Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Tek Duvar Boyama ile Dekorasyonuna Renk Kat
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Tek Duvar Boyama ile Dekorasyonuna Renk Kat

Yayınlanma tarihi: 25.11.2020

Tek duvar boyama genellikle farklı renklerle bir dekorasyon ögesini vurgulamak, kontrast oluşturmak veya ritim oluşturmak için kullanılır. Bu işlemle odanın dekorasyon tarzını vurgulayarak, stilini çarpıcı hale getirebilirsin. Tek duvar boyama ile odanın görüntüsünü ve odak noktasını rahatlıkla değiştirebilir, hatta odadaki bir kusurun estetik bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsin. Eğer çok vaktin yoksa ve uygun fiyatlı bir yöntem arıyorsan, tek duvar boyamayla yepyeni ve modern bir görünüm elde edebilirsin.

Hangi duvarı farklı renge boyamalı?

Tek duvar boyama için pencere ya da kapısı olmayan duvar idealdir. Bununla birlikte, bu kuralın bazı istisnaları olabilir. Dekoratif pencereleri veya kapıları vurgulamak için tek duvar boyamayı kullanabilirsin. Örneğin, alışılmadık bir şekle sahip pencerelerin varsa dikkat çekmesini sağlayabilir. Ama çok koyu bir renk kullanmamaya dikkat etmelisin. Uzun veya dar bir odan varsa, tek duvar boyama bunu optik illüzyon yoluyla daha az fark edilebilir hale getirebilir. Kısa olan duvarı boyamak, duvarın öne çıkmasını sağlayacaktır. Böylelikle oda kısa görünecektir. Odanda dikkat çekmek istediğin bir özellik varsa, arkasındaki duvarı farklı bir renge boyayarak vurgu yapabilirsin. Şömineler, mobilyalar, yatak başlıkları, büyük bitkiler veya tablolar kullanılabilecek en iyi elemanlardır. Odanın farklı bir odak noktası yoksa, gözler doğal olarak tek duvar boyama uyguladığın duvara yönelecektir. Farklı işlevlere sahip geniş bir odan varsa, farklı alan izlenimini yaratmak için tek duvar boyamayı kullanabilirsin. Örneğin, geniş bir mutfağın var ise yemek masasının yer aldığı kısmı ayrı bir görsel alan olarak belirlemek için arkasında yer alan duvarda farklı bir renk kullanabilirsin.

Tek Duvar Boyama ile Dekorasyonuna Renk Kat

Tek duvar boyamada hangi renkleri tercih etmeli?

Tek duvar boyaması, odadaki diğer duvarlardan daha koyu olduğunda daha doğal görünür. Bu sebeple en çok tercih edilen renkler mavi, yeşil, kırmızı ve grinin koyu tonları ve yeterince cesursan siyahtır, ama yeni renginle koordine etmek için odanın etrafında doğru vurgulara sahip olduğun sürece, sınırsız seçenek arasından seni mutlu eden herhangi bir rengi seçebilirsin. Oturma odası, yatak odası ve hatta banyoda tek duvar boyama için koyu yeşil doğru bir seçim olabilir. Sıcak bir tonu, bej veya kirli beyaz gibi nötrlerle ve yeşilin daha açık tonlarıyla iyi bir uyum yaratır. Siyah ve lacivert rengi, yatak başlığının arkasındaki duvarda kullanmak sofistike bir görünümü destekler. Mor, mavi ve beyaz renkle rahatlıkla kullanılabilir. Çok ışık almayan bir odan varsa, tek duvar boyamada mat bir sarı tonunu kullanarak odanın daha ferah görünmesini sağlayabilirsin. Metalik renkler tek duvar boyama için güçlü stil ifadeleridir. Farklı renge boyayarak vurgulayacağın duvar, bitişik duvar rengiyle uyumlu olmalı. Kararsız kaldıysan, diğer duvarların renginin iki ton daha koyusuna boyayabilirsin. Uyumlu ve etkileyici bir görünüm sağlayacaktır. Görüntünün kafa karıştırıcı olmaması için tek duvar boyama, mevcut dekorla ilişkili olmalıdır. Bunun en iyi yolu, odada zaten mevcut olan renklerden birini tekrarlamaktır. Dekoratif parçalarına bir göz atıp çok yoğun kullanılmamış bir rengi tercih edebilirsin.

Farklılık için öneriler

Arkası olmayan bir kitaplığın arka duvarını, kitaplarını ve aksesuarlarını vurgulamak için zıt, tamamlayıcı bir renge boyayabilirsin. Hatta her bölmeye denk gelen alanı farklı renklere boyayarak görünümü ilginçleştirebilirsin. Çıkıntılı duvar parçaları gibi yapısal elemanları, farklı renge boyayarak, alanın dekoratif görünmesini sağlayabilirsin. Tek duvar boyamayı tüm duvara uygulamayabilir ya da tek renkle sınırlandırmayabilirsin. Örneğin, sadece orta bölümü boyayabilir veya duvarın üst veya alt kısmını farklı renklere boyayabilirsin. Duvarında farklı şekiller oluşturmak için geniş bantlar kullanabilirsin. Şeritler ve geometrik şekiller için metalik ya da sedefli renkler idealdir.

Diğer Yazılara Göz At
Boya Rehberi
Akrilik Boya Nerelerde Kullanılır?
Boya Rehberi
2024 Yılının Trend Rengi: Nil Yeşili ve Tonları
Boya Rehberi
Ahşap Kapı Boyası İle Kapı Boyama Nasıl Yapılır

Toast Message