geçmiş oluruz. Apartmanların dış görünümünü güzelleştirir. Binaların değerinin arttırır.. Dış cephe mantolamada yüzey hazırlanır, temizlenir yapışmayı engelleyecek bir durum varsa halledilir. Mantolamanın yapılacağı yüzey düzgün ve temiz olmalıdır. Dış cephe mantolamada zamanla oluşabilecek zararları en aza indirmektir. Isı yalıtım levhalarının üzerine ilk kat sıva atılır sonra donatı filesi son olarak ta ilk kat sıva üzerine yerleştirilir dış cephe boyası en son yapılır.

Mantolama Nasıl Yapılır

Taş Yünü Mantolama Nasıl Yapılır?

Taş yünü mantolama bütün mantolamaların arasındaki en iyi mantolama şeklidir. Taş yünü mantolamada her mantolamada olduğu gibi kullanılan malzemelerde çok önemli yer tutar. Taş yünü mantolama dayanıklı bir sistemdir, uzun ömürlü olabilmesi için bütün malzemelerin birbirleriyle uyumlu ve kaliteli olması gerekir. Taş yünü bazalt taşının yüksek sıcaklıkta eritilmesiyle oluşan yalıtım maddesidir. Taş yünü mantolama dünyanın her yerinde kullanılan bir mantolama şeklidir. Mantolama yapılacak yüzey hazırlanır, temizlenir, iskelet kurulur, yalıtım malzemesinin arkasına yapıştırıcı sürülür bu yapıştırıcılar cephe yüzeylerini belirleyerek özellikle köşelere sürülür, mala yardımıyla harçlanan levhalar yan yana ve alt alta su basman profiline doğru sıralandıktan sonra özel taraklı mala yardımıyla yüzeylere sürülür. Taş yünü mantolama diğer mantolamalara göre maaliyeti daha fazladır.

Daire İçi Mantolama Nasıl Yapılır?

Vaktimizin çoğunu orda geçirip kendimizi güvende hissettiğimiz yer evimizdir. Daire içi mantolamada evimizin konforu artmaktadır. Soğuk un ve sıcağın mevsimlere uygunluğunu sağlamaktadır buda ısı yalıtımıyla mümkündür. Daire içi mantolamada %50 lik mantolama sağlamaktadır. Daire içi mantolamada iç cephe mantolama ve dış cephe mantolama olmak üzere ikiye ayrılır. Dış cephe mantolama yüzey hazırlığıyla başlar, bu hazırlık süresi sonrası subasman profili yerleştirilir sonrasında mantolama levhaları yapıştırılır, levhalar dübellenir, köşe profilleri yerleştirilir, sıva katmanlarının oluşturması gibi adımlarla son bulur. Dış yalıtımda uygulanan süreçler iç yalıtımda da uygulanır. Burada sadece malzemeler kalınlık ve incelik açısından farklılık gösterebilir ayrıca zemin ısı yalıtımı tavan ısı yalıtımı çok önemlidir. Pencereler içinde ısı yalıtımı yapılmalıdır. Daire içi mantolamada dış yalıtımı yapmadan iç yalıtımı yapmanın hiçbir faydası yoktur.

Sıvasız Mantolama Nasıl Yapılır?

Mantolama çeşitleri tüm dünyada kullanılır. İklimleri iyileştirmeye yönelik çabaları desteklemek için kullanılır. Sıvasız mantolama apartmanların dış duvarlarına, çatılarına, depolara, garajlara ve ısıtılmayan bölümlere bakan kısımlara ve soğuk hava depolarına da duvar kaplaması yapılabilir. Apartmanların dış cephe giydirme işlemidir. Binaların ısıtma veya soğutma maliyetlerini azaltan filesiz dübelsiz mantolama ısı yalıtımını ve termal gerilmelerden kaynaklanan küf, nem, duvardaki çatlama ve dökülmeleri engeller.

Mantolama Üzerinde Vida Nasıl Yapılır?

Yapıların dış cephelerine ısı yalıtım malzemeleri kullanılarak yapılan bir uygulamadır. Apartmanların hava olaylarından etkilenmesini engeller, ısı dengesini korur. Dış cephe mantolamada şirketlerin özel araçları vardır. Apartmanların boyuna, enine bağlı olarak farklı iskelet kurulması gerekir. Elemanların bilgili ve eğitimli olması gerekir. Dış cephe izolasyon firmaları tarafından kullanılan malzemelerin kaliteli olması önemlidir. Apartmanlarda dış cephe izolasyonu yapıldığında enerji tasarrufu aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunur.

Fugalı Mantolama Nedir?

Fugalı mantolama dış cephe üzerinde uygulanan mantolamadır. Fugalı mantolama altı çeşit kimyasal ve minarellerin uygulamasıdır. Fugalı mantolama dış cephede ve her türlü hava olaylarında ve çevre koşullarına dayanıklıdır. Fugalı mantolama malzemeleri dekorasyon içinde önemlidir. Fugalı mantolamanın üstüne uygulanan boyada uzun süre rengini korur.

Çatı Mantolama Nasıl Yapılır?

Çatı mantolamaya başlamadan önce malzemeler belirlenir. Çatı üstüne ve altına izolasyon malzemesi konur. Çatının zeminine de yalıtım uygulanır. Çatı mantolama malzemeleri taş yünü, cam yünü termal sıvadır. Tabi bu çatının bulunduğu bölgeye şekline hava olaylarına göre farklı ısı yalıtım malzemeleri konur.

Isı Yalıtım İç Cephe Mantolama Nasıl Yapılır?

Isı yalıtımında dış cephe mantolama yapılmadığı durumlarda iç cephe mantolama yapılır. İç cephe ısı izolasyonu yaptırmak ısı tasarrufunu sağlar. İç cephe ısı izolasyonunda duvarlar ısı yalıtım levhalarıyla kaplanır ve boyanır. İç cephe mantolama yapacak kişinin malzeme seçimi önemli yer tutar. İç cephe mantolama malzemeleri alçıpan, strafor, dekoratif malzemeler de olur. İç cephe ısı yalıtımı sadece duvarlara uygulandığı zaman ısı yalıtımı sağlamayabilir. İç cephe ısı yalıtımı bir bütünlük sağlamadığı sürece hiçbir etkisi olamaz. Ayrıca mantolamada dış cephe mantolama ve iç cephe mantolama bir bütündür.

Diğer Yazılara Göz At
Kız Çocuk Odalarının Vazgeçilmezi: Lila Rengi Duvar Boyası
deneme
denemeler

Toast Message