TV Köşesini Renklendirecek Boyama Stilleri
Yayınlanma tarihi: 22.03.2021
TV köşesi, hemen hemen her evde bulunan ve en sık vakit geçirilen alandır. Bu alana hoş bir tarz kazandırmak eve ayrı bir hava katar. Seçilen TV ve TV ünitesinin yanı TV arkası renkleri de oldukça önemlidir. Boyutları sana uygun bir televizyon, televizyonuna uygun, fazlalık eşyalarını saklayabileceğin bir ünite ve bunları tamamlayacak bir duvar rengiyle TV köşeni hazır hale getirebilirsin.
TV köşesi oluştururken nelere dikkat etmelisin?
TV ünitelerinin etrafını saran çok sayıda eşya ve kablo varken, çevresini dizayn ederek hoş bir görüntü sağlamak pek de kolay değildir. Konsol, medya standı, hoparlörler ve oyunlar genellikle çok fazla yer kaplar. Bu durum odanın dağınık ve düzensiz görünmesine yol açar. Odaya düzenli ve temiz bir görünüm kazandırmak için bu eşyaları ortadan kaldırmak önemlidir. Ayrıca televizyonu konumlandırmak için de doğru yüksekliği bulmak oldukça önemli. İnsanların çoğu, genellikle televizyonunu çok yükseğe monte etme eğilimdedir, bu da izlerken boynu doğal olmayan, rahatsız bir konuma getirebilir ve sonucunda boyun ya da sırt ağrılarına yol açabilir. TV köşesinin işlevselliğini hallettikten sonra, geriye estetik kısmı kalıyor. Oluşturulan TV köşesine uygun, odaya istediğin havayı katacak boya stillerini ve renklerini seçerek TV köşeni tamamlayabilirsin.
Vurgulu bir duvarla tüm dikkatler tek noktada!
TV köşesi duvarı, doğru vurgu renkleri ve gölgeleri kullanıldığında odada harika bir atmosfer yaratabilir. Harika bir kontrast için duvarların geri kalanını nötr tonlarda tutarak TV köşenin duvarını, kırmızı, sarı, turuncu gibi canlı ve cesur bir renge boyayabilirsin. Bu, göze çarpmadan mekana renk katmanın ve tek bir odak noktası oluşturmanın harika bir yolu olabilir.
İlginç duvar dokularıyla TV köşende fark yarat!
Şablonlarla farklı desenler yapabilirsin. Bi'Boya'nın çarpıcı duvar boyalarıyla istediğin bir şablonu duvarına yapıştırıp, rengarenk boyalar ve şablonlarla farkını yaratabilirsin. Seçtiğin tasarımın televizyonun ile rekabet etmediğinden emin olmalısın, başka bir deyişle duvar tasarımın TV'nin önüne geçip dikkatleri dağıtmamalı. Duvarlarını çizebilirsin. Dikey, yatay ya da çapraz olsun, duvarları canlı şeritler halinde boyamak, bir odanın daha geniş görünmesini sağlayabilir. Çizgileri istek yatay istersen de dikey olarak ayarlayabilir, bantlama işleminin ardından da dilediğin renkte TV arkası renklerinden birisiyle köşeni tamamlayabilirsin. Bu sayede dekoratif renkler ve bantlar yardımıyla modern geometrik stiller elde edebilirsin. Desenli rulolarla doku ekleyebilirsin. Bir duvarda karmaşık ve ayrıntılı bir boya tasarımı oluşturmak için sanatçı olmana gerek yok. Bunun yerine, desenli bir boya rulosu kullanarak bir duvara kusursuz bir şekilde sanatsal bir desen uygulayabilirsin. Rulolar, daha dar alanda çalışmayı gerektiren şablonlardan kolaydır. Bununla birlikte, tatmin edici sonuçlar için, yuvarlanan önceki çizgiyi dikkatlice takip etmeli ve deseni eşleştirmelisin. Köşelere renk ekleyebilirsin. TV duvarına eşit bir dikdörtgen çizerek, köşelerine odanın tasarımına uygun dilediğin renklerde şeritler çekebilirsin. İster tek, ister çift, seçim sana kalmış.
Son yılların vazgeçilmez duvar boyası renkleri
Sedef boya: Evine sedef boya uygulamak istiyorsan alman gereken yalnız sedefli kehribar güzel bir tarz olacak. Daha sonra evinde bulunan gazete kağıdı, sünger sayesinde sedefli kehribarı rahatlıkla uygulayabilirsin. Kadife boya: Uygulama şekli sedef boyayla benzerdir. Oldukça modern duran bu boyayı TV ünitesi gibi odak noktası olmasını istediğin eşyalarının arka planında kullanabilirsin. Metalik boya: Parlaklığı ile tüm dikkati üzerine çeken metalik boyayı İskandinav stili bir TV ünitesinin arka planında kullanabilirsin. Işıltılı kum rengi boya: Mavi, turkuaz, yeşil ve soft kahve tonlarıyla evine ferah bir hava katabilir, aynı zamanda televizyon arkasında kullanarak televizyonunu ön plana çıkarabilirsin. Reflekte boya: Evinde şık bir ambiyans yaratmak istiyorsan reflekte boya tam da sana göre. Reflekte boya, spatula ile yarım daireler çizerek uygulanır. Viola gibi iddialı tonları beyaz mobilyalarla ve yeşil bitkilerle tamamlanarak muazzam bir stil oluşturabileceği gibi, zümrüt ve safir tonlarını karamel ya da tarçın rengi TV üniteleriyle bir araya getirerek, ahşap ya da altın rengi aksesuarlarla TV köşeni tamamlayabilirsin.